featured

Evde Bitki Yetiştirme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde bitki yetiştirmek ruhunuza her zaman iyi gelecektir. Çiçeklerin de birer canlı olduğunu göz önüne aldığımızda sizin elinizden beslenen ve sizin bakınız ile büyüyen bir çiçeğin büyüme aşamasını izlemek size mutlaka iyi gelecek ve iyi bir hobi olacaktır.

Bunu daha sonraki aşamalarda bir terapi gibi de görebilirsiniz. Evde çiçek yetiştirmek için birçok yöntem vardır. Siz de gerekli araştırmayı yaparak ve deneyim kazanarak kendinize en uygun çiçek yetiştirme yöntemini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Duvarda çiçek yetiştirme bu yöntemlerden sadece biri olarak karşınıza çıkacaktır. Duvarda çiçek yetiştirmenin en güzel yanlarından biri de muhakkak ki iyi bir duvar objesi olacağıdır ve evinizi güzelleştirecek bir canlı nesne olacaktır. Duvarda çiçek yetiştirmek için uygun saksı ve asma aparatlarını edindikten sonra seçeceğiniz çiçek türü mutlaka sarkan bir çiçek olmalıdır. Bu görsel olarak daha güzel bir sonuç verecektir.

ile uğraşmak istemeyen kişiler için de iyi bir alternatif mevcut. Belirli çiçekleri suda da yetiştirebilir ve hem güzel bir dekorasyon parçası edinmiş olur hem de kendinize bir uğraş edinerek hobi sahibi olursunuz.

Çiçek yetiştirmenin en güzel yanlarından biri de sorumluluk duygunuzu artırması olacaktır. Çiçeği canlı tutmak ve büyümesini sağlamak için bir sorumluluk üstlenirsiniz ve bu sorumluluk duygusu hayatınızı diğer aşamalarında da sizin için yararlı olacaktır. Suda çiçek yetiştirirken kökü suya dayanıklı içekler tercih edilmelidir. Bu çiçeklerin bakımında düzenli aralıklarla suyunu değiştirmek gerekecektir.

Bitki Yetiştirmek Doğru Teknikle Çok Kolay

Bitki yetiştirmeye bir kez başladığınız zaman devamının geleceğini göreceksiniz. Doğru teknikler ile birlikte bitkilerinizin ne kadar canlı ve gür olduğunu görmek ise size mutluluk verecek. Bitki yetiştirme teknikleri için öncelikle kendinize mini bir kürek çapa takımı almakta fayda var. Sonrasında çiçek tipinize uygun gübreli bir toprak edinmeniz gerekmektedir. Çiçek ekimi için uygun ayları takip ettikten sonra geriye kalan sadece düzenli aralıklarla çiçeğinize su vermek ve büyüyüp güzelleşmesini izlemek olacaktır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!