featured

Erkeklerin Kıyafet Seçiminde Yaptıkları Hatalar ve Çözüm Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıyafet seçimi kadınlar için olduğu kadar erkekler için de çok önemli bir konudur. Dış görünüşün çok şey anlattığı günümüzde kişilerin çekiciliği ve itibarı kıyafetlerle belirlenir hale gelmiştir. Erkeklerin kıyafet seçiminde yaptıkları hatalar nedeniyle bazen rüküş sonuçlar ortaya çıkabilir.

Kıyafet seçimi yaparken bazı püf noktalar vardır. Bunları kendi tarzınıza göre uyguladığınızda olmak istediğiniz görünüme çok daha kolay kavuşabilirsiniz. Basit hatalar yaparsanız vücudunuzun etkileyici görünümünden faydalanamazsınız. Bu basit hataları yapmak yerine daha basit çözümlerle kendinize en uygun tarzı oluşturabilirsiniz. Gelin şimdi erkeklerin kıyafet seçerken yaptıkları hatalar nelermiş inceleyelim. Böylece sizlerde hangi hatayı yaptığınızı bulabilirsiniz ve bugün sizin için bir dönüm noktası olabilir!

Erkeklerin Kıyafet Seçimlerinde Yaptıkları Hatalar !

1 – Klasik Ceket & Blazer Ceket

Özellikle Türk erkeklerinin Çeket seçimi yaparken hem cool görünmek hem de modaya uymak istiyorsanız ilk tercihiniz blazer ceket olmalıdır. Stil sahibi olmak ve şık görünmek için klasik ceket seçimi yapanlar rahatlıktan ve modernlikten uzak bir görünüme sahip olabilir.

Klasik ceketlere oranla vücudunuzun daha zayıf görünmesine katkı sağlayacak olan blazer ceketler dar omuzları da daha geniş gösterecektir. Blazer ceketlerde dikkat edilmesi gereken konu bedene uygun olması ve boyudur. Bedeninize uymayan bir blazer, klasik ceket tercihinden daha kötü sonuçlara yol açabilir.

2 – Geniş Pantolon & Dar Pantolon

Erkeklerin pantolon seçimi sık sık hata yaptıkları konulardan biridir. Erkeklerin bedenine uygun olmayan çok dar veya çok geniş pantolonlar

Erkeklerin bedenine uygun olmayan, çok geniş veya çok dar pantolonlar, iyi bir fiziğe sahip olsanız bile kötü bir duruş sergileyebilir. Bu nedenle pantolon seçimini öncelikle genel kombininize uygun ve bedeninize göre tercih etmelisiniz. Blazer ceketlerin altına pantolon giyilecekse dar kesim ve dar paça pantolonlar tercih edilmelidir. Bilek boyu çok kısa olan pantolonlar kötü bir görüntü verebilir bu nedenle bilek boyu orta olan pantolonlar tercih edilmelidir.

3 – Kısa Çorap & Uzun Çorap

Erkeklerde en çok göze çarpan detaylardan biri de çoraptır. Erkek çorap seçimi için en önemli nokta renktir. Öncelikle beyaz çoraptan mecbur kalınan bir sebep yoksa uzak durulması tavsiye edilir. Erkeklerin çorap tercihinde en çok yaptıkları hata beyaz çorap giymektir.

Siyah, lacivert, koyu gri tonlarında kıyafete göre tercih edilecek çorapların bir önemli özelliği de boyudur. Çorap boyu giyilecek ayakkabıya göre değişmekle birlikte önerilen ayak üst üste atıldığı zaman bacakları göstermeyecek uzun çoraplardır. Bazen giyilen ayakkabılara ve pantolonlara göre ise babet çorap tercihi yapılabilir.

