featured

Fal Bakma Yöntemleri Neler? 5 Adımda Fal Nasıl Bakılır? Adım Adım Fal Bakma Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fal bakma inanan ya da tam anlamıyla inanmayan kişiler için belirli zamanlarda tercih edilir. Fal bakmak konusunda çok ciddi uğraşlar sergileyip meslek olarak yapanlar da mevcuttur.

Her ne kadar geçmişe nazaran fiziksel olarak fal bakma yöntemleri tercih edilmese de artık fal bakma uygulamaları ile fal yorumlamaları yaptırılır.

YouTube video

Ancak bundan tatmin olmayanlar fal nasıl bakılır sorusuna yanıt arayacaktır. Yalnız fal nasıl bakılır sorusu fal yöntemine göre değişiklik gösterecektir.

Bu yüzden fal nasıl bakılır sorusu için gelin fal bakma yöntemleri ve adımlarını tek tek inceleyelim…

Evde Fal Bakma Teknikleri Neler? 5 Adımda Fal Nasıl Bakılır? Adım Adım Evde Fal Bakma Teknikleri Rehberi

Belki kahve falı belki de kağıt falı… Aslında o kadar farklı ve ilginç fal bakma yöntemleri mevcut ki!

Ancak genel olarak baktığınızda falın temel sebebi kişinin geleceğine yönelik tahminlerde bulunmaktadır. Tabi kimileri bu gelecek yorumlarına inanırken kimileri ise ciddiye almamaktadır.

Profesyonel olmasa da en azından başlangıç aşaması için fal nasıl bakılır sorunuza yönelik birkaç yöntemi deneyebilirsiniz.

İşte birden fazla deneyebileceğiniz fal bakma yöntemleri

1- Gerçek Kahve Falı Nasıl Bakılır? Fal Nasıl Bakılır Fincan Falı Aşamaları

Kahve falı bakma aşamaları belki de en çok tercih edilen ve araştırılan yöntemlerden birisidir. Genelde falcıların bu konuda belirli okuma ve araştırmalar yaptığı gibi içten gelen bir enerji ile dikkat ettikleri de görülür.

Kahve falı nasıl bakılır sorusuna yanıt bulmak adına belirli aşamalara dikkat ederek ilerlemeniz gerekiyor. Aksi takdirde tam olarak kahve falı bakmak konusunda yetersiz kalabilirsiniz.

Kahve Falı Bakmak için Kaç Dakika Bekletilir?

Öncelikle bir kahve falı bakmadan önce kendi ya da karşınızdaki kişinin fincanının kaç dakika kapalı durması gerektiğini bilmelisiniz.

Burada kıstas alacağınız nokta telvelerin ve fincanın soğumasıdır. Bunun için fincan kapandıktan sonra yaklaşık olarak 7-10 dakika yeterli olacaktır.

Kahve Falı Nasıl Yorumlanır?

Fincanınız soğuduktan sonra açtığınız andan itibaren kahve falı bakma işine girmiş olursunuz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

İlk olarak fincanın dış kısmından yorumlamaya başlayabilirsiniz. Fincan dışına kahve taşıp taşmaması oldukça önemli bir simgedir.

Bununla birlikte fal bakma esnasında bakılması gereken noktalardan birisi de telvenin fincandan ne derece aktığı, biriktiğidir. Bu da bir anlama denk gelir.

Daha sonra fincanın en iç orta kısmı da geleceğe dair yorum yapabileceğiniz bir noktadır. Burayı yorumladıktan sonra fincanın kenarlarından başlayarak saat yönünde çevirip simgelere göz atmalısınız.

Elbette tüm bu kahve falı nasıl bakılır sorularının en önemli cevapları arasında faldaki simgelerin anlamı yatar. Simgelerin anlamlarını bilerek gördüğünüz simgeleri yorumlamanız daha kolay olacaktır.

Kahve Falı Şekilleri Anlamları Neler?

