featured

French Manikür Nasıl Yapılır | Oval ve Düz Tırnağa French Manikür Uygulaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

French manikür yapmak evde veya bir salonda güzel sonuçlar veren bir uygulamadır. Oval ve düz french uygulamasını yapmak için bir miktar uzun tırnaklar artı sağlayabilir. Birbirinden farklı french örnek görüntülerini incelemek başlangıç aşamasında size etkili bir fikir verecektir.

French Manikür ve Oje Nedir | French Bandı Kullanmak Şart mı?

French manikürü, uç kısımlarında baskın renk olan bir tırnak boyama uygulamasıdır. Genellikle kireç beyazı ile belirginleşmesi söz konusu olduğu için belli başlı renkler uygulama ile özdeşleştirilmektedir.

Zorunlu bir renk olmamakla beraber zemin ve uç bölümlerde ton farkları olması şartı aranır. Bu farkları daha da düzgün hale getirmek için french bantlar kullanılabilir.

French Tırnaklar Nasıl Bir Avantaj Sağlıyor?

YouTube video

Geçici ve kalıcı french manikür uygulaması günlük hayatınız, iş yeri ve davetler gibi özel dönemler için avantajlar sağlayabilir. Kendi ihtiyaçlarınıza göre alacağınız faydalar da değişecektir.

1. Geçici French Oje Sürmek

Alt kısma açık ton bir renk ve üzerine kireç beyazı, renkli ojeler gibi seçenekleri sürdüğünüz normal oje uygulamasıdır. Uygulama yapılırken kalıcı bir protez uygulaması olmadığı için aseton gibi maddelerle kolayca silinebilir.

2. Kalıcı Renkli French Tırnak Modeli

Renkli uygulamalara müsait olan kalıcı renk french manikür isteğe göre kireç beyaz tonla da kullanılabilir. Renkli olan ojelerin kalıcılığı diğerlerine göre daha uzun vadeli değerlendirilebilir. French tırnak görüntüsü için tek renk her tırnak aynı kullanabilir, her tırnakta farklı uygulama yapabilirsiniz.

3. French Manikür ve Giysi Önerileri

French renkleri doğrultusunda giysiniz bir arada uyumlu şekilde oluşturulabilir. Klasik giyimde genellikle tek renk french oje önerilmektedir.

Günlük stil, spor giyim, sosyal faaliyet, okul vs. alanlarındaki giysilerinizle renkli french kullanabilirsiniz. Renkli ojeleri her tırnağa teker teker ayrı veya her birinde aynı uygulayabilirsiniz.

Özenli bir uygulama olduğu için özel dönemlere saklama ihtiyacınız daha çok olabilir. Kalıcı tırnaklarda iş yaşamı temel alınabilir.

French Manikür ve Tırnak Nasıl Yapılır? French Tırnak Modelleri

YouTube video

French manikür yapılışı öncesi tırnaklarınıza normal manikür uygulaması yapmalısınız. Tırnak etleri, törpüleme işlemi şekil vermek istediğiniz kalıp doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. Ardından alt zemini oluşturmalı ve uç bölüm şekli belirlenmelidir. Uç kısımları düz, kalın, ince çizgi, kelebek şeklinde vs. yapabilirsiniz.

1. French Oje Modelleri Uygulanırken Kalıp Nasıl Olmalı?

Kalıp seçimleriniz kendi zevkinize göre şekillenmelidir. French oje ve kalıp kullanımı esnasında özgürsünüz. Kalıp kullanmak daha profesyonel görüntü kazanmanızı sağlar. Bazı french kalıpları kalp şeklinde de olabilmektedir. Görsel açıdan hangisini tercih ederseniz buna göre bir süreç belirleyebilirsiniz.

2. Oval Tırnağa French Nasıl Yapılır?

Tırnak şekliniz ovalse, french manikür yaparken daha kıvrımlı desenler verebilirsiniz.  Oval tırnakların kendi yapısına uygun şekilde sonuçlar alınmalıdır.

Düz tırnaklara göre daha az dikkat çekeceğini düşünüyorsanız, renkleri bir miktar koyulaştırabilirsiniz. Örneğin krem renk üzerine turuncu ve sarı tonlar güzel görüntü verebilir.

3. Düz Küt ve Uzun Tırnakta French Manikür

Uzun ve düz tırnaklarda french manikür keskin köşeli olmaları nedeniyle kireç beyaz renkle kullanılabilir. Zeminde kullanılan renk seçenekleri parlatıcıdan bir ton koyu renkler olarak düşünülebilir. Nude renkler, hafif beyaz tonlar üzerine kendi istediğiniz renkleri yerleştirebilirsiniz.

4. French Manikür Taşmaması için Ne Yapmalı?

French manikür taşmaması için kalıpları kullanmak istemediğinizde bant gibi başka şekillendirici aparatlardan faydalanabilirsiniz. Bant alarak tırnakta oval ince bir çizgi olacak şekilde üstten sınırlandırınız. Ardından da belirgin oje rengini seçerek bu hizada sürebilirsiniz.

İşiniz sonlandığı anda bant yavaş bir şekilde çıkarılmalıdır. Çıkarma işlemini oje kuruduğundan emin olarak yapmalısınız.

5. Elle French Manikür Yapılabilir mi?

Birçok kişi elle kendi french manikür yapmaktadır. Fakat pürüzsüz görüntü çıkarmak genellikle zor olacaktır. Bir elle düzgün yapsanız da diğer eliniz aynı ayarda ojeyi tırnağa süremeyebilir.

6. Zemin ve Çizgi Renk Uygulama Örnekleri

YouTube video

Fikir vermesi bakımından zeminde koyu renk de uygulayabilirsiniz. Açık renklerle sınırlı kalmanıza gerek yoktur. Siyah zemin üzerine kireç beyazı tonlarda french manikür uygulanabilir. Çeşit anlamında kendi hayal gücünüzü kullanabilirsiniz.

Pastel French Takma Tırnak ve Oje Numarası Nereden Bulunur?

Takma tırnak çeşitleri için de ayrıca bir kategori araştırması yapabilirsiniz. French manikür takma tırnaklara, oje ve diğer çeşitlere satış platformu üzerinden ulaşabilirsiniz. Özellikle aradığınız bir oje numarası varsa bunu ayrıca satış noktalarından değerlendirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!