Erken Rezervasyon
Erken Rezervasyon

Erken Rezervasyon Nedir, 2023 Erken Rezervasyon Ne Zaman Başlıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erken rezervasyon; tatilleri, seyahat planlamalarını ve rezervasyon işlemlerini aylar öncesinden yapmak anlamına geliyor. Peki ama neden? Yani seyahat planlamasını bu kadar erken yapmak ne gibi avantajlar sağlıyor? Erken rezervasyon, özellikle “cazip ödeme seçenekleri” ile karşımıza çıkıyor. Bu da fiyat anlamında sezona oranla %40 ve hatta %50’lere varan indirim avantajı anlamına geliyor. Böylece çok daha uygun fiyatlı şekilde tatil yapılabiliyor. Üstelik yaz sezonunda seyahat ya da tatil için ayırdığınız bir bütçeniz varsa çok daha iyi şartlarda ve ek seçeneklerle tatil yapabilme şansı oluyor.

Erken rezervasyon aslında hem tatil hem de seyahatlerin gelişmesi için çok büyük önem taşıyor. Yani aslında bu sistem sadece otellerin fiyat avantajıyla sınırlı kalmıyor. Ek olarak uçak ve otobüs biletlerinde de rakamların daha ekonomik olmasını sağlıyor. Tüm bu bilgilere erişmek için hem otellerin hem de hava yolu şirketlerinin kampanyalarını yakından takip edip bilgi almak gerekiyor. Bunun için şirketlerin web sitelerini düzenli olarak ziyaret edebilir ya da sosyal hesaplarını takibe alabilirsiniz. Peki, ama tüm şirketler bu erken rezervasyon sistemini kapsıyor mu, tabii ki hayır. Bu yüzden tüm avantajlardan yararlanmak için erken rezervasyon seçeneği sunan otellere yönelmek gerekiyor. Sayfa üzerinden gerekli tüm bilgilere erişerek bölge bazlı seçim yapabilir ve size en uygun otellerin karşınıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Ne Zaman Başlıyor?

Erken rezervasyon dönemi, her yıl Ekim-Kasım ve Aralık ayları gibi başlıyor. Yani aslında bu tarihler arasında ileriye dönük plan yapıp, az önce bahsettiğimiz uygun fiyat avantajından yararlanmak mümkün oluyor.

Erken rezervasyonda sunulan avantajları bir araya getirip, seyahat planlamasını aylar öncesinde yapmanın ne kadar mantıklı olduğunu detaylarıyla birlikte anlatıyoruz.

Tatil Planlamasını Daha Uzun Sürece Yayabilirsiniz

Erken rezervasyon yaptığınızda aslında planladığınız tatil için birkaç aylık zamanınız oluyor. Hatta bu süre 4-5 ay civarına bile çıkabiliyor. Yani Ekim, Kasım ve Aralık döneminde erken rezervasyon yaptığınızda gelecek yılın yaz sezonuna kadar tatilinizi geniş geniş planlayabiliyorsunuz. Yani aradaki süreçte kafanızdaki her şeyi gün gün belirlemiş oluyorsunuz. Evet; tatil denilince akla ilk olarak deniz, kum ve güneş üçlüsü geliyor. Ama gezileri ve görülecek yerleri de bu listeye dahil ettiğinizde aslında kapsam epey genişliyor. Önceden plan yapmak ve her şeyi belirlemek çok mantıklı oluyor.

Sezonda Yükselen Fiyatlar Sizi Etkilemez

Yaz sezonunda Türkiye genelinde hemen her yerde fiyatlar önemli bir oranda artıyor. Ama erken rezervasyon yaptırdığınız anda sezon içerisinde değişen ve yükselen fiyatlar sizi etkilemiyor. Siz aylar öncesinden buna dair rezervasyon ve planlama yaptığınızdan dolayı bahsi geçen tüm hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz.

Yer Bulma Sıkıntısı Ortadan Kalkar

Erken rezervasyon doğrudan “önce davranmak” anlamına geldiği için sezonda otellerdeki boş ya da dolu oda seçenekleri de sizin için pek bir şey ifade etmiyor. Zira aylar öncesinde ücretini ödeyerek rezervasyon yaptırdığınız için sezonda yoğunlaşan otellerde yer bulma sıkıntısı çekmiyorsunuz.

Garanti Fiyat Seçeneklerine Sahipsiniz

Erken rezervasyon dönemlerinde otel işletmeleri ya da acenteler farklı farklı fiyatlar sunabiliyorlar. Bu noktada acenteler genellikle otellerle doğrudan anlaşma yaptıkları için fiyat garantisi avantajı oluyor. Böylece aynı oda hiçbir şekilde daha düşük fiyatladırmayla satılamıyor. Kısaca en düşük ücretle rezervasyonu yaparak tatil imkanından yararlanabiliyorsunuz.

Olumsuz Bir Durumda İptal Ücreti Alabilirsiniz

Erken rezervasyon sunan şirketlerin bir bölümü herhangi bir olumsuz durumda iptal ücreti ödeyebiliyor. Bu aslında çok ama çok önemli bir konu. Erken rezervasyon önemli fiyat avantajı sağlasa da aylar sonrasına dair bir planlama gerektiriyor. Dolayısıyla yaşanabilecek çeşitli sıkıntılar tatilinizi ilerleyen tarihlere ertlemenize neden olabilir. İşte bu sebeple “koşulsuz iade” sunan şirketleri seçmek gerekiyor. Bazı şirketlerde ceza sebebiyle ücret kesintisi yapılabiliyor, buna da dikkat etmekte yarar var.

Çok Daha İyi Bir Otelde Konaklayabilirsiniz

En önemli bir diğer avantaj da yaz sezonuna dair ayırdığınız tatil bütçesiyle erken rezervasyon yaparak çok daha iyi bir otelde konaklayabilirsiniz. Bu hem konum hem de ek hizmetler açısından geçerli. Yani aslında erken rezervasyon diğer bir deyişle tatil bütçesinin en mantıklı yönetimi anlamına geliyor.

Otelleri değerlendirip size en uygun seçimi yapmak için 2023 erken rezervasyon sayfasına göz gezdirebilirsiniz. Buradaki filtreleme parametreleri işinizi önemli oranda kolaylaştırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!