Belki de kahve falı bakmak konusunda en çok zorlanılan yönlerden birisi simgelerin anlamlarıdır. Çünkü kahve telvesinde çok farklı simgelerle karşılaşabilirsiniz. Kahve falında köpek görmek, balina görmek, balık görmek, harf görmek gibi çok farklı simgeler görebilirsiniz. 

Ancak temel birkaç simgeyi özellikle bilmek kahve falınızı yorumlama aşamasında başlangıç olarak yeterli olacaktır. Yine de eksik bulduğunuz, hatırlamadığınız bilgileri tek tek araştırabilirsiniz.

Fincan altlığında en çok görülen simgelerden birisi aydır. Yarım ay görmek özellikle gelecek günler için bir sorundan kurtulmaya işaret eder.

Ayrıca unutmamalısınız ki kahve fincanı, kahveyi içen kişiyi; fincan tabağı ise haneyi temsil eder. Yorumlarınızı buna göre de süsleyebilirsiniz.

Kahve falı bakma sırasında eğer fincanın dış kısmından akan kahve damlaları gördüyseniz (ya da taşma) bu kahveyi içen kişinin ağlamasına işaret eder.

Fincandaki telveleri tabağına dökerken çok fazla telve düşerse buna kötü yorumda bulunmanız gerekir. Özellikle kişinin bol sıkıntılı bir dönemde olduğunu, içinin dolup taştığını belirtebilirsiniz.

Türk kahvesi falında at görürseniz, murat demektir. Balık görürseniz kısmete yorulur. Bir harf görürseniz bunu harfin çevresindeki simgelere göre yorumlamanız gerekir.

Baykuş ölüme ve sıkıntıya işaret eder gibi gibi farklı anlamlara bakabilirsiniz.

2- Fal Nasıl Bakılır El Falı Bakma Aşamaları Neler?

Her ne kadar fal bakma konusunda ilk olarak kahve falı tercih edilse de kahve sevmeyenler tarafından el falı da tercih edilir. Peki el içi fal nasıl bakılır? İşte dikkat etmeniz gerekenler…

El falı bakarken dikkat etmeniz gereken aşamalardan ilki kendinizin özellikle karşınızdaki kişinin sol eline bakarak yorumda bulunmak yer alıyor.

Sol elde hem parmaklara hem de eldeki çizgilere dikkat ederek ilerlemelisiniz. Yüzük ve orta parmakların uzunluğu yorum yaparken dikkat edeceğiniz bir diğer unsurdur.

Aslında ayak parmakları içinde toplum arasında parmak uzunluğuna göre çok yorumda bulunur. Şayet yüzük parmağı diğerine göre daha uzunsa evine, eşine, manevi değerlere önem veriyor demektir.

Eğer evliyse  bu kişinin evde daha çok sözü geçtiği de söylenir.

İşaret parmağı yüzük parmağına göre daha uzunsa o zaman da maddi anlamda değerlerinin fazla olduğu ve daha çok mantık ile hareket ettiğini söylemek mümkündür.

Elinizin içinde bulunan her bir çizgi farklı alanı simgelemektedir. Bu yüzden avuç içi fal bakma esnasında bu çizgilerin anlamlarını bilerek yorumlarda bulunmalısınız. Anlamları:

Baş parmağın hemen aşağısından başlayıp sola doğru kıvrılan ve avucunuzun ortasında biten çizgi hayatı simgeler. Sağlık hakkında bilgi verir.Hayat çizgisinin hemen üst kısmında başlayıp elin orta kısmına doğru ilerleyen çizgi akıl çizgisi olarak adlandırılır. Daha çok başarıları, alınacak mantıklı kararları yansıtır. Çizgi ne kadar derinse o kadar yaratıcılıktan bahsedilir.Elin sağ dış alandan başlayıp orta parmak altında biten çizgi aşk hayatını simgeler. Kalp çizgisi olarak bilinir.

El ya da avuç içi fal nasıl bakılır konusunda bildiğiniz bu çizgileri kendinize göre yorumlar katarak ilerletebilirsiniz.

