featured

Galler Prensesi Lady Diana Ve Dokunaklı Hayat Hikayesi! Prens Charles İle Lady Diana Evliliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galler Prensesi Lady Diana ( Diana Spencer ), tüm zamanların en sevilen İngiliz kraliyet ailesi mensuplarından biri. Kısa süren hayatı, Prens Charles ile olan evliliği, hayata bakış açısı ve güzelliği ile adından hala söz ettirmeyi başaran Lady Diana, sansasyonel hayatıyla da çok fazla konuşulmuş ve hakkında pek çok iddia ortaya atılmıştır. Bu güzeller güzeli prensesin dokunaklı yaşam öyküsüne daha da yakından bakalım.

Prenses Diana’nın Doğumu ve İlk Gençlik Yılları

Galler Prensesi Lady Diana, 1 Temmuz 1961 tarihinde Birleşik Krallık ’ta dünyaya gözlerini açtı. Soylu bir aileden geldiği için Diana, Lady unvanını da babasının ulaştığı mertebelerden dolayı genç yaşında almayı başardı. Anne ve babasının boşanmasının ardından babası ile birlikte yaşamaya devam eden Diana, eğitim hayatını evde özel hocaları sayesinde tamamladı. Temel eğitiminin ardından İsviçre’de eğitim ve öğrenim hayatına devam eden genç kadın, ülkesine döndükten sonra bir anaokulunda asistan olarak çalışmaya başladı.

Babasının kraliyet ailesi ile yakın olması sonucunda Diana ve ablası Sarah da saraya yakın ilişkiler kurmayı başarmışlardı. 1977 senesinde ablası Lady Sarah vasıtasıyla Prens Charles’la tanışan Diana, 24 Şubat 1981 yılında prensle nişanlandı.

Prens Charles Ve Lady Diana Evliliği

YouTube video
Prens Charles’ın üzerindeki evlenme baskısı ve kraliyet ailesinin katı kuralları sonucunda Diana ve Charles 19 Temmuz 1981 yılında dünya evine girdiler. Tüm dünyanın konuştuğu bir düğünle hayatlarını birleştiren bu iki genç 21 Temmuz 1981 tarihinde ilk çocukları Prens William’ı kucaklarına aldı. Bundan tam 2 sene sonra 15 Eylül 1984 tarihinde de çiftin ikinci oğulları Prens Harry dünyaya geldi.

YouTube video

Her şeyin bu denli hızla gelişmiş olması medyada Charles ve Diana’nın peri masalını andıran bir evliliğe sahip oldukları algısının yaratılmasına neden oldu. Fakat asıl gerçek oldukça farklıydı ve bir müddet sonra çeşitli iddialar ortaya atılmaya başlandı. Saraya yakın kişilerin ortaya attığı iddialara göre Prens Charles da Lady Diana da evliliklerine sadık değildi ve birbirlerini başkaları ile aldatıyorlardı. Zaten Prens Charles’ın Diana’dan önceki ilişkisi Camilla Parkes Bowles’ı bilmeyen yoktu ve Prens Camilla ile olan ilişkisini evli olduğu sürede de devam ettiriyordu.

Tüm bu olaylar karşısında Diana’da çeşitli psikolojik rahatsızlıklar ile mücadele etmekteydi ve çift en sonunda yenik düşerek 1996 yılında resmen boşandı.

Prenses Diana’nın Ölümü

Artık resmi olarak bir kraliyet mensubu olmasa da Diana, tüm dünya tarafından sevilen bir popüler figür haline gelmişti. Yardımsever kişiliği ve toplumsal olaylara yönelik duyarlı olması onu halkın prensesi konumuna getirmişti.

YouTube video

Prens Charles ile evliliğinin bitmesinin ardından 1997 yılında Mısırlı iş adamı Dodi el Fayed ile bir ilişkiye başlayan Diana, bu ilişkisiyle de medyanın odak noktası haline geldi. Çift, 31 Ağustos 1997 yılında Paris gezilerinde magazin ordusundan kaçmaya çalışırken korkunç bir trafik kazası geçirdi ve araçta bulunan şoför ile Dodi el Fayed olay yerinde hayatlarını kaybetti. Lady Diana ise trafik kazasından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

Prenses Diana’nın ölümü tüm dünyayı yasa boğdu ve beraberinde pek çok teoriyi de getirmeyi başardı. Ortaya atılan iddialara göre Diana’nın ölümü bir kaza değildi ve genç kadın bir cinayete kurban gitmişti. Elbette bu iddialar hiçbir zaman gerçekliğe kavuşmadı.

Hayatını kaybeden Lady Diana ile evliliğinin ardından 9 Nisan 2005 yılında Galler Prensi Charles, Camilla Parker Bowles ile evlendi. Fakat Kraliçe Elizabeth tarafından Lady Diana’ya verildiği gibi Camilla Parker Bowles’a prenses unvanı verilmedi. Diana’ nın ölümünden yıllar sonra Kate Middleton ile Prens William, daha sonra da Meghan Markle ile Prens Harry evlendi.

Lady Diana hakkında ve onun ile ilgili daha fazla bilgiye ise bu videodan sahip olabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!