featured

Findeks Kredi Notu Öğrenme Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Konut kredisi ya da araç kredisi çekmek için findeks kredi notu öğrenme işlemi yapılmalıdır. Findeks kredi notu hesaplama işlemini bilen müşteriler, bir kredi başvurusu yapmadan önce bu hesaplamayı yaparak almak istedikleri krediyi alıp alamayacaklarını tahmin edebilirler.
Özellikle yüksek miktarda borçlanmalar öncesinde ihtiyaç duyulan kredi notu hesaplama işlemi findeks hesabı ile çok daha net bir şekilde analiz edilebilmektedir. Çünkü kredi notu öğrenirken, kişinin daha önce yaptığı kredi kartı ve kredi ödeme işlemlerinin özetleri de belgelendirilmektedir.
Findeks Kredi Notu Nedir ?Kişinin geçmişteki deneyimlediği kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borçları ile bu borçları ödeme düzenini içeren, söz konusu zamanda herhangi bir kredi borcunun olup olmadığını gösteren ve yeni bir kredili ürün ya da kredi çekmek için ne kadar müsait olduğunu gösteren nottur.
Findeks Kredi Notu Ne Kadar Yükselebilir?Findeks kredi notu 1 ile 1900 arasında değişiklik göstermektedir. Yani en yüksek krediyi alabilmek için en yüksek puan olan 1900 puanına yakın olmak gerekmektedir. 1900 puanına ne kadar yakın olunursa, risk o kadar azalmaktadır. Findeks kredi notu kaç olmalı sorusunun cevabı ise çekilecek kredi miktarına göre değişmektedir. Sürekli çalışılan bankadan kredi almak, yeni çalışılacak bir bankadan almaktan çok daha kolay olacaktır.
Findeks Kredi Notu Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?Kredi notu öğrenme ücretsiz yapılan bir işlem olduğu gibi bankalar üzerinden yapıldığında ücretli olabilmektedir. İşte, kredi notu öğrenme yolları!
1 – SMS ile Kredi Notu Öğrenme SMSHemen her operatör Sms ile kredi notu öğrenme işleminde benzer yöntemleri kullanmaktadır. Turkcell ve Vodafone operatörler ile kredi notu öğrenmek için “TC. Kimlik Numarası ve Doğum Yılı” aralarında yalnızca bir boşluk bırakılarak yazılmalıdır ve 1122 adresine mesaj atılmalıdır. Onay mesajı geldiğinde sahip olunan güncel kredi notu mesaj yolu ile iletilecektir.
2 – Bankadan Kredi Notu Öğrenme Findeks kredi notu öğrenme SMS ile yapılabileceği gibi bankalar aracılığı ile de yapılabilmektedir. Kredi çekmek istenen bankanın Müşteri Hizmetleri birimi ile görüşülerek sahip olunan kredi notu öğrenilebilir.
3 – TC ile Kredi Notu Öğrenme TC kimlik numarası ile kredi notu öğrenmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunların başında bankalar ve Findeks mobil uygulaması gelmektedir. Ayrıca elden taksit uygulayan beyaz eşya firmaları Findeks notu yeterli olmayan kişilere yüksek fiyatlı ürünleri satmamaktadır. Bu nedenle bu firmalardan da ücretsiz şekilde Findeks kredi notu öğrenme işlemi yapılabilmektedir.
Findeks Kredi Notu Öğrenirken Dikkat Edilmesi GerekenlerBanka çalışanlarının, Türkiye Bankalar Birliği tarafından kontrol edilerek onaylanan kredi kayıt işlemlerinde kişisel verilerin korunması kanunu uyarında kişi bilgilerini 3. kişiler ile paylaşması yasaktır.Kişiye ait kredi risk merkezi bilgileri, kredi notunu gösteren bilgi ve dokümanlar kredi kayıt bürosu tarafından onaylanmaktadır. Yani müşteri olarak kredi notunuzu yükseltmek için herhangi bir yasa dışı işlem yapamazsınız.Kredi kullanım için sıkça sorulan sorular arasında olan kredi notunun olduğu detaylı rapor nasıl alınır sorusunun cevabı ise çok basittir. Ticari ve Bireysel bankacılık işlemlerden teminatlı veya teminatsız mevcut kredi notu sorgulama hakkında detaylı bilgi almak için bankalar ile görüşülmelidir.Kredi kullanım yoğunluğu, mevcut borç bakiyeleri ve daha önceki borçlanmaları bir kişinin findeks kredi risk raporu üzerinde etki eder. Tüm özel ve kamu bankalarında kişisel verilerin korunması garanti edilerek kredi notu öğrenme işlemi yapılır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!