featured

Fırında Kaşarlı Karnabahar Topları Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırında kaşarlı karnabahar topları büyük küçük herkesin severek yiyebileceği bir atıştırmalıktır. Evinize sinema seyretmek üzere gelen bir arkadaşınızla karnabahar toplarını film izlerken atıştırabilirsiniz. Hazırlanması ve pişmesi oldukça kolay bu pratik kaşarlı karnabahar topları karnabahar sevmeyen çocuklarınızın da hoşuna gidecektir.

Fırında Kaşarlı Karnabahar Topları Malzemeleri

YouTube video

1 adet orta boy karnabahar,200 gram rendelenmiş süt peyniri (Mozzerella),50 gram rendelenmiş parmesan peyniri,2 tane dövülmüş sarımsak,4 yumurta,100 gram un,50 gram galeta unu,3 yemek kaşığı sıvı yağ,Bir tutam tuz,Bir tutam karabiber,

Fırında Kaşarlı Karnabahar Topları Tarifi

Karnabahar topları sadece birkaç dakika içerisinde hazırlanır. Önce yıkanılan karnabahar rendenin iri bölümüyle rendelenir.Sonra bütün malzemeler bir kap içerisinde el ile karıştırılır ve hafif yoğurulur. Yoğurulan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve toplar yapılır.Fırın tepsisinin içerisine pişirme kâğıdı serilerek hazırlanmış karnabahar topları dizilir.Hazırlanmış olan toplar 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirilir, eğer ki toplarda pembeleşme olmadıysa kısa bir süre daha pişirildikten sonra yanlarına hazırlanabilecek çeşitli soslar ile ikram edilir.

Afiyet Olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!