Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fito krem ne işe yarar? Fito krem açık yaraya sürülür mü? Fito 50 mg/g krem yan etkileri var mı? Fito krem nereye sürülür nereye sürülmez? Bu yazımızda en çok kullanılan kremlerden biri olan Fito krem ne işe yarar ve daha fazlası hakkında bilgileri Fito krem prospektüs içeriğine göre ele alacağız.

Fito Krem Nedir?

Fito krem ne işe yarar bahsetmeden önce Fito krem nedir açıklayalım. Fito 50 mg/g krem etken maddesi; triticum vulgare sulu ekstresi, yardımcı maddeleri ise; setostearil alkol, polietilen glikol 400, glikol etil monofenolik eter, polietilen glikol 1500, likid parafin, polietilen glikol 4000, gliserin, lavanta esansı, sorbitol ve koriander esansı olan, cildin yenilenmesini sağlayan bir kremdir.

İlginizi Çekebilir: Fito Krem Nedir? Fito Krem Ne İşe Yarar? Fito Krem Fiyatı Nedir? SGK Öder mi?

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

Fito Krem Ne İşe Yarar?

Fito krem ne işe yarar sorusuna cevap olarak prospektüse baktığımızda; cildin yenilenmesini gerektirecek pek çok sorunda bu kremin kullanıldığı görülüyor. Fito krem prospektüs içeriğinde Fito krem ne işe yarar sorusuna cevap olarak şunlar sıralanmıştır:

  • Eptelin yenilenmesini gerekli kılan deri dokusu rahatsızlıklarında kullanılır
  • Yaralarda ve ülsero distrofik değişimlerde yani; yara iyileşmesinde, verikoz ülserinde, fistüllerde, çatlaklarda, sünnette, radyodermatitte kullanılır
  • Alerjik kaşıntılarda, dermatozda yani egzama ve psoriatik belirtilerde kullanılır
  • Kapanmayan yaralarda, her derecedeki yanıklarda, soğuk hava kaynaklı çatlaklarda ve cilt rahatsızlıklarında kullanılır
  • Deri dokusunun yenilenmesinin yavaşladığı durumlarda kullanılır
  • Karın çatlaklarında, meme başı çatlaklarında ve yaşlılık kaynaklı cilt hasarlarında kullanılır
Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

Fito 50 Mg/g Krem Nasıl Kullanılır?

Fito krem prospektüs içeriğinde bu kremin nasıl kullanılacağına yönelik bilgiler verilmiştir. Ancak Fito 50 mg/g krem pek çok cilt sorununda kullanıldığı için önerilen kullanım şekli ve dozu değişebilir. Bu nedenle doktorunuz Fito kremi nasıl kullanmanız gerektiğini söylediyse o şekilde kullanınız.

Fito krem prospektüsünde bu kremin günde en az 2 defa cilt hasarının olduğu bölgeye, hafif masajla yedirerek uygulanması gerektiği bilgisi verilmiştir.

Fito 50 mg/g krem prospektüsünde bu kremin uygulandıktan sonra bölgenin gazlı bezle kapatılabileceği bilgisi de verilmiştir. Eğer kremi uyguladıktan sonra sorunlu bölgeyi gazlı bezle kapatacaksanız, ikinci uygulamadan önce derinizi steril suyla kremden arındırmayı unutmayınız.

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

Fito 50 Mg/G Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Fito krem yan etkileri yoktur. Prospektüs içeriğinde bu krem ile ilgili istenmeyen yan etkilerin bildirilmediği yazmaktadır.

Fito Krem Ne İşe Yarar Araştıran Kullanıcılar Bu Soruları Da Sordu…

Fito krem ne işe yarar, nasıl kullanılır araştıran internet kullanıcıları bu çok amaçlı krem hakkında şu sorulara da cevap aradı:

1- Fito Kremi Hamileler Kullanabilir Mi?

Fito krem prospektüs içeriğinde bu kremin hamilelik döneminde kullanılabileceği bilgisine yer verilmiştir. Lokal uygulanan bir krem olduğu ve sistemik biyoyararlanımı çok düşük olduğu için gebeler tarafından emniyetle kullanılabilmektedir.

2- Fito Kremi Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Fito 50 mg/g krem laktasyon döneminde sistemik biyoyararlanımı çok düşük olduğu ve lokal uygulanan bir krem olduğu emniyetle kullanılabilmektedir. Ancak Fito krem etken maddesini süte geçip geçmediği bilinmemektedir.

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

3- Fito Krem Yanık Kremi Mi?

Fito krem yanık için de kullanılabilir. Fito krem ne işe yarar prospektüs bilgilerine baktığımızda; bu kremin her derecedeki yanıklarda kullanılabildiği görülmektedir.

4- Fito Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Fito krem güneş yanığı için de kullanılabilir. Detaylı bilgi için Fito Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

5- Fito Krem Nereye Sürülür?