3- Fal Nasıl Bakılır Kart Falı Nasıl Yapılır? Hemen İskambil Kağıdıyla Günlük Fal Bak!

Fal bakma yöntemleri arasında belki de en çok tercih edilen yöntemler arasında kağıt falları gelmektedir. Tarot falı kadar bilinen yöntemlerden birisi de iskambil falı yöntemidir.

İskambil fal bakmak için en kısa süre alan ve neredeyse net olarak bakılan bir yöntemdir. Kendiniz için de rahatlıkla bakabilirsiniz.

Peki iskambil fal nasıl bakılır? Öncelikle iskambil kartlarını çok iyi şekilde karıştırın. Daha sonra desteyi ikiye bölün ve tekrar üst üste getirin.

Falı bakacağınız kişinin adını, kartlar kapalı olacak şekilde tek sıra halinde yan yana dizin. (Örneğin; Ayşe ismin için dört kartı yan yana arkası dönecek şekilde yan yana getirin.)

Elinizde kalan kartları sırasıyla ve yine kartlar kapalı olacak şekilde ismin harfleri üzerine elinizde kağıt bitine kadar devam ettirin.

Tüm kağıtları üst üste koyduktan sonra isimde yer alan sesli harfleri önce alarak üst üste koyun. (Ayşe isminde a ve e harflerini alın.) Daha sonra sessiz harfleri üst üste koyup elinizdekilere sırasını karıştırmadan ekleyin.

Bu aşamadan sonra artık eğlenceli kısma geçebilirsiniz. Yapmanız gereken işlem çok basit; elinizde yer alan destenin bir en üstünden bir de en altından olacak şekilde iki kartı aynı anda seçip yüzünü açın.

Sırayı karıştırmamaya dikkat edin. Eğer kartlar aynıysa bunları kenara ayırın. (Örneğin As- as, 9-9, J-J gibi.)

Elinizdeki kağıtlar bitince sırayı karıştırmadan tekrar kağıtları bir araya getirin. Alt ve üstten ikili kart seçin. Bu işlem toplam üç kere eldeki tüm deste bitene kadar tekrarlanmalı. Aynı gelen kağıtlar kenara ayrılmalı.

Şimdi iskambil fal bakma konusunda son aşamaya geçebilirsiniz. Elinizde yer alan desteyi kartlar görünmeyen şekilde yere bir sıra halinde dağıtın. Çift çıkan kağıtların üzerini kapatmak için kartlar seçin.

En son bir adet falı bakan kişi kendisini için, bir tane sevdiği için bir tane de araya koymak için kart seçmeli.

Son olarak iskambil fal nasıl bakılır konusunda en önemli olan yorumlamaya geçeceksiniz. Bunun için iskambil kart yorumları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İskambil falı kart anlamları:

As – Aşk2- Yol3- Hediye4- Yol5- Para Sıkıntısı6- Cinsel ilişki7- Sorun / Sıkıntı8- Konuşma9- Haber10- EvlilikVale – Erkeğin ailesiKız – Kızın ailesiPapaz – Aile

Örneğin diyelim ki çift çıkan kağıtlar iki Q olsun. (yani kız) Üzerine eğer 7 kağıdını seçtiyseniz kızın ailesinde sorunlar oluştuğu, oluşacağı anlamını çıkarabilirsiniz.

4- Tarot Falı Bakma Aşamaları Neler? Günlük Tarot Fal Bakma Yöntemi

Tarot fal nasıl bakılır sorusu için üç farklı diziş ve yorumlama şeklinden bahsedilebilir. Aşk, çingene ve basit çingene olarak tarot fal bakma yöntemleri bulunur.

Aşk falı en basit yöntemlerden birisidir. Üç farklı kart seçilmesi gerekir. İlk seçilen kart geçmişe dair yorumlama yaptırır.

İkinci kağıt günümüzü belirtir son kart ise geleceğe dair yorumlama yaptırır. Genellikle bu kartlar aşk ve sevgi üzerine yorumlar yapmaya sebep olur.

