featured

Fantastik Kitap Önerileri 2022 | Fantastik Roman Nedir? Yetişkin ve Genç Fantastik Kitap Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fantastik kitap önerileri 2022 ile fantastik türdeki kitaplardan hoşlanan kişiler fikir sahibi olabilecektir. Bu kitap türü özellikle son yıllarda genç ve yetişkin pek çok insanın ilgisini çekiyor. Sinema ve filmlerde uyarlamasını sıkça gördüğümüz bu kitaplar, her okurun ilgisini ve beklentisini karşılayabiliyor. Peki, fantastik kitap önerileri 2022 arasında en çok ne dikkat çekiyor? Fantastik kitap çeşitleri nelerdir? Epik fantastik kitaplar nelerdir? İşte, konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Fantastik Kitap Önerileri | Hangi Fantastik Kitap Daha Sürükleyici?

Fantastik kitaplar; genel olarak gerçek dünya ve bilimin ötesinde hayal gücünün egemen olduğu olayların anlatıldığı romanlardır. Bu nedenle hayal gücünü sınırlandırmayan ve farklı olay örgülerine açık olan okuyuculara fantastik kitapların hitap ettiği söylenebilecektir. İşte bu kapsamda sizler için hazırladığımız, hem yetişkin hem de genç okuyuculara hitap eden fantastik kitap önerileri 2022 listesi…

1- Harry Potter- J.K. Rowling

Genç fantastik kitap önerileri arasında yer alan bu kitap, pek çok yetişkini de kitaplara bağlayabilmiştir. Okumayanları dahi içerisine alabilecek eşsiz bir hikayesi bulunan kitap dostluğun ve büyünün hakim olduğu bir evreni anlatıyor. Konusu ile daima taze kalacak olan Harry Potter, tam olarak 7 farklı eserden oluşmaktadır. Fantastik kitap önerileri 2022 listesinde yer alan Harry Potter, Yapı Kredi Yayınlarının kültleşmiş eserlerindendir.

2- Yüzüklerin Efendisi – J.R.R Tolkien

Fantastik kitap önerileri 2022 listesinde yer alan Yüzüklerin efendisi, genç yetişkin fark etmeden herkese hitap edebilecektir. Kitabın bu popülerliğe ulaşmasının ana nedeni ise kitabın filme uyarlanmasıdır.

J.R.R Tolkien adlı yazarın eserlerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi,  Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit olmak üzere farklı serilerden oluşmaktadır. Bu kitap bir amaç uğruna toplanan karakterlerin birbirine yaklaşımı ve kardeşliğini konu edinmektedir. Masalsı ve sürükleyici olduğundan en iyi kitap serileri arasında olduğu söylenebilecektir.

3- Buz ve Ateşin Şarkısı- George R.R Martin

Fantastik kitap önerileri 2022 içerisinde yer alan bu eser, Hollywood yapımı olan Taht oyunları filmi ile büyük bir popülarite kazanmıştır. George R.R Martin’in müthiş anlatımı ile öne çıkan bu seri 5 farklı kitaptan oluşmaktadır. Bu hikayede yazlar onlarca yıl, kışlar ise bir ömür sürebilecektir.

Hikayede Starkların kalesi Kıştepesi kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan surların arkasında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Hikayede bulunan Eddark Stark, dostunu ve düşmanını ayırt edemeyecek konuma gelmiştir. Kısacası birbirinden acımasız ve hain karakterlerin yer aldığı kitapta nankörlükler ile komplolar asla bitmeyecektir. Fantastik kitap önerileri 2022 listesinde yer alan bu kitaba mutlaka bir göz atmalısınız.

