featured

Geçmişte Uygulanan En Korkunç Tedavi Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce duyduğunuz en korkunç tedavi yöntemi hangisidir? Duyduğunuzda içinizi ürpertecek tedavi yöntemleri ile tanışmaya hazır mısınız? İşte, duyanları şaşkınlığa uğratan tedaviler ve uygulama alanları!

Geçmişte Uygulanan En Korkunç Tedavi Yöntemleri

İnsan sağlığı geçmişten bugüne sürekli araştırılan ve her gün yeni ihtiyaçlar doğuran bir alan olmuştur. Öyle ki Tıp Bilimi ile birlikte çok sayıda bilim dalı bir araya gelerek yeni tedavi yöntemleri ve uygulamaları geliştirmişlerdir. Dünyayı etkisi altına alan salgınlar ve virüsler yeni tedavi yöntemleri keşfedilmesini sağlarken, bu gelişim sürecinde çok sayıda ilgi çekici tedavi yöntemleri ortaya çıkmıştır. İşte, geçmişte kullanılan 10 sıra dışı tedavi yöntemi!

10 – Askıya Asılma Tedavi Yöntemi

Askıya asılma tedavisi çok eski dönemlerde skolyoz hastalığı tedavisi için kullanılan sıra dışı bir yöntemdir. Geçmişte uygulanan en korkunç tedavi yöntemleri arasında 10. sırada yer alan askıya asılma sırasında kişi omurganın yamuk olduğu bölgeye göre düzeltilmesi planlanan şekilde