6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estetik yaptırmak günah mı? Estetik yaptırmanın popüler olduğu şu günlerde, bu sorunun yanıtının fazlasıyla merak edildiğini söyleyebiliriz. Bilindiği üzere estetik sayesinde insanlar tepeden tırnağa değişebiliyor.

Öncesi ve sonrası resimlerde ‘’Yok artık’’ dedirten bu işlem, günah mı haram mı diye de merak ediliyor. Peki, estetik yaptırmak günah mı dinimizde? Burnumla dalga geçiyorlar estetik yaptırabilir miyim? Eşim estetik yaptır diyor ne yapmalıyım? Bu ve bunun benzeri tüm soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Estetik Yaptırmak Günah mı?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Estetik yaptırmak günah mı demeden önce bu işlemin tam olarak ne anlama geldiğine yanıt vermekle başlayalım. Estetik yüz hatlarında ya da vücudun bölümlerinin herhangi birinde yapılan kalıcı değişikliklerdir.

Çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilen bu işlemin, aslında bir ameliyat olduğu söylenebilecektir. Kalıcı olarak yapılan bu işlem kimi zaman dış görünümü düzeltmek kimi zaman ise yaşanan sorunları minimum düzeye indirgemek için yapılmaktadır.

1- Estetik Yaptırmak Şirk mi? Estetik Haram mı Ayet Var mı?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Şirk anlam olarak, Allah’tan başka varlığa tapmak veya Allah’tan başka bir varlığın ondan üstün olduğuna kendini inandırmak şeklinde tanımlanabilir. Bu kapsamda estetik yaptırmak bir şirk sayılamayacaktır. Kişi kendisini ya da başka herhangi bir varlığı Allah’tan üstün görmediği sürece şirk günahı işlemez.

Estetik yaptırmak günah mı? Estetik yaptırmak caiz mi Diyanet ne diyor konuları üzerine türlü araştırmalar yapılmıştır. Konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı İslam dininde fıtratı bozmanın günah olduğunu ve yapılan bu işlemin caiz olmadığını vurgulamıştır. Bu düşünce dinde bir ayete de dayandırılmaktadır. Nisa suresi 119. Ayette bununla ilgili şöyle bir meale yer verilmiştir;

“Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de (putlara adak için) hayvanların kulaklarını yaracaklar. Yine onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler.”(29) Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o apaçık bir hüsrana düşmüştür.’’

2- Yamuk Burun Estetiği Günah mı? Büyük Burun Estetiği Günah mı?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Günümüzde estetik işlemlerinin başında burun ameliyatlarının geldiğini söyleyebiliriz. Birçok insan burnunun kalkık, dar ve düz bir görünüm sunabilmesi için bıçak altına yatıyor.

Peki yamuk, büyük veya geniş olduğu için estetik yaptırmak günah mı? Herhangi bir görünüm sebebiyle burnunuzda yapılan estetik operasyonların tamamının günah olduğu bilinmelidir. Dinde burun estetiği yaptırarak güzel görünmeye çalışmak, dikkat çekmek caiz değildir.

3- Burun Estetiği Yaptırmak Günah mı? Zorunlu Durumlarda Estetik Yapılsa Günah Olur mu?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Kemerli buruna estetik caiz mi? Burun estetiği yaptırmak dinimizde günah sayılıyor. Ancak haklı bir gerekçeniz varsa bu durumda sonucun değişeceği söylenebilecektir.

Burnunuzda et veya benzeri problemler varsa; bu problemler nefes almanızı, uyumanızı ya da günlük hayatta yapabileceğiniz birçok aktiviteyi yerine getirmeye engelse günah olmayacaktır.

Tedavi sebebiyle burun estetiği olmak istiyorsanız, doktorunuz bunun tek çözüm olacağının altını çiziyorsa burun estetiği yaptırmak günah mı sorusunun yanıtı hayır olacaktır.

4- Genital Estetik Yaptırmak Günah Olur mu? Eşin İsterse Estetik Günah mı?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Genital bölge için estetik yaptırmak günah mı? Şimdilerde birçok kadın vajina bölgesinde meydana gelen sarkmaları toplatmak, genişlemeleri daraltmak ve benzeri pek çok işlem için estetik operasyonlar yaptırabiliyor. Bilindiği üzere dinimizde özel bölgeyi eş dışında aynı cinsten birinin dahi görmesi haram kılınıyor.

Vajinal estetik günah mı? Vajinal estetiği vajina bölgeniz güzel görünsün diye düzeltmek istiyorsanız bunun günahı vardır. Ancak vajinanızdaki sarkma ya da benzeri problemler artık yaşam kalitenizi düşürüyorsa ve başka bir şansınız yoksa bu durumda vajina estetiği olabilirsiniz. Yine tedavi amaçlı estetiğin her türlüsünü dinimiz hoşgörü ile karşılıyor.

Eş isteği ile estetik yaptırmak günah mı? Dinimizde eşi mutlu etmek ve onu hemen her konuda memnun edebilmek son derece önemlidir. Eş özellikle birleşme konusu başta olmak üzere herhangi bir konuda eşinden estetik yaptırması ve değişikliğe gitmesini talep ediyorsa estetik dinen caiz olacaktır.

Genital estetik nedir nasıl yapılır araştırıyorsanız yazımız sizin için bilgilendirici olabilecektir.

5- Meme Estetiği Günah mı? Meme Estetiği Yaptırsam Günaha Girer miyim?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?
6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Gel gelelim meme estetik yaptırmak günah mı sorusuna? Birçok kadın memelerinin aşırı büyük olması, küçük olması, orantısız veya sarkık olması sebebiyle meme estetiği yaptırabiliyor.

Eğer bunların tamamı bir estetik kaygısı taşıyorsa yani kadın güzel ve dikkat çekici görünmek için meme estetiği yaptırıyorsa, bu estetik günahtır. Ancak yukarıda saydığımız nedenler kadınlara günlük yaşantıda bir zorluk getiriyorsa ve tedavi amaçlı doktor önerisi estetik yönündeyse kişi bu işlemi yaptırabilecektir.

6- Yüz Gerdirmek Günah mı?

6 Soruda Estetik Yaptırmak Günah mı | Estetik Ne Zaman Günah Olmaz?

Yaşa bağlı olarak zaman içerisinde yüzde sarkıklar ve kırışıklıklar meydana gelecektir. Bunun sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmayacağı bilinmektedir. Ancak görünüm açısından daha yaşlı bir cilt görünümü sunduğu söylenebilecektir. Yüz gerdirme operasyonu, bir sağlık sorunu yaratmayacağı ve tamamen güzelleşmek uğruna yapıldığı için günahtır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!