4- Dune – Frank Herbert

Fantastik kitap önerileri 2022 listesinde yer vereceğimiz Dune, 6 farklı kitaptan oluşmaktadır. Bu kitabın konusu Arrakis adında bir gezegende geçmektedir. Çok koyu bir hayran kitlesi bulunan kitap, felsefik açıdan da öne çıkan bir eserdir. Bilim kurguya yakın bir fantastik dünyanın anlatıldığı kitapta Arap ve İslam kültürüne dair esintilerde bulunmaktadır. En iyi fantastik kitaplar 2022 içerisinde gösterilen Dune 1984 yılında uyarlaması sinema filmi ile de sevenleri ile buluşmuştur.

5- Kara Elf Üçlemesi

Fantastik kurgu kitap önerileri içerisinde bulunan bu seri, adından da anlaşılacağı üzere 3 farklı kitaptan oluşmaktadır. Drizzt adlı kişi, ailesinin ve toplumun kötülük dolu kültürünü reddetmektedir. Tek başına kendini bulma yolculuğuna çıkan bu adam, yer altı ve yer üstünde onlarca farklı insanla karşılaşacaktır.

Bu insanların kimi onun dostu kimi ise onun ezeli düşmanı olacaktır. Fantastik kitap önerileri 2022 içerisinde yer alan Kara Elf üçlemesi, yalın bir dille yazıldığından oldukça sürükleyicidir. Kitabın hem genç hem de yetişkin kesime uygun olduğu söylenebilecektir.

6- Ejderha Mızrağı

Fantastik kitap önerileri 2022 içerisinde bulunan Ejderha Mızrağı serisinin ise 3 farklı kitabı mevcuttur. Adından da anlaşılacağı gibi kitap tamamen ejderhalar üzerine kurgulanmıştır. Kara Elf üçlemesi gibi keyifli bir dili bulunan bu seri, yetişkin fantastik kitaplar grubu içerisinde gösterilmektedir. Fantastik dile ağırlık veriyorsanız, sizde mutlaka bu kitaba göz atmalısınız.

7- Bir İz Bırak- Veronica Roth

Fantastik kitap önerileri 2022 arasında bulunan bu kitap, uzun bir süre boyunca kategorinin en çok satanlarından biri olmayı başarmıştır. Kitap zulüm dolu bir gezegeni anlatırken, her insanın da bir özelliğinin bulunduğuna dikkat çekiyor. Bu gezegende bulunan herkesin, özel bir gücü bulunmaktadır.

Herkes için bir hediye olan bu akımarmağan, Akos ve Cyra için adeta eziyete dönüşmektedir. Herkes ve her şey ile başı dertte olan bu ikilinin bir gün yolları kesişir. Sonrası ise tamamen dostluk ve maceralarla dolu bir olay örgüsü olacaktır. Genç yetişkin demeden herkesin okuyabileceği bu kitap, türünün değerli yapıtlarından biri olarak öne çıkmaktadır.

8- Açlık Oyunları- Suzanne Collins

Fantastik kitap önerileri 2022 içerisinde Açlık Oyunları serisine yer vermemek, elbette olmayacaktır. Roman, uzak bir gelecek kıyamet sonrası Kuzey Amerika’da yaşananları konu edinmektedir.

O dönem halk Capitol adındaki oldukça gelişmiş bir şehir tarafından yönetilmektedir. Kitapta her sene ülkenin on iki farklı bölgesinde, 12-18 yaşlarında bir kız ve erkek kişi kalana dek, bir yarışma programı düzenlenmektedir. Oldukça ilginç bir konusu bulunan Açlık oyunları, fantastik kitap önerileri blog sitelerinde en çok geçen eserlerden biridir.

9- Yerdeniz Büyücüsü- Ursula K. Le Guin

YouTube video

Epik fantastik kitap önerileri arasında bulunan Yerdeniz Büyücüsü, büyü konusunu ana tema edinmiştir. Romanda yer alan Ged’in, çocukluk ve ergenlik dönemindeki büyücü olma çabasını konu edinmektedir. Yalın dili sebebiyle, oldukça sürükleyici olan bu kitap beklentinizi karşılayabilecektir. Bu nedenle fantastik kitap önerileri 2022 listesinde yer alan bu kitaba muhakkak yer vermelisiniz.

