featured

Ethereum Madenciliği Nedir? Ethereum Madenciliği Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum madenciliği, bir dijital para elde etmek için yapılan işlem olarak biliniyor. Bitcoin para birimi gibi Ethereum da bir dijital paradır. Bu dijital parayı kazanabilmek için de sanal olarak madenciliği yapılmaktadır.

Teknoloji ile beraber ekonomik kazançlarda büyük farklılıklar yaşadı. İnsanlar sanal mağazalarla alışverişe henüz yeni yeni alışmaya başlarken bir de sanal para ile tanıştı. İlk başlarda bir dolandırıcılık olarak görse de zamanla dijital paralar popüler olarak alınıp, satılmaya başlandı. Büyük şirketlerin desteği ile de dünyanın en değerli para birimi oldular.

Devletlerin para birimleri karşısında çok büyük değer kazanan bu dijital paralar, sanal olarak ve reel olarak harcanabiliyor. Birçok insan artık geçiminin bu sistemden sağlıyor. Dünya genelinde birçok insan kendi çağında kripto para madenciliği yapıyor.

YouTube video

Bu değerli kripto para birimlerinden biri de Ethereum’dur. Alımlarda ismi ETH olarak kısaltılarak kullanıyor. Birçok ülkenin para biriminden değerli olan bu dijital paraya ethereum madenciliği yaparak sahip olabilirsiniz.

Fakat birçok insan bunun nasıl olacağı konusunda tam bir bilgi sahibi değil. Kripto para madenciliği konusunda bilmeniz gerekenler için yazımızın devamını okuyunuz.

Ethereum Madenciliği Nedir?

Ethereum madenciliği de Bitcoin madenciliği gibi bir Blockchain üzerinden yapılıyor. Blockchain, blok zinciri olarak bilinir. Ether madeni için farklı bir blok zincir sistemi kullanılıyor. Ethash olarak isimlendirilen ve Bitcoin Blockcahin’den biraz farklı olan bu sistem Ether’e özel olarak geliştirildi. Farklı algoritmalara sahip bu sistemi kullanarak ETH elde edilmektedir.

Dijital paranı kazanımları teknoloji kullanılarak yapılmaktadır. ETH için ise normal bir Windows kullanıcı olmanız yeterlidir. Sadece dikkat etmeniz gereken, bilgisayarınızın yeterli bir GPU gücüne sahip olması gerekir.

Ethereum Madenciliği İçin Gerekli Olan Donanımlar Nelerdir?

Dijital paraların madenciliği bilgisayarlar üzerinden yapılmaktadır. Nasıl ki bir altın veya elmas için elinizde kazma kürek toprak kazarak madencilik yapıyorsanız, dijital para için de aynısını yapmanız gerekir. Tek fark bu işlemler sanal olarak yapılmaktadır.

Gerçek hayatta madencilik yaparken, kullanacağınız malzemeler ne kadar gelişmiş ise madencilikte hedefe ulaşmak da o kadar kolay olur. Bu durum sanal madencilikte de aynı şekildedir. Bilgisayarınız ne kadar donanımlı olursa madencilik yapmanız da o kadar kolay ve hızlı olur.

Dijital madencilik yüksek dinamiklerde gerçekleşmektedir. Bu dinamikleri sağlayabilecek bir bilgisayarınız olmalıdır. Bilgisayarınızın sahip olması gereken donanım özellikleri en az şu şekilde olmalıdır.

Yüksek GPU gücüne sahip bir bilgisayarWindows 10 64 Bit4 GB bellekli grafik kartıIntel İ3 CPUhttps://www.youtube.com/watch?v=52qhi3dcVfw4 GB RamGüçlü bir SSD kesinlikle olmalıYüksek GPU gerekliliği için tüm bu donanımları bir arada tutacak sağlam bir kasaIsınmalara karşı güçlü bir soğutma sistemiElektrik sisteminin güçlü olması da size avantaj sağlayacaktır.

AMD ekran kartları, madencilik yaparken tercih edilen ekran kartıdır. Bu kartların fiyatları yüksektir ama madencilik sırasında sağladıkları fayda da bir o kadar yüksektir. Ethash algoritması ile güçlü şekilde baş edebilmek için AMD Radeon VII, AMD Radeon RX 580 modelleri en çok tercih edilenlerdir. Ayrıca bilgisayarınızda bulunan tüm donanımın güncel olduğundan emin olun.

