Fucidin Krem Ne İşe Yarar | Fucidin %2 Krem Hangi Tedavide Kullanılır?

Fucidin Krem Ne İşe Yarar | Fucidin %2 Krem Hangi Tedavide Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fucidin krem ne işe yarar? Fucidin %2 krem hangi tedavilerde kullanılır? Fucidin krem nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir? Bu yazımızda haricen kullanılan krem Fucidin hakkında en merak edile sorulara prospektüs bilgilerine göre cevap vereceğiz.

Fucidin Krem Nedir?

Fucidin %2, etken maddesi fusidik asit olan haricen kullanıma uygun bir kremdir. Yardımcı maddeleri ise; saf su, setil alkol, bütilhidroksianisol, sıvı parafin, potasyum sorbat, beyaz yumuşak parafin, gliserol ve polisorbat 60’tır. Peki, Fucidin krem ne işe yarar?

Fucidin Antibiyotik  Krem Mi?

Fucidin etken maddesi fusidik asittir. Fusidik asit, bir tür antibiyotiktir. Dolayısı ile Fucidin antibiyotikli bir kremdir. Bu sebeple doktor tarafından reçete edilmeden ve doktorun belirttiği süreden fazla kullanılmamalıdır.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar | Fucidin %2 Krem Hangi Tedavide Kullanılır?

Fucidin Krem Kortizonlu Mu?

Fucidin %2 krem krotizonlu değil, yalnızca antibiyotikli bir kremdir.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Fucidin Krem Nerelerde Kullanılır?

Fucidin prospektüs içeriğinde bu kremin ne işe yaradığı bilgisine açıkça yer verilmiştir. Fucidin prospektüsünde, bu kremin deri hastalıklarına neden olan bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel etki gösterdiği bilgisi verilmiştir.

Kısaca Fucidin krem ne işe yarar; bakterileri tahrip eder ve onların çoğalmasını engeller. Fucidin kremin kullanım alanları bir hayli fazladır. Bu nedenle kullanım alanlarının iyi bilinmesi, bu doğrultuda doğru bir şekilde kullanılması önerilebilecektir. 

Fucidin Hangi Tedavide Kullanılır?

Fucidin krem ne işe yarar sorusunun cevabı; bakterin ölmesini sağlar ve çoğalmasını engellerdir. Ancak birden fazla deri sorunu için bu krem kullanılabilir. Genel olarak yaralarda, kesiklerde, arı sokmalarında, böcek ısırıklarında, hafif yanıklarda, akne ve sivilce tedavisinde, yara ve sivilce izlerinde Fucidin %2 krem kullanılır.

Fucidin Krem Nasıl Kullanılır?

Fucidin %2 krem cilt üzerine haricen uygulanır. Öncelikle sorunlu cilt yüzeyi temizlenir ve cilde uygulanır. Cilt lezyonlarına bu krem günde 2 ya da 3 kere uygulanabilir. Uygulama sonrasında lezyonun durumuna göre cilt üzeri kapatılabilir ya da açık kalabilir. Ancak bu krem antibiyotikli bir krem olduğundan, doktorun belirttiği süreden daha fazla kullanılmamalıdır.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar | Fucidin %2 Krem Hangi Tedavide Kullanılır?

1- Fucidin Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Fucidin krem açık yaraya sürülebilir. Eğer doktorunuz tarafından açık yaranız için Fucidin reçete edildiyse kullanınız. Ancak bu noktada kullanım öncesinde dikkat edilmesi gerekenler gözden geçirilmelidir. 

2- Fucidin Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Fucidin krem yüze iyi gelir mi? Furacin kremin kullanım alanlarından birisi elbette ki yüzdür. Genelde ciltte yaşanan problemlerin azaltılmasında etkili olduğu söylenebilecektir. Fucidin bir leke kremi değildir ancak sivilce, kesik, hafif yanık vb. gibi durumlarda, ciltte enfeksiyon gelişmemesi için ya da var olan enfeksiyonun giderilmesi için kullanılabilir. Bu nedenle kullanımda, leke oluşumunun da önüne geçebilir.

İlginizi Çekebilir: En İyi Leke Kremi Eczane Ürünleri ve Kozmetik Leke Kremleri İsimleri

3- Fucidin Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Fucidin kaşıntı giderici bir krem değildir. Ancak bakterilerin neden olduğu deri hastalığı, kaşıntıya neden oluyorsa; bakterilerin giderilmesini sağlayıp çoğalmasını önleyerek yani hastalığı tedavi ederek kaşıntı sorununun da önüne geçer.