10- İskandinav Mitolojisi

Mitolojik fantastik kitaplar arasında bulunan bu kitap, tamamen İskandinav mitolojisini konu edinmektedir. Bu kitapta yazarın Antik dönem ve dünyadan esinlenerek oluşturduğu kendi fantastik dünyasına yer verilmiştir. İskandinav mitolojisinde yer alan tüm nesne ve öykülere değinen yazar oldukça yalın bir dil kullanmıştır. Mitoloji ile yakından ilgileniyorsanız, fantastik kitap önerileri 2022 listesinde yer alan bu kitaba mutlaka yer vermelisiniz.

11- Vampirle Görüşme- Anne Rice

Fantastik kitap önerileri 2022 arasında yer alan bu kitap, vampirlerin o korku dolu dünyasını gözler önüne serecektir. Bilim Kurgu & Fantastik kitaplar kategorisinde yer alan bu kitap, diğer klasik vampir kitaplarından farklı olarak ilgi çekici bir konuya sahiptir. Bu anlamda kitabın okuyucular üzerinde beğeni toplayabileceğini söyleyebilmek mümkündür.

12- Otostopçunun Galaksi Rehberi- Douglas Adams

Fantastik kitap önerileri 2022 yılında öne çıkan bu seri, tek kitaptan oluşmaktadır. Bu kitap ilk olarak 1978 yılında bir radyo programı ile öne çıkmıştı. Kitapta ilginç olarak absürt olaylar, ilginç karakterler ve farklı bir mizah anlayışı benimsenmiştir. Ayrıca Fantastik ve macera kitapları arasında yer alan Otostopçunun Galaksi Rehberi, Ekşi sözlük platformunun ortaya çıkmasına da vesile olmuştur.

13- Daevabad Üçlemesi- S.A. Chakroborty

Sürükleyici kitap serileri arasında yer alan bu 3 kitap, tarih ve fantazyanın harmanlandığı eşsiz bir eserdir. Bu hikaye para kazanabilmek adına Osmanlı asilzadelerinin önüne atılan Nahri’yi konu edinmektedir.

Nahri, inanmadığı her şeyi gerçekleştirmeye başlarken, oldukça sıra dışı olaylar meydana gelmektedir. Özellikle bir karakterin farklı bir alemden cin çağırması olay örgüsünü bambaşka bir noktaya taşıdı. Fantastik kitap önerileri 2022 içerisinde gösterebileceğimiz bu seri aldığı yorumlar ve ödüllerle adını duyurdu.

14- Doğruluk Kılıcı- Terry Goodkind

Fantastik kitap önerileri 2022 yılının eserlerinden biri olan Doğruluk Kılıcı, ince ayrıntıları ile okuyucu üzerinde büyük bir hayranlık uyandırmaktadır. Uzun soluklu bir seri olan Doğruluk Kılıcı tam 6 farklı kitap içeriğinden oluşmaktadır. Savaş içeriği oluşu ile epik fantastik kitaplar arasında gösterilen bu seri, 2008 yılında uyarlanarak 2 sezondan oluşan bir dizi olarak yayınlanmıştı.

Doğruluk kılıcı serisi kutulu özel set için buraya göz atabilirsiniz.

15- Zaman Çarkı- Robert Jordan

2022 en iyi fantastik kitaplar arasında gösterilen Zaman çarkı, 15 kitaplık büyük bir külliyattan oluşmaktadır. Destansı bir anlatı derinliğinde olması kitabı daha sürükleyici ve ilgi çekici bir hale getirmektedir. İlk 11 seri aslında Robert Jordan tarafından yazılmıştı. 2007 yılında Robert Jordan’ın aramızdan ayrılması ile diğer 4 seri, Brandon Sanderson tarafından tamamlanmıştır. Fantastik kitap önerileri 2022 listemizde yer verdiğimiz Zaman Çarkı kitabına mutlaka bir göz atmalısınız.

Kitap incelemesi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!