Çingene tarot fal bakma için dizişi değiştirmeniz gerekiyor. Merak ettiğiniz özellikle bir konu varsa bu falı uygulayabilirsiniz.

Desteden bakmadan toplam 21 kart seçmelisiniz. 21 kartı 7li olacak şekilde üç farklı bölüme ayırın. Yedili olan ilk bölüm geçmişi, yedi adet ikinci bölüm günümüzü, yedili son bölüm ise geleceğe dair yorum yaptıracaktır.

5- İsim Falı Nasıl Bakılır? İsim Falı Aşamaları Neler?

Belki de en basit fal bakma yöntemlerinden birisi isim falıdır. İsim falında harflerin anlamları belli ve nettir.

Kişinin yapması geren tek şey isminde yer alan her harfin anlamına bakarak ismi hakkında yorum yapmasıdır.

Diğer fallar nazaran geçmiş ya da gelecek hakkında bilgi vermez. Kişinin sadece kişiliği, özellikleri hakkında bilgi sahibi olmayı sağlar.

Meraklısına: Fal Bakmak ile İlgili Merak Edilen Sorular

Fal yöntemi ne olursa olsun bazı noktalarda araştırmacılar tarafından çok sık iletilen, araştırılan konular mevcuttur.

En az fal nasıl bakılır sorusu kadar bu soruların araştırıldığı görülmektedir.

Türk Kahvesi Falı Gerçek mi?

Türk kahvesi başta olmak üzere diğer fallar için de net bir şey söylemek gerekir. Evet kimi falcıların enerjileri yüksek olabilir, hayatınıza dair doğru bilgiler verdiğini düşünebilirsiniz. Fakat bu bilimsel açıdan mümkün değil.

Hem dini hem de bilimsel anlamda herhangi bir simgeye bakarak geleceğe dönük tahminlerde bulunmak zordur. Genelde fal bakan insanların kişilerle sohbet ederek, soru sorarak onlar hakkında tahminlerde bulunduğu görülür.

Kahve Falı Ne Kadar Doğru?

Kahve falı doğruluğu diğer fallara göre daha fazla görülmektedir. Ancak fal sonuçlarının kesin gerçekleşeceğine dair bir kanıt yoktur.

Yapılan yorumların gerçekleşmesinde özellikle falına bakılan kişinin fala ileri derecede inanarak batıl inanç geliştirip, farkında olmadan bu olayları kendisi aracılığıyla yaratmasıdır.

Örneğin falcı tarafından gelecek günlere dair bazı sorunlar, mutsuzluklar yaşanacağı söylenmiş olsun. Normal şartlarda üzülmeyeceği ya da sorun olarak görmeyeceği şeylere bile dikkat kesilen kişi olayın gerçekleştiği inancına kapılır.

Evde Kendi Kendine Fal Bakmak Günah mı?

Fal bakma konusunda dini açıdan inananlar için ciddi uyarılar ve yasaklar mevcuttur. Geçmiş ve gelecek yaradan tarafından belirlenmiştir. Belirlenen keskin bir kader çizgisi mevcuttur.

Kişi ancak belirli aşamalarda kaderine özgür seçimleriyle yön verebilir. Ancak yaşanacak herhangi bir olayı önceden kestirmek bilmek mümkün değildir.

Bu yüzden inananların evde ya da başka bir ortamda kahve falı bakmaması, yorumlamaması ya da yorumlatmaması gerekir. Günahtır.

Ücretsiz Fal Bakma Yöntemleri Var mı?

Eğer fal bakma ya da baktırma konusunda kararlıysanız güvenirliği tartışılsa da deneyebileceğiniz bazı şeyler mevcuttur.

Ciddi bir girişimcilik örneği olarak da görülen ücretsiz kahve falı uygulamaları indirip deneyebilirsiniz. Fakat kimi uygulamalarda gerçekten yorum yapılsa da çoğu uygulamada önceden oluşturulmuş hazır mesajların gönderildiğini bilmelisiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!