featured

Evlenilecek Erkek Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir kadın için evlenilecek erkek, her daim bazı özellikleri taşımalıdır. Aynı şekilde erkekler için de bu durum geçerlidir. Her iki cinsiyet de evlenecekleri kişilerin bazı kriterleri karşılıyor olmalarını beklerler. Evlenilecek erkekte aranılan özellikler, kişiden kişiye değişmekle birlikte bazı özellikler evrenseldir.

YouTube video

Tüm bu kriterler ve özellikler çerçevesinde evlenmeyi planladığınız damat adayını seçebilirsiniz. Evlenilecek erkek nerede bulunur sorusuna yanıt olarak da aşkın aynı zamanda bir tesadüf olduğunu da size hatırlatmak isteriz. Bu yazımızda ideal evlenilecek erkek özellikleri ve evlenilecek erkek nasıl bulunur sorularına da cevap bulabilirsiniz.

Parayla Saadet Olur Mu?

Parayla saadet olmaz elbette, fakat parasız da hiçbir şey olmuyor. Bu yüzden evleneceğiniz kişinin maddi durumu iyi olmalıdır. İyilikten kastımız katlar, yatlar, hanlar değil. Kişi yaşamını idam ettirecek, kimseye muhtaç olmayacak ekonomik güce sahip olmalıdır.

Evlenilecek erkek denildiğinde pek çok kişinin aklına aşırı zengin kimseler gelebilir. Fakat bizim burada bahsettiğimiz durum aşırı zenginlik değildir. Çiftlerden her iki taraf da maddi açıdan rahat olursa, evlilik kurumu da o kadar rahat kurulabilir.

Kişilerin Alışkanlıkları

Evlenilecek erkek özellikleri arasında kişinin alışkanlıkları da yer almaktadır. Evleneceğiniz erkeğin alışkanlıklarına dikkat etmelisiniz. Bazı alışkanlıklar evliliğin bütünlüğünü tehlikeye sokabilir.

Kumar alışkanlığı olan kişiler ne kadar zengin olursa olsun bir gün masada her şeyini kaybedebilir. Alkol bağımlılığı da kötü bir alışkanlıktır. Alkol alan bir erkek kendini kaybedip size şiddet uygulayabilir. İçki içen, kendini dağıtan erkekler size üzüntüden başka bir şey vermez.

Dini inancınıza göre İslamda evlenilecek erkekte aranan özellikler hakkında da bilgi sahibi olmanızı tavsiye ediyoruz. Evlenilecek erkek nasıl olmalı İslam’da sorusu sık karşılaşılan bir sorudur.

Beğendiğiniz Bir Fizikte Olması

Evlenilecek erkekte aranılan özellikler arasında kimi zaman el yüz güzelliği de gelebiliyor. Yakışıklı erkekler kimi zaman oldukça çekici gelebiliyorlar. Fakat yakışıklılık da her daim ana kriter olmamalıdır.

Yine de fiziksel olarak beğendiğiniz kişiyi eş olarak seçmeniz sizin açınızdan faydalı olabilir. Fiziksel güzelliğinin yanında içinin de iyi huylu olması oldukça büyük önem taşımaktadır.

Kadınlar Gerçekten Esprili Erkeklerden Mi Hoşlanır?

Evlenilecek erkek için belirlenen kriterlerin başında o kişinin sizi güldürebilmesi de geliyor. Evleneceğiniz erkek espriden anlayan, gülen ve güldüren birisi olsa hiç de fena olmaz. Somurtkan, içine kapanık, asık suratlı, gülmeyi bilmeyen bir erkek size her zaman negatif enerji verir.

Sizi yerinde ve zamanında güldürmeyi başaran erkekler oldukça değerli kişilerdir. Evlenilecek erkek testi için sizi mutlu eden kişileri mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Ortak Noktalara Sahip Olmak Önemli

Eşinizle birbirinizi tamamlamanız büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden karşı taraf ile ortak zevklerinizin olması gerekir. Yaşam tarzınız, hayat görüşünüz benzerlik göstermelidir. Sizin için önemli olan şeyler onun için de önemli olmalıdır.