Fito krem cilt yenilenmesini gerektiren, cilt dokusunun hasar aldığı yüzeylerde haricen kullanılabilir. Yanıktan çatlağa, alerjik kaşıntıdan egzama ve açık yaraya kadar pek çok deri hasarında kullanılabilir.

6- Fito Krem Nereye Sürülmez?

Fito krem cilt üzerine haricen kullanılabilir. Cilt yüzeyi olması kaydıyla yüz ve beden dahil yerde kullanılabilir. Cilt hasarı ve açık yara dahil sorunlu bölgelere kullanılabilir.

7- Fito Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Fito krem açık yaraya sürülebilir. Ancak bu kremin açık yarada daha etkili olması için uygulamadan sonra derinin gazlı bezle kapatılması ve gazlı bez üzerine de krem sürülmesi tavsiye edilir. Her uygulama öncesi deri, kremden streil su ile arındırılmalı ve tekrar uygulamadan önce cilt temizlenmelidir.

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

8- Fito Krem Antibiyotikli Mi?

Fito krem etken maddelerinin içinde antibiyotik yoktur. Fito 50 mg/g krem antibiyotikli değildir.

9- Fito Krem Ne Zaman Sürülmeli?

Fito krem genel olarak sabah ve akşam olmak üzere en az günde 2 kere kullanılmalı. Cilt hasarının derecesine bağlı olarak günde 3-4 defa sürülebilir.

10- Fito Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Fito sivilce kremi değildir ancak antiseptik ve cilt yenileyici bir krem olduğunda sivilceli ciltler için de kullanılabilir.

11- Fito Krem Gözenek Sıkılaştırıcı Mı?

Fito gözenek sıkılaştırma özelliği ile ön plana çıkan bir krem değildir. Fakat sorunlu ciltlerde antiseptik bir krem olduğundan olumlu etki gösterir.

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

12- Kırışıklık İçin Fito Krem Kullananlar Var Mı?

Kırışıklık için Fito 50 mg/g krem kullanılabilir. Fito krem ne işe yarar baktığımızda; bu kremin cildin yenilenme hızının yavaşladığı durumlarda kullanılabileceği yazmaktadır. Fito hem cilt yenileyici ve onarıcı hem de nem verici bir krem olduğundan, kırışıklıkların ortaya çıkma nedeni; cildin nemini kaybetmesi ve yaşlanma olduğundan, bu krem kırışıklık için de kullanılabilir.

13- Fito Krem Kaç Günde Etki Eder?

Fito krem, sorunlu ciltlerde düzenli kullanım gerektirir. Pek çok cilt sorunu nedeniyle kullanıldığında, her soruna etki süresi farklıdır. Ancak kullanılmaya başlandığından itibaren etkisini göstermeye başlar. En iyi sonuç için günde en az 2 defa kullanılmalıdır.

14- Fito Krem Yüze Kullananlar Memnun Mu?

Fito krem başta yüzdeki cilt sorunları olmak üzere vücudun herhangi bir yerindeki cilt sorunlarında oldukça başarılıdır. Dolayısı ile Fito krem yüze kullananlar çoğunlukla memnundur. Sivilce izi iyileşmesi, güneş yanığı, güneş lekesi durumlar için yüzde kullanılabilir.

Fito Krem Ne İşe Yarar | Fito 50 Mg/G Krem Nasıl Kullanılır?

15- Madecassol Fito Krem Karışımı Ne İşe Yarar?

Günümüzde kimi doktorlar başta yüzdeki lekeler olmak üzere pek çok sorun için Madecassol Fito krem karışımı önermektedir. Bu iki kremin karıştırılarak uygulanmasıyla daha iyi sonular alınabilir. Örneğin; güneş lekeleri için Madecassol Fito krem karışımı sıklıkla tercih edilir.

16- Fito Krem Lekeler İçin Nasıl Kullanılır?

Fito krem lekeler için kullanımında uygulama farklılığı yoktur. Lekeler için de günde en az 2 kez kullanım önerilir. Ancak uygulama öncesi cildin iyice temizlenmesi tavsiye edilir. Eğer lekeler için Fito krem kullananlar özellikle bu kremi gece yatmadan önce uygulamalıdır.

17- Fito Krem Nasıl Saklanır?

Fito 50 mg/g krem 25 derecenin altıdaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Buzdolabında muhafaza etmeyiniz.

18- Fito Krem Ağrı Kesici Krem Mi?

Fito krem ağrı kesici krem değil; cilt yenileyeci ve antiseptik bir kremdir. Ağrı şikayetleri için kullanılmaz. Ağrı kesici kremler hakkında detaylı bilgi için Derde Deva 8 Ağrı Kesici Krem | En İyi Ağrı Kesici Krem Adları yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Merhaba, fito krem ve madecasol göz çevresine (kazayağı bölgesine) sürülebilir mi?

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!