featured

Epilatör Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Epilatör kullanımı doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde 3-4 hafta süren bir pürüzsüzlük sağlar. Peki doğru epilatör kullanımı nasıl olmalı? İşte, detaylar!

 Epilatör Nasıl Kullanılmalı?

Epilatörler uygulama sonrasında foliküler belirginleşme ve kızarıklığa neden olabilir. Bunu da nemlendirici, yatıştırıcı losyonlar kullanarak önleyebiliriz ya da cildimizi bu şekilde rahatlatabiliriz. Epilatör kullanımı dikkat edilmesi gereken bir tüy alma yöntemidir. Eğer şunlara dikkat ederseniz, doğru bir şekilde kullanmış olursunuz;

Tüylerinizi çok uzunken almayın.Tüyleri çıkış yönüne doğru alın.Kullanım öncesi bölgeyi pudralayın.Temiz bir epilasyon başlığı kullandığınıza dikkat edin.

Epilatör kullanımı öncesinde ılık bir dış alınırsa tüyler kökünden daha kolay bir şekilde kopacaktır ama duş aldıktan sonra cildi iyi bir şekilde kurulamak ve nemlendirici sürmemek lazım. Nemlendirici kullanımı epilatör kullanımından sonraya bırakılmalıdır.

Epilasyon yaparken Epilatör Ne yönde Hareket Ettirilmeli?

Epilatör kullanımı etkin bir şekilde epilasyon sağlayabilirler. Hassas ve yatkın kişilerde batık gelişimine neden olabilir. Batık gelişimini engellemek için epilatörün kılın büyüme yönünde uygulanması gerekmektedir. Epilatörü dik bir açıyla cildinize tutmalısınız ve yavaş bir şekilde uygulamalısınız. Çünkü çok hızlı uygularsanız eğer tüylerin kırılmasına neden olabilirsiniz.

Kırılan tüylerde yine batık şeklinde ortaya çıkabilir. Ayrıca uygulama öncesinde yine cildi rahatlatıcı bir duş almak cildinizi yumuşatarak epilasyonu daha kolay hale getirecektir. Yine cildi kuruladıktan sonra epilasyon yapmanız gerekir. Eğer tüyleriniz çok uzunsa, epilasyon yapmadan 4-5 gün kadar önce bölgeyi jiletle alarak tüyleri epilasyon için ideal boyuta getirebilirsiniz.

Epilatör Vücudun Hangi Bölgeleri İçin Kullanılabilir? class=”swipe” data-size=”1280×800″ data-itemswipe=”1″>

Epilatörler genel olarak bacaklar ve kollar gibi çok hassas olmayan ve kıvrım yapmayan deri bölgeleri için tasarlanmışlardır. Kıvrım yapan ve hassas olan deri bölgelerinde kullanılmak üzere epilatör firmaları yeni başlıklar geliştirmişlerdir. Bu başlıklar kullanılabilir. Ancak mesela yüz gibi veya koltuk altı gibi bölgelerde kişinin kendi kendine uygulama yapması çok efektif olmayabilir. Yani bu bölgede uygulama yapılırken kıl koparılabilir veya başlık içine deri kısılabilir. Yaralanmalar olabilir.

Yeni çıkan epilasyon aletleri bu bölgelerde de kullanımı kolaylaştırmıştır. Eğer yeni bir epilasyon makinasına sahipseniz, ince bölgelerde ki tüyleri de kendiniz rahatlıkla alabilirsiniz. Philips epilatör kullanımı ya da braun epilatör kullanımı bu konuda size kolaylık sağlayacaktır. Philips epilatör kullanımı ve satın almak için buraya, Braun epilatör kullanımı ve satın almak içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Yüz Bölgesinde Epilatör Kullanımı Batık Kıllara Neden Olabilir

Yüz bölgesinde epilatör kullanımı batık oluşmasına neden olabilir. Kişi kendi kendine uygularken yine kıllar kopabilir. Bu da yine batığı tetikleyebilir. Batık da akneyi tetikleyebileceği için pek de hoş olmayan sonuçlara neden olabilir. Onun için yüz bölgesinde epilatörlerin kullanılması genel olarak çok tavsiye edilmez.

Epilasyon aleti kullanımı püf noktaları sizler için anlattık. Philips epilasyon aleti nasıl temizlenir, sorusuna philps’in kendi sitesinden ya da kullanım kılavuzundan cevap alabilirsiniz. Epilasyon aleti tüyleri kalınlaştırır mı, çok sorulan bir sorudur ancak kalınlaştırdığına dair bir kanıt yoktur. Makineyle tüy alırken acımaması için kullanım öncesi bacaklarınıza buz sürüp kuruladıktan sonra dilerseniz bebek pudrası dökebilir ya da eczaneler de satılan uyuşturma etkili kremlerden alabilirsiniz. En iyi epilasyon aleti için internette ki yorumları okuyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!