featured

Eski Türk Dizileri ile Sizi Geçmişin Huzurlu Günlerine Götürüyoruz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Türk dizileri zamana damgasını vuran ve tekrar tekrar izlesek de sıkılmayacağımız yapıtlardan oluşuyor. Ancak onları önemli kılan sadece bu değil.

Geçmişte yaşadığımız o huzurlu, mutlu günlerin de bir anahtarı adeta…

Günümüzde onlar gibi dizilerin gelmediği de aşikar. Gelin birlikte bu dizilere göz atalım!

1- Bizimkiler

Şimdilerde görmeye, yaşamaya çok da alışık olmadığımız komşuluk duygusu… Dizi bir apartmanda yaşayan yedi farklı ailenin günlük yaşamını konu ediniyor. Böyle bakıldığında ne kadar da basit, durağan duruyor değil mi? Halbuki oyuncuların içtenliği ve bizden biri gibi davranmaları diziyi izlenebilir kılıyor.

2- İkinci Bahar

Türkan Şoray ve Şener Şen gibi usta iki oyuncunun sunduğu şölen desek yeridir. Kebap ustası Şener Şen’in, hayatta zorlu mücadelelere göğüs geren Türkan Şoray’ın yaşantısını konu ediniyor. İkili tüm bu zorluklara rağmen ikinci baharını yaşamaya çalışıyor. Sadece 37 bölüm yayınlansa da gönüller de taht kuran bir dizi.

3- Süper Baba

Üç çocuk ve bir baba… Eşini kaybetmiş bir babanın çocuklarının hayatındaki etkisi ve onlar için çabasını konu ediniyor. Dizide aşk, sevgi, suç ne ararsanız var! Dizi 4 sene boyunca yayınlandı ve toplam 137 bölümden oluşuyor.

4-  Çiçek Taksi

Kendisinden sonra benzer dizilere de alt yapı oluşturdu. Usta oyunculardan oluşan kadrosu, bir taksi durağında geçenleri konu ediniyor. Her güne yeni ve farklı bir olaya şahit olmak için hazır olun.

5- Ruhsar

İzleyenlerin kafasında çoktan dizinin müziği çalmaya başladı bile! Eşini kaybeden Mazhar’ın öbür dünyada bile peşini bırakmayan eşi Ruhsar ile hayatını konu ediniyor. Ölümsüz aşk dedikleri bu olsa gerek!

6- İnce İnce Yasemince

Birbirinden farklı tiplemeleri ile karşınızda Yasemince! Her bir karakteri ayrı bir olay ayrı bir mesaj! Gülüp düşüneceğiniz unutulmaz yapıtlar arasında…

7- Ayrılsak da Beraberiz

Tartışma ve anlaşamamaktan biten bir evlilik. Bu biten evliliğin devamında aynı evde yaşamaya devam eden iki çift. Romantik komedi tadında bir dizi sizi bekliyor.

8- Kaygısızlar

Bu listede Kaygısızlar’a yer vermemek olmaz! Memnun Kaygısız, 3 eşi ve tam 36 çocuğuyla iş bulabilmek umuduyla arkadaşının yanına gider. Bir eve bunca insanı sığdırmaya çalıştığınızda olacakları bir tahmin etmeye çalışın.

9- Ekmek Teknesi

Bir aileden çok bir mahallenin yaşantısını konu edinen dizi. Sımsıcak senaryosu, bizi bizden iyi anlatan yaşantıları… Ekmek Teknesi unutulmaz Türk dizileri arasında

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!