featured

Föndotenin Akması Nasıl Önlenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şüphesiz kadınların en büyük sıkıntılarından biri de yaptıkları makyajın akmasıdır.
Evinizden çıkmadan önce özenerek yaptığınız makyajdan geriye tek kalan şey sadece göz altlarınıza yayılan makyaj kalıntılarıysa sizlere sunacağımız bu ipuçları işinize yarayabilir. Peki, Föndotenin Akması Nasıl Önlenir? 

Fondöten Akmasını Önleme Aşamaları

Kadınların makyajlarıyla ilgili en büyük sıkıntılarından biri de makyajın yapıldığı anda akmasıdır. Sabah özenerek çektiğiniz göz kalemi birkaç saat sonra gözlerinizin altında gölgeler oluşturmaya başladıysa eğer, içtiğiniz bir bardak çayın ardından rujdan da eser kalmayacaktır. Peki, fondöten ve pudra karışımıyla yüzünüzü kalınlaşmış bir tabakaya çevirmeden makyaj yapabilmenin başka bir yolu yok mu? Elbette var.
Gün içinde akmayan bir makyaj için elbette bazı ipuçları bulunmaktadır. İster özel geceler için kalıcı bir makyaj isterse hafif bir makyaj yapın. Bu kolay teknikler sayesinde yüzünüzün sabahtan akşama kadar taze görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kapatıcı

Kapatıcı kullanmak makyajınızın daha güzel görünmesini sağlayacaksınız. Kapatıcıyı göz altlarınıza nokta nokta şekilde uygulayın. Küçük bir pudra fırçasıyla toz pudrayı bu bölgeye uygulayın. Bu uygulama rimelin akmasını engelleyecektir.
Krem allık
Ürünleri krem olarak kullandığınızda miktarı en aza indirmek en doğru olanıdır. Örneğin krem allığı fazlaca kullandığınızda yüzünüze yayılması daha fazla olacaktır. Bunu önlemek için allığı kullandıktan sonra yüzünüze mutlaka pudra kullanmalısınız. Böylece allık yanaklarınızda kalacaktır.

Göz kalemi

Göz kalemini nasıl kullanırsanız kullanın dağılması çok normaldir. Burada dikkat etmeniz gereken şey göz kalemini sabitlemeye çalışmaktır. Göz kalemi göz altlarınıza hafif dağıldığında size daha katı ve keskin görünüm katacaktır. Eğer daha net bir görünüm istiyorsanız sıvı olan eyelinerler kullanmanızı öneririz.

Ruj

Bir türlü taşmadan ruj süremeyenlerdenseniz, parmak ucunuzu fondötene değdirin. Dudak çizgisi üzerine yayın. Bu işlem dudak çizgilerinizi belirginleştirecek ve dudaklarınızı pürüzsüzleştirecektir.

BAKINIZ: Doğru Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!