Aksi taktirde kimi durumlarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu da hayat boyu size sorun çıkartır. Gezmeyi eğlenmeyi seven bir yapıdaysanız içine kapanık, rutin ve geleneksel anlayışa hakim birisi sizi mutlu edemez.

Kültür ve Zeka Seviyesi

Evlenilecek kadın da erkek de benzer kültür seviyesinde ve zekada olmalıdır. Bu durum evlilik kurumunun sağlıklı bir şekilde devam etmesi açısından önemlidir.

Özellikle hayata bakış açısının benzer olması durumu, sağlıklı bir evlilik için olmazsa olmaz kriterlerden biridir. Dolayısıyla evlenilecek erkek arayışında iseniz size en uygun kültür seviyesinde olan kişileri seçmelisiniz.

Kıskançlık Seviyesi

Kıskanç erkekler kadınlara dünyayı zindan ederler. Kadınların yaşam alanlarını ve özgürlüklerini sınırlandırırlar. Çevresindeki insanlara hep şüpheli gözlerle bakarlar. Kadınının kendisini her an aldatabileceğini düşünebilirler.

Bu tip kişilerin her şeyi yanlış anlamaya müsait bir yapıları olur. Kıskançlık hastalık boyutuna ulaştığı zaman sorun teşkil eder. Kıskanç kocalar genelde anlayış ve hoş görülerini kaybeder. Kıskanç erkeklerin eşleri her zaman her eylemini mutlaka açıklamak zorunda kalır. Bu da kadına üzüntü ve sıkıntı verir.

Hoşgörü Önemli Bir Kriter

https://www.youtube.com/watch?v=K8nZxVWbc44

Evlenilecek erkek, derin bir hoş görü olmalıdır. Hatalarınızı yüzünüze vurmayan, hatalarınızı kapatmaya çalışan, sizi yarım bırakan değil sizi tamamlayan birisi olmalıdır.

Sizi bir birey olarak kabul edip çevrenizdeki insanlara da saygılı olması gerekir. Sizin onurunuzu her zaman yüksekte tutmasını bilmeli, sizi zor durumda bırakmamalıdır.

Ailevi Problemleri Test Edin

YouTube video

Evleneceğiniz erkek sizi ve ailenizi kabullenmesi gerekir. Annenize, babanıza ve kardeşlerinize saygı ve hürmette kusur etmemesi gerekir. Sizi ailenize karşı doldurmaması gerekir. Ailenizi kendi ailesi gibi görmeli ve sahiplenmelidir.

Aksi durumlarda evli çiftler büyük sorunlar yaşayabilirler. Bir evlilikte her iki tarafın da ailelerine saygılı davranması önemli bir kriterdir.

Sorumluluk Bilinci

Evlenilecek erkek adayı her daim sorumluluklarının farkında biri olmalıdır. Sorumsuz birisi size ancak mutsuzluk verir. Sorumluluğunu bilen bir erkek size iyi bir eş, çocuklarınıza iyi bir baba, patronuna iyi bir çalışan olur.

Sorumluluklarını yerine getirdiği için sizi hiçbir zaman zor durumda bırakmaz. Bu sayede oluşturduğunuz evlilik kurumu da daha sağlam temeller üzerine inşa edilmiş olacaktır.

Cinsel Hayat

Evlenilecek erkek kriterleri arasında her iki tarafın da uyumlu bir cinsel çekime sahip olmasıdır. Bu durumda cinsellik evlilik kurumunun en temel noktalarından biridir. Dolayısıyla evlilik kurumunda cinsellik eş seçimine etki eden bir kavramdır.

Evlenilecek erkek ekşi sözlük içerisinde de çok tartışılan bir konudur. Bir erkeğin evlenme kriterlerine uyup uymadığı da tamamen size kalmıştır. Bizim tavsiyemiz size uymayan kişilerden uzak durun ve geleceğinizi şekillendirmelerine izin vermeyin. Nisan ayı yazımızdan olan evlilik ve sosyal hayat ile ilgili her şey sitemizde mevcuttur. Video içerikleri için de watch later diyebilir opnion count yapabilirsiniz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!