4 – Erkek Tişört Tercihleri ve Yapılan Hatalar

Yazın gelmesi ile tişört giyme sezonu açıldı. Erkeklerin kıyafet seçiminde yaptığı hatalar tişört tercihinde de belirgin şekilde ortaya çıkıyor. Tişört konusunda yapılan hatalar:

Sürekli desenli tişört giymekTişörtü pantolonun içine koymakGeniş kesim tişört tercihleri

Bu hatalardan ilki desenli tişört giymektir. Desenli tişört sürekli olarak kullanıldığında itici bir hal alabilir. Desensiz ve sade renklerden oluşan tişörtler her zaman daha iyi bir tercihtir.

Erkek giyim modası içinde bir zamanların trendi tişörtü pantolonun içine koymak olmuştu. Bu tercih tamamen sizi 10 yaş yaşlandıracak ve göbeğinizin ortaya çıkmasına sebep olacak bir tercihtir. Tişörtünüzü dışarıda bırakmanız her zaman daha iyi bir tercih olmuştur.

Son zamanlarda tişört kesimleri bir hayli değişti. Baba tişörtü olarak adlandırılan normal kesim tişörtler daha az tercih ediliyor. Geniş kesim yerine slim fit kesim tişört vücudunuzu daha ince göstermenize yardımcı olacaktır.

5 – Kravat Rengi ve Boyu

Erkek giyimi konusunda ciddiyetin temsilcisi kravat doğru seçim yapıldığında tamamlayıcı bir aksesuar olmaktadır. Kıyafeti ön plana çıkaran kravat seçimi dikkat edilmesi gereken nokta boyu ve rengidir. Erkeklerin kravat tercihinde hatası genelde boyunda kaynaklı olmaktadır. Kısa kravatlar kıyafetinize eksi bir değer katıp komik bir görüntü ortaya çıkarmaktadır.

Kravat için ideal boy kemer hizasıdır. Kemer hizasından kısa kravatlar kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir. İkinci konu ise renk seçimidir. Kravat rengi ceket, gömlek ve pantolona göre belirlenmelidir. Gömlek ile uyum sağlayabilecek, düz renkler daha çok ön plana çıkmaktadır.

6 – Erkekler İçin Ayakkabı Tercihi

Erkek ayakkabı tercihi kombine ve nerede kullanılacağına göre değişmektedir. Erkeklerin ayakkabı tercihinde yaptığı hatalar arasında son zamanlarda sık karşılaşılan durum, takım elbisenin veya klasik giyimin altına spor ayakkabı giymektir. Ünlülerin bile düğünlerinde smokinin altına giymeye başladığı spor ayakkabılar oldukça yanlış bir tercihtir. Klasik giyimin altına klasik ayakkabılar tercih edilmelidir.

Ayakkabı konusunda ikinci hata ise çorap kullanımıdır. Sandaleti çorapla giyen erkeklerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Erkeklerin unutmaması gereken bir şey varsa o da çorapsız giyilen tek ayakkabının sandaletler olduğudur.

7 – Erkekler İçin Aksesuar Kullanımı

Erkekler için en önemli aksesuar hiç şüphesiz saatlerdir. Aksesuar konusunda yapılan en büyük hata ise yanlış saat tercihi ve fazla aksesuar kullanımıdır. Bilek şekline göre ve koyu renk saatler her zaman bir adım öne çıkarmaktadır.

Aksesuar kullanımının abartılması saatin yanına fazla sayıda bileklik, aynı anda yüzük, kol düğmesi, küpe şeklinde kalabalık görüntünün oluşmasına sebebiyet verir. Cool görünmek istiyorsanız yapmanız gereken abartıya kaçmadan asil tercihlerle kombininize uygun aksesuarı seçmektir.

8 – Erkek Kıyafetlerinde Renk Uyumu

Erkeklerin kıyafet seçiminde yaptığı hatalar listesinden en önemlisi renk uyumudur. Serbestliğin ve özgürlüğün dozunu kaçıranlar her telden bir renk ile kombin yapmaktadır.

Erkekleri ön plana çıkaracak önemli bir faktörün renk uyumu olduğu bilinmektedir. Zıt renklerin modasını aklınızdan çıkarın, renk çeşitliliğini azaltmak her zaman asil ve uyumlu bir görüntüye sahip olmanızı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!