featured

Erkeklerde Lazer Epilasyon Uygulaması Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde en çok tercih edilen güzellik uygulamalarının başında lazer epilasyon gelmektedir. Güzellik kavramının hem kadın hem de erkek için vazgeçilmez hal aldığı son günlerde  erkeklerde lazer epilasyon uygulamaları da yaygınlaşmaktadır. Birçok erkek uygulamaya başlamadan kafasındaki soruların cevabını aramaya çalışırken, tüm bilgileri bir yerde bulma arzusu içerisinde olurlar. Bu yazımızda sizler için erkeklerde lazer epilasyon öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler konusuna değindik. İşte, detaylar…

Erkeklerde Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkeklerde lazer epilasyon kararı alınmadan önce mutlaka ve mutlaka ön muayene gerekmektedir. Bu noktada en az 1 ay kesilmemiş kıllar ile muayeneye gelmek ve hem cildin hem de kılların epilasyon uygulaması için uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kıl kalınlığı uygun değilse, lazer epilasyon uygulaması yerine başka uygulamalar tercih edilebilir. Şimdi, epilasyon öncesi dikkat edilmesi gerekenlere değinelim. 

Erkeklerde lazer epilasyon uygulaması öncesinde ön muayene işlemi yapılır. Muayene sırasında uygun kıl kalınlığı tespit edilmişse, kişiye süreç hakkında detaylı ve aşamalı bir şekilde anlatım yapılır. Lazer epilasyon uygulamasının başlayabilmesi için öncelikle ilgili bölgenin herhangi bir tahriş ya da solaryum gibi etkilere maruz kalıp kalmadığı incelenir. Bu aşamada eğer bronzlaşma ya da yanma durumları varsa, uygulama öncesi yapılması gerekenler bulunmaktadır. Öncelikle ilgili bölgenin nemlendirilerek gerekli nem doygunluğuna ulaşması sağlanmalıdır. Kuru ciltler için epilasyon uygulaması öncesinde mutlaka ve mutlaka nemlendirme işlemi uygulanmalıdır. Bu amaçla sık sık keselenme ve cildin renk tonunun açılması sağlanmalıdır.  Erkeklerde epilasyon uygulaması öncesinde ilgili bölge tıraş makinesi ile temizlenir. 2 ile 3 mm olacak boyutta bırakılan kıllar epilasyon için hazırlanmış demektir. 

Erkeklerde Lazer Epilasyon Kaç Seans Uygulanır ?

YouTube video

Kadınlarda lazer epilasyon uygulamasında olduğu gibi erkeklerde de kişinin ten rengi, kıl sıklığı ve vücut yapısına göre uygulama seans sayısı değişir. Erkeklerde lazer epilasyon özel bölge seans sayısı ile kol ya da bacaklardaki seans sayıları da farklılıklar gösterebilir. 

Sırt Bölgesi Lazer Epilasyon Seans Sayısı

Erkeklerde sırt bölgesi lazer epilasyon seans sayısı 4 ile 5 iken; yüz bölgesinde uygulanacak seans sayısı 7 ile 10 arasında değişmektedir. Çok kalın köklere sahip olan kulak kılları da yine uzun süren epilasyon süreçleri arasındadır. 10 seansa kadar uzayabilecek olan kulak kılları uygulamasını bacak kılları takip etmektedir. Ortalama 6 ile 7 seans arasında biten bacak kılları seansları en yoğun geçen uygulamalar arasındadır. 

Tahriş Olmuş Cilde Neden Epilasyon Uygulanmaz? 

Epilasyon öncesinde yapılan ön muayenede tahriş olduğu belirlenen cilde öncelikle bakım işlemleri yapılır. Bunun nedeni ise hassaslaşmış cilt, uygulama sırasında tahriş olabilir ya da iz kalma riski ortaya çıkabilir. 

Sivilceli ciltlerde epilasyon uygulaması yapılması, ciltte daha fazla sivilce çıkmasına neden olabilirken, güneş yanığı olan ciltte lekelenmeler meydana gelebilir. 

Yara olan cilde de epilasyon uygulaması yapılmaz. Yaranın iyileşmesi beklenir. Çünkü yara, silive ve tahriş olmuş cilt, dışarıdan gelecek herhangi bir uygulamaya karşı çok daha fazla savunma gösterir. Bu da cildin dengesini bozabilir. Cildin bu noktada tamamen temiz, pürüzsüz ve açık renkli olması lazım ki epilasyon yapılabilsin. 

Her Erkek Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi ?

Her erkek lazer epilasyon yaptırabilir mi ? Evet, tabi ki yaptırabilir. Erkeklerin epilasyon uygulaması yaptırmaması için çok sarışın olması, kıl kökünün müsait olmaması ya da cildin epilasyona cevap vermemesi gibi nedenler olması gereklidir. Bu nedenlerin dışında isteyen her erkek hemen hemen istediği her bölgeye lazer epilasyon yaptırabilir.

Erkeklerde Lazer Epilasyon İpuçları

Erkekler lazer epilasyon sürecinden önceki 2 – 3 gün boyunca epilasyon yaptıracakları bölgeyi nemlendirici ile yumuşatmalıdırlar. Bunun nedeni, kuru ciltlerde lekelenme olayı çok fazla görülümesidir. Epilasyon uygulaması öncesinde ilgili bölümün tıraş olmamış olması ve güneşte yanmamış olması gereklidir.Erkeklerde lazer epilasyon sonrası ilgili bölgenin güneş ışığına direk olarak maruz kalması önlenmelidir. Ayrıca lazer epilasyon sonrası ilgili bölgeye mentollü ya da alkollü herhangi bir ürün temas ettirilmemelidir. Bu ürünler arasında deodorant, kolonya ve alkollü kremler bulunmaktadır. Epilasyon sonrası dökülme ya da kabuklanma durumlarına karşılık özellikle koyu renk tenli kişiler bepanten kullanmalıdırlar. Epilasyon uygulanan cilde kesinlikle jilet temas ettirilmemelidir. 

YouTube video

Erkekler için lazer epilasyonun püf noktalarına değildiğimiz yazımızda lazer epilasyonda yaşanabilecek istenmeyen durumlardan bahsettik. İstemeyen tüylerden kurtulmak için uygulanan epilasyon erkeklerde lazer epilasyonun etkileri nelerdir konusuna değinirken, epilasyon öncesi ve sonrası konusunda bilgi paylaştık. Eğer farklı bir deneyiminiz bulunuyorsa, yorum bölümünden okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!