featured

En Zeki Burçlar Listesinde Hangi Liderler Var? İşte Dünyayı Yöneten Burçlar !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En zeki burçlar hangileri ? Dünyayı yöneten burçlar dendi mi aklınıza ilk hangi isimlerin burçlarını düşünmek gelir? En zeki burçlar konusunda birkaç noktaya değinip en başarılı liderleri burcu ile toparlayacak olsak acaba nasıl tepki verirsiniz?

Bu yazıda neler var?

En zeki burç skalası aslında çok tartışmalı olabilir. Zeka kavramı her insanda farklı bir cepheden ilerleyebilir. Ancak IQ seviyelerine bakıldığında öne çıkan ve zekası ile hayrete düşüren bazı burçlar vardır.

Çalışma hayatınızda ailenizde zekası ile hayran kaldığınız kişilere baktığınızda aslında bazı farklılıklar olduğunu anlarsınız. İşte zeka olayını burçlar bazında fıtrat ile de birleştirirsek ortaya oldukça renkli bir tablo çıkıyor.

Zekanın her türlüsünü burçlar ile masaya yatırmak da mümkün. Peki sizce en zeki burç hangisi? Dünyayı yönetme işini hangi burca versek bunu en iyi yapar? Yönetim konusunda hangi burç daha baskındır bir görelim… İşte en zeki burçlar listesi ile dünyayı yöneten burçlar!

Toprak Grubu En Zeki Burçlar Listesi 

Toprak grubu en zeki burçları zekalarını çalışma potansiyelini yükseltmekten yana ! İşte en zeki burçlar toprak grubu !

1- Oğlak

2- Oğlak

3- Başak

Su Grubu En Zeki Burç İsimleri

Su grubu en zeki burçları duygusal zekada nirvana işte en zeki su grubu burçları !

1- Yengeç

2- Akrep

3- Balık

Hava Grubu En Zeki Burç Listesi

Hava grubu en zeki burçlar ı tam bir ticari zeka dehası ! İşte mantıksal zekası en çok çalışan burçlar !

1- Kova

2- İkizler

3- Terazi

Ateş Grubu En Zeki Burçlar Listesi 

Ateş grubu zeki burçları zekası ile kabına sığamayan cinsten! İşte ateş grubunun en zeki burçlar listesi !

1- Koç

2- Yay

3- Aslan

Düşünceleri ve Tavrı ile Farklı Olan En Zeki Burçlar !

Zodyak ailesinde her burcun birçok özelliği var. Bu özellikleri yan yana getirdiğimizde kişinin vazgeçilmez yönleri ortaya çıkıyor. Çıkıyor çıkmasına da burçların birbirinden ayrılan özellikleri de dallanıp budaklanıyor. Peki sizce en zeki burç ya da en kurnaz burç hangisi? Gelin birlikte şu dünyaya nam salmış zekası ile işleri parmağında döndüren burçlara bir bakalım. İşte en zeki burç isimleri!

1- Kova Burcu Zekası ile Dünyaya Takla Attırır!

Kova burcu mantık konuşturma konusunda en usta burçtur. Bir Kova için duygulara yer yoktur. Olayları analitik şekilde hızla gözlemler ve direk sonuç odaklı bütün hesap kitabı siz olayı çözene kadar yapar. IQ seviyesi bakımından dünyanın en zeki insanları kova burçlarından çıkmaktadır. Analitik ve bilişsel düşünce hızları diğer kişilere göre çok çok öndedir.

2- Akrep Burcu Zekası ve İhtirasları ile Daima Kazanandır!

Dünya genelinde yapılan bütün araştırmalar göstermiş ki akrep burçları olayları idrak etme ve uygulamadaki başarıları sebebi ile dünyanın en zeki burçları sıralamasında Kova ile birinciliği paylaşıyor. Akreplerin bir konuyu algılama, öngörme ve uygulamaya geçmelerindeki başarıları doğru kullanılması halinde dünyaya kök söktürecek cinsten.