Ethereum Madenciliği Nasıl Yapılır?

Sanal madencilik için öncelikle bir sanal cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Bunu MyEther Wallet web sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Siteye girdikten sonra “New Wallet” seçeneğini seçin ve yeni bir cüzdan oluşturun.

Oluşturduğunuz cüzdanın bilgilerini güvenli şekilde bir yere kaydedin. Çünkü artık paralarınız bu cüzdanda olacak ve cüzdanınızı kaybetmek istemezsiniz. Ayrıca bilgilerin çalınması veya kaybolması halinde de cüzdanınıza erişim sağlayamazsınız.

https://www.youtube.com/watch?v=A1K2qN3b2XE

Daha sonra Claymore Dual Miner programını indirip, bilgisayarınıza kurun. Bu program ile madencilik yapacaksınız. Kurulum sırasında sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak doldurun. Bilgisayarınızda yeni bir dosya oluşacaktır. Oluşan bu dosyayı, programı ilk kurarken indirdiğiniz dosya içine atın.

Dosya içerisinde star.bat isimli bir dosya daha göreceksiniz. Bu dosyanın içerisine girin ve sanal cüzdanınızın numarasının yazılı olup, olmadığını kontrol edin. Eğer yazılı ise işlem tamamdır.

Artık bilgisayarınızda madencilik yapmak için her şey hazır. Bilgisayarınızı her açtığınızda star.bat dosyası otomatik olarak Ethereum madenciliği yapacaktır. Madencilik sırasında kazandığınız ETHER’ler direkt olarak oluşturduğunuz cüzdan hesabına aktarılacaktır.

YouTube video

Bilgisayarınıza kurduğunuz Claymore Dual Miner madencilik programı ile bir madenci havuzuna dahil olmuş olursunuz. Bu havuzda sizin gibi madenciler bulunur ve beraber bir kazı gerçekleştirirsiniz. Bu sayede kazancınız daha fazla olur. Bunun dışında bu sistemi size sağlayan program, kazancınızdan %1 ve %2 arasında değişen komisyonlar alır.

Ethereum Madenciliği Kazançlı Mıdır?

Dijital paraların kazançları şuan en karlı girişimlerden biri olarak görülüyor. Elde edilen 1 ETH’nin yaklaşık 200 Dolar olduğunu düşünürsek, şuan ki kurla 1350 TL civarı bir kazancınız olacaktır. Gerekli bilgisayar donanımları ile yıllık 4.21 ETHER kazanabilirsiniz. Sisteminiz daha güçlü ise bu kazanç artabilir. Bu belirtilen net olarak bir gelir değil. Daha fazla kazanmak size ve bilgisayar gücünüze bağlıdır.

Blockchain üzerinde yapılan madencilikte 15 saniyede bir, 1 blok üretiliyor.  Üretilen bu blok her bir madenciye 2 ETH kazandırıyor. Eğer aynı sürede 3 blok üretilirse bloklardan biri blok zincirine ekleniyor.  Bu sayede havuzdan da gelir elde ediliyor. Eklenmeyen diğer bloka, Uncle Block adı verilmektedir. Bu blok için madencilere ayrı ödüller verilir.

Genel olarak madenciler, dijital madencilik işine girdiği ilk yıl 1212 Dolar gibi bir gelir elde ederler. Fakat bu parayı yaptığınız donanım yatırımı, elektrik harcaması gibi gelirle kıyasladığınız da ilk yıl için sizi tatmin etmeyecektir. Fakat yatırıma devam ederseniz ileriki senelerde memnun olacak kazançlar elde edebilirsiniz.

Ethereum madenciliği yapacaksanız bunun bir ticaret odlunu unutmayın. Her işin kar ve zarar paritesi vardır. Bu hesaplamaları iyi yaparak yatırımlarınızı gerçekleştirmenizde yarar vardır.

Yeni başlayanlar için ve başlamak isteyenler için ethereum madenciliği yapmak nedir, kripto madencilik karlı mıdır, bahsetmeye çalıştık. Mining de denenen ethereum madencilik veya kripto para madenciliği için güç kaynağı ve donanımlara özen gösterin. Daha iyi kazanç elde edebilmeniz için bunlar önemlidir. Bol kazançlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!