featured

Fazla Oda Değerlendirme | Evde Fazla Oda Nasıl Değerlendirilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fazla oda değerlendirme nasıl yapılabilir? Evde fazla oda nasıl değerlendirilir? Boş oda nasıl değerlendirilir? fazla odaların dekorasyonunda en çok aranan konulardır. Evinizde boş bir oda varsa odanızı dekore ederek farklı kullanım amaçları için kullanabilirsiniz.

Yatak odası, oturma odası, salon ve çocuk odası gibi birincil kullanım alanları haricinde evinizde ihtiyaç duyduğunuz farklı alanlar da olabilir. Fazla odanızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda dekore ederek değerlendirebilirsiniz.

1. Boş Oda Nasıl Değerlendirilir? Fazla Odalar İçin Sade Oda Tasarımları

Evinizdeki boş odanızı basit çözümler ile kolay bir şekilde değerlendirerek işlevsel hale getirebilirsiniz. Ev dekorasyonu yaparken her oda ayrı öneme ve işleve sahiptir. Bu nedenle de evinizin her bölümü gibi fazla odalarınızın dekorasyonu da büyük önem taşıyor.

Evinizi dekore ederken sıra boş odanıza geldiğinde hemen karar veremeyebilirsiniz. Boş odanızı dekore etmeden önce mutlaka en çok hangi alana ihtiyacınız olduğunuzu düşünmelisiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda evinizde ek ve kullanışlı bir alan oluşturabilirsiniz.

2. Fazla Odaya Neler Yapılabilir? Fazla Odanız İçin Uygulayabileceğiniz Boş Oda Fikirleri

Evinizde boş odanızı işlevsel ve kullanışlı bir alana dönüştürürken öncelikle ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca fazla odanızı doğru bir şekilde tasarlayarak değerlendirdiğinizde evinizin diğer odalarında eşya sıkışıklığını da ortadan kaldırmış olabilirsiniz.

Böylece eviniz hem daha ferah hem de daha kullanışlı odalara sahip olur. Ancak bu noktada fazla oda değerlendirme püf noktalarını bilmenizde fayda var.

3. Fazla Oda Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Boş odanızı değerlendirirken her ne kadar kararsız kalsanız da aslında birkaç adımla kararınızı kolay bir şekilde verebilirsiniz. Bunun için de öncelikle sizin ve ailenizin ihtiyaçlarını belirlemelisiniz.

Daha sonrasında zevkinizi ve tarzınızı da ortaya koyarak evinizin boş odasını hem estetik bir görünüme hem de işlevsel bir kullanışlılığa kazandırabilirsiniz. İşte fazla oda değerlendirme yöntemleri;

a. Giyinme Odası

Bir evde dağınıklığın en büyük nedeni şüphesiz ki dağınık ve düzensiz çamaşırlardır. Gardıroba sığmayan kıyafetlerin yanı sıra bir köşede ütülenmeyi bekleyen kıyafetler de görüntü açısından hiç de hoş olmayacaktır.

Evinizdeki dağınıklık sorununu kökten çözmek istiyorsanız ütülenecekler de dahil olmak üzere tüm kıyafetlerinizi bir alanda toplayarak evinizde bozulmayan bir düzen oluşturmak istiyorsanız boş odanızı giyinme odası şeklinde tasarlayabilirsiniz.

b. Spor Odası

Spor yapmayı sevenler için fazla oda değerlendirme yöntemlerinin başında spor odası geliyor. Eğer düzenli spor yapmayı seviyorsanız ve spor salonlarına para veriyorsanız evinizin boş odasını size uygun bir spor odası haline getirerek evinizin konforunda spora daha kaliteli zaman ayırabilirsiniz.

c. Çalışma Odası

Evinizde sürekli çalışmak durumunda olan aile fertleri varsa ya da kendiniz için konsantrasyonunuzu dağıtmayacak bir alana ihtiyaç duyuyorsanız o halde fazla odanız için en doğru karar çalışma odası olacaktır.

Sürekli çalışıyorsanız, ses ve dikkatinizi dağıtacak diğer faktörlerden şikayetçi iseniz o halde bu boş oda mutlaka sizin çalışma odanız olmalıdır!

d. Hobi Odası

Resim, müzik ve benzeri gibi sanat alanlarına ilginiz mi var? Kendinize ayırdığınız zamanlarda ilgili olduğunuz sanat dalları ile ilgili çalışmalar mı yapıyorsunuz? O halde boş odanızı hobi odasına çevirerek evinizde keyifli ve eğlenceli vakit geçirmeye ne dersiniz?

Eğer kendinize ayırdığınız zamanlarda yapmaktan hoşlandığınız hobileriniz var ise o halde boş odanızı kendinizi huzurlu ve dingin hissedebileceğiniz, bir nevi kendinizi dinlenmeye çekebileceğiniz bir hobi odası tasarımına dönüştürebilirsiniz.

e. Film ve Oyun Odası

Film izlemek ya da oyun oynamak en çok sevdiğiniz hobilerden birisi ise tüm yorgunluğunuzu atacağınız ve negatif enerjinizi boşaltabileceğiniz film ve oyun odası en ihtiyacınız olan alanlardan birisi olabilir.

Fazla odanız için tercih edeceğiniz kaliteli bir ses sistemi, playstation gibi oyun konsolu üniteleri ve bir de rahat bir koltuk fazla odanızı keyifli bir oda haline getirebilir.

f. Kiler

İstisnasız bir şekilde her evde yiyecekleri saklamak büyük bir yerleşim sorunudur. Eğer mutfağınızda gerek kışlık yemeklerinizi gerekse diğer gıdalarınızı saklamak için yer sıkıntısı çekiyorsanız birçok kadının tercih ettiği gibi sizler de boş odanızı raflı dolaplardan oluşmuş bir kiler haline getirebilirsiniz.

Bu oda tasarımı ile gıdalarınıza geniş bir yer açmış olmakla birlikte aynı zamanda mutfağınızdaki sıkışık görünümü de ortadan kaldırabilirsiniz.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!