3- Yay Burcu Zekası ile Çıkmaz Sokakların Açılan Kapısı!

Yay burcu dendi mi zeka konusunda sorgulama yapmak zaten en büyük falso! Espiri kabiliyetleri ile ön plana çıkan yay burçları için ilk söylenecek söz elbette görsel zekalarının ve analitik düşünme hızlarının çok iyi olduğudur. Dünya genelinde yapılan araştırmalar espiri kabiliyeti iyi olan kişilerin analitik zeka açısından diğer insanlardan farklı olduğunu kanıtlamıştır. Biz de yay burcundan söz ediyorsak espiri kabiliyetinden de bahsetmesek olmaz. Yay burçlarının soğuk kanlı oluşları birçok işlerinde kolaylık sağlar. Özellikle kaos ortamlarında mantıklı yaklaşımları ve soğuk kanlı oluşları ile olayların içerisinden çıkma hızları fevkaladedir.

4- Balık Burcu Duygusal Zekanın Nirvanası!

En başta da belirttiğimiz gibi zekanın da türleri var. Balık burçları ilk bakışta çok zeki gibi durmasa da iş duygusallığa düştü mü zekayı mezardan çıkarırlar adeta. Çünkü duygularına bu kadar hakim olamayan bir burç daha yoktur. Eğer balık burcu bir konuda başarılı olmak ve elde etmek istiyorsa elde eder. Kıskançlık duygusunun aşırı baskın olduğu balık burçları altta kalmamak için elinden geleni yapar, ancak elde edemezse içten içe kendini yer bitirir. Bu nedenle başarılı olmak dışında başka çıkış yolu yoktur. Aynı zamanda edebi sanatlar konusunda zekasını en iyi konuşturan değerli bir burçtur.

5- Aslan Burcu Tam Bir Yönetim ve Organizasyon Dehası!

Yönetim zekası gerekli her işin en usta kişisi kesinlikle aslan burcudur. Bir Aslan, asla o işi tam organize etmeden bırakmaz. Organizasyonun yönetilmesi adından söz ettirmesi için elinden geleni ardına koymaz. Bu yüzden hızlı ve analitik düşünme yeteneği sayesinde bir organizasyonun artı eksi tüm cephelerini enine boyuna inceler ve buna göre tüm risk faktörlerini bilir.

6- En Zeki Burçlar Dediysek Koç Zekasından Bahsetmemek Olmaz!

Koçlar her yönü ile dediğim dedik burçlardır. Masaya bir yumruk vurulacaksa o koç yumruğu olmalıdır. Son söz söylenecekse o söz bir koçun olmalıdır. E bu kadar meziyete de dünyayı yönetmek istemek en doğal talep olmaz mı?

Bonus! En Zeki Burçlar Arasında Duygusal Zekanın En Büyük Temsilcisi Yengeçler!

Evet gelelim zekası ile dünyada adından en ok söz ettiren son burcumuza! Yengeçler… Bir yengeç duygusallık konusunda hassas olabilir ancak görsel zeka konusunda inanılmaz bir zekaya sahiptir. Gördüğünü duyduğunu alsa unutmayan cinstir.

Hırslı yapısı sebebi ile bir konuma gelmek istiyorsa karşısında kimseyi tanımaz. En iyi olmak için de elinden geleni yapar. Genel anlamda yöresine sahip olduklarına geleneklerine de oldukça bağlı olduğundan korumacılık hissi ile daima istediği başarıyı elde eder.

Dünyayı Yöneten Burçlar Listesi ! En Zeki Burç ve Hakim Olduğu Ülke Sayıları

Dünyada zeka konusunda sınır tanımayan herkes, yönetim konusunda elbette bir çıkar yolun anahtar rolü olmak ister. Yapılan araştırmalar dünyada yönetim gücünün bazı burçlarda daha baskın olduğunu göstermiştir. Bu durum diğer burçların zeki olmadığını göstermez elbette ama günümüze kadar gelen araştırmaların tamamı yönetim konusunda en çok ön plana çıkan zekanın bu burçlara ait olduğunu söylüyor. Gelin hep birlikte dünyaya hakim olan bu burçlar ı sıralayalım:

1- Akrep Burcu

Akrep burcu zekasının dünyaya hakim olduğunu belirtmiştik. Dünya genelinde tam 22 öne çıkan ülkenin lideri akrep burcu. Akreplerin her alanda yöneten kişi hakim olan kişi konumunda olma isteği onları liderlik vasfı ile bütünleştirmiştir. Bir iş yapılacaksa akrep ne derse ne isterse o olmalıdır. Bu nedenle liderlik konusunda zekası ile ön plana çıkan burç akreptir. İşte akrep zekasıyla yönetilen ülkeler:

İran, Vietnam, Mozambik Andorra, Avustralya, Beyaz Rusya, Bolivya, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Marshall Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Granada, Honduras, Kenya, Kore, Liberya, Litvanya, Nikaragua, Umman, Uganda ve Zambiya.

2- Aslan Burcu ve Yay Burcu Zeka Konusunda Dünya Yönetiminde Rol Almada Eşitler!

Yönetim konusunda en iddialı ve zekası ile tüm rakipleri alt edecek burçlardan olan aslan burcu dünyada tam 18 ülkede söz sahibi! Aslanlar yönetim için yaratılmıştır adeta. Ancak duygusal yönleri ve merhametli tavırları bazı durumlarda onları başarısızlığa sürükleyebilir.

Bahreyn, Belçika, Venezuela, Brezilya, Polonya, Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Haiti, Danimarka, Gana, Guatemala, Guyana, Jamaika, Moldova, Nijerya, Panama, Togo, Vanuatu.

Kıvrak zekası ve soğuk kanlı tavırları ile hakimiyeti çok rahat sağlayan yay burcu zekası tam 18 ülkede hakim. Aslan burcu ile başa baş bir mücadele olmasında aslında analitik düşünme konusunda aslanların duygusal kayıplarında yaşadıkları boşluklardan kazanıyor. Yay burçlarında duyguya yer yoktur ve işine mantıkla odaklanır. Yay burçları olumsuz özellikleri arasında paraya kıymet vermeme ve konfordan vazgeçememe gibi özellikler yer aldığı için genellikle mali alanlarda zorluk çeken yönetimlere sahiptirler.

Sıralamada ikizler burcu 15, koç burcu 15, boğa burcu 14 ülkeyle sona yerleşmektedir.

Hangi Lider Hangi Zeka Timsali Burca Sahip? İşte En Zeki Burçlar ve Liderleri! Liderlerin Burçları…

Gelelim dünyada en çok tanınan liderlere ve burçlarına! İşte en ünlü liderler ve onların zekasını ön plana çıkan burçları!

1-  Almanya Başkanı Angele Merkel – Yengeç Burcu

2- İspanya Başbakanı Mariano Rajoy- Koç Burcu

3- Küba Cumhurbaşkanı Raul Kastro- İkizler Burcu

4- Amerika Eski Başkanı Donald Trump- İkizler Burcu

5- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan- Balık Burcu

6- Birleşik Krallık Kraliçe 2. Elizabeth- Boğa Burcu

7- ABD Eski Başkanı Barack Obama- Aslan Burcu

8- Rusya Devlet Başkanı Putin- Terazi Burcu

9- Suriye Başkanı Esad- Başak Burcu

10- İran Devlet Başkanı Ruhani- Akrep Burcu

11- Kuzey Kore Başkanı Kim jong- Oğlak Burcu

12- Ürdün Kralı 2. Abdullah- Kova Burcu

13- Belçika Başkanı Charles Michel- Yay Burcu

14- Fransa Cumhurbaşkanı Macron- Yay Burcu

15- İtalya Başkanı Conte- Aslan Burcu

16- Finlandiya Başbakanı Sanna Marin- Akrep Burcu

17- Kanada Başkanı Justin Trudeau- Oğlak Burcu

18- İsrail Başkanı Netenyahu- Terazi

19- Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz- Oğlak burcu

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!