Ancak Fucidin %2 krem kaşıntı nedeniyle kullanılmamalıdır. Eğer bir deri hastalığı söz konusuysa ve bu kaşıntıya neden oluyorsa, doktorunuzun önerisiyle Fucidin kullanabilirsiniz.

4- Fucidin Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Fucidin %2 sivilce ve akne için de kullanılan bir kremdir ve bu tedavide etkilidir. Ancak hr sivilce ve akne için Fucidin%2 kullanılması uygun olmayabilir. Bu nedenle doktor tarafından reçete edilmediği sürece akne ve sivilce için kullanılmamalıdır.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar | Fucidin %2 Krem Hangi Tedavide Kullanılır?

Fucidin Krem Nerelere Sürülür? Furacin Krem Antibiyotik mi?

Fucidin krem deri üzerine haricen uygulanan bir kremdir. Bakterilerin neden olduğu deri sorunlarının giderilmesi; tedavi edilmesi için kullanılır. Bu nedenle yüzde, kolda, bacakta vb. gibi deri üzerinde uygulanabilir.

Furacin içeriği sebebiyle antibiyotikli bir kremdir. Bu nedenle enfekte olmuş yara ve cilt üzerinde hızlı etkili bir şekilde çözüm sunabilecektir. 

Fucidin Merhem Çocuklarda Kullanılır Mı?

Fucidin %2 krem çocuklarda kullanılabilir. Fucidin prospektüsünde, çocuklarda da yaşlılarda da herhangi bir kullanım kısıtlaması olmadığı bilgisi verilmiştir. Eğer doktor tarafından reçete edildiyse çocuklarda ve yaşlılarda kullanılabilir.

Furacin Krem Kortizonlu mu?

Furacin krem ne işe yarar? Furacin krem kortizonlu bir krem değildir. Birçok kullanıcı kortizon içerikli kremlerin olası yan etkileri dolayısıyla,  Furacin krem kullanımı konusunda endişe duyabilecektir. Bu kapsamda Furacin krem gönül rahatlığı ile kullanılabilecektir. 

Fucidin Krem Yüze Sürülür Mü?

Fucidin krem yüze sürülebilir. Eğer deri ile ilgili soru yüz bölgesindeyse ve doktorunuz tarafından Fucidin reçete edildiyse yüz bölgesinde de kullanabilirsiniz.

https://youtu.be/VqVhZwjzo_4

Fucidin Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Fucidin prospektüsünde yan etkilere de yer verilmiştir. Öncelikle Fucidin etken maddesi ya da yardımcı maddelerine duyarlılığı olan kişilerde yan etki gelişebilir. Bu sebeple Fucidin etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar kullanmamalıdır.

Fucidin prospektüs içeriğinde en hızlı şekilde hastanelerin acil servisine başvurulmasını gerektiren seyrek görülen fakat ciddi Fucidin yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Ellerde, ayaklarda, yüzde, dudaklarda, bileklerde şişme
  • Yutmada zorluk
  • Ağızda, boğazda şişlik
  • Nefes almada zorluk

Prospektüs bilgilerine göre bazı yan etkiler de, doktora söylemeyi gerektirir. Bunlar; cilt döküntüleri, irritasyon, kuruluk, ciltte yanma ve batma hissidir.

Ayrıca sıklığı bilinmeyen yan etkiler de vardır. Bunlar hafif Fucidin yan etkileridir. Egzema, ürtiker, yüzde kızarma ve göz çevresinde şişlik bu yan etkiler arasındadır.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar | Fucidin %2 Krem Hangi Tedavide Kullanılır?

Fucidin Krem Fiyatı Ne Kadar?

Fucidin %2 krem fiyatı 73.75 TL’dir. SGK’nın karşıladığı kremlerden biridir ve bu nedenle reçeteyle alındığında daha ucuza satın alınabilir. Reçetesiz olarak Fucidin fiyatı 73.75 TL’dir.

Fucidin Krem Prospektüs Bilgileri

Fucidin krem ne işe yarar, yan etkileri nelerdir, nasıl kullanılır hakkında detaylı bilgi için buradan Fucidin prospektüs içeriğine ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!