featured

Gebe Olabileceğinizi Gösteren 7 İlginç Hamilelik Belirtileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamile olduğunuzu genellikle adet gecikmesinden, bulantı ya da kusma olunca düşünürsünüz değil mi? Hatta alışılagelmiş hamilelik belirtileri sonrasında pek çok kişi hamilelik testi yaptırır. Aslında hamileliğin belirtileri arasında çok daha farklı belirtilerde bulunuyor. Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar ilginç belirtileri ortaya çıkarmış. İşte, her anne adayının yaşadığı farklı ve hamile olduğunuzu gösteren 7 ilginç hamilelik belirtileri!

Birbirinden İlginç 7 Hamilelik Belirtisi ve Nedenleri!

1- Aşırı Tükürük Üretmek!

Hamilelerin takriben yüzde 1’inde aşırı tükürük üretmek gibi farklı hamilelik belirtileri görülmektedir. Hatta bulantı ve kusma gibi hormonal değişimlerinde bu nedenle olduğu düşünülüyor. Bir diğer neden ise mide içeriğinin yemek borusuna kaçması sonucunda beyine giden uyarılar neticesinde tükürük salgısı artıyor.

Tükürüğün içinde bulunan bikarbonatlar sayesinde ise yemek borusunun asitten tahriş olması da önlemiş oluyor. Aşırı tükürük üretmek genellikle gebeliğin 6. haftasında başlayıp 14. haftasında ise geçtiği bilinmektedir.

2- Gebelikte Fazla Gaz!

Gebelikte fazla gaz sorunu da yaşanmaktadır. Bunu nedeni ise artan progesteron hormonuna bağlı bir şekilde düz kas hücrelerindeki gevşemedir. Bu gevşeme ile birlikte besinler sindirim sisteminde daha uzun süre kalınca fazla gaz, şişkinlik veya kabızlık oluşabiliyor.

3- Dudakta Beliren Uçuklar!

Uçuk, çoğunlukla herpes simplex adındaki virüs nedeniyle oluşan viral enfeksiyondur. Vücuda girdiğinde ise devamlı olarak vücutta kalmaktadır. Zayıf bağışıklık sitemlerinde ortaya çıkan bir durumdur.

Gebe olan bir kişi önceden bu virüsü kapması halinde hamilelik sürecinde bu virüs ile yeninden karşılaşabilir. Yani anne adaylarının bir kısmı hamilelik belirtileri olarak bilinen bu uçuklardan gebe olduklarını öğrenebilirler.

4- Ağızda Tat Değişikliği!

Ağızda tat değişikliği semptomu da hamilelik belirtileri olarak kabul edilmektedir. Hatta bazı anne adayları bu durumu zehir gibi diyerek de ifade edebiliyorlar. Hormonal değişimlerden ortaya çıktığı varsayılmaktadır. Fakat bu durumun tam nedeni bilinmektedir. Kullanılan vitamin takviyelerinden de olabileceği düşünülmektedir.

5- Gebelerin Aşırı Terlemesi!

Özellikle gebeliğin ilk dönemlerinde hamilelik belirtileri olarak aşırı terleme de görülmektedir. Bu duruma neden olarak ise hormon seviyelerinin yükselmesiyle kan akışının artmasından vücut sıcaklığının yükselmesi şeklinde ifade edilmektedir.

Tabi sıcaklığı yükselen vücudunda soğuyabilmesi için fazla ter üretmesi ve aşırı terleme görülmesi hamilelik belirtileri şeklinde gebelere yansımaktadır. Hamileler böyle bir durum olduğunda ılık duş alarak bu belirtiyi minimuma indirebilirler.

6- Normalin Üzerinde Uyku İhtiyacı ve Yorgunluk!

Sebebi hormonal değişimler olan ve genellikle gebeliğin ilk zamanlarında anne adaylarının birçoğunun yaşadığı diğer hamilelik belirtileri ise aşırı uyku ile yorgunluktur. Progesteron hormonuna bağlı nedenlerden tüm vücudun gevşemesi annede yorgunluk oluşturuyor. Fetüsün besin ve oksijen ihtiyacını sağlamak üzere plasentanın oluşumu sırasında enerji harcanması da yorgunluğa neden olabiliyor.

7- Kokulara Karşı Hassasiyet!

Kokulara karşı hassasiyet de hamilelik belirtileri olarak kabul edilebiliyor. Gebelikte görülen kan hacmi ve ayrıca hormonal değişimler, anne adaylarında koku hassasiyeti oluşturabiliyor. Genellikle hamileliğin ilk üç ayında koku hassasiyeti yaşanır. Sonrasında ise bu belirtiler genellikle geçmektedir.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, her ne kadar bu belirtiler hamilelik belirtileri olarak görülse de yine de kesin sonucu öğrenebilmek için kan testi yaptırmanız kesin sonucu ortaya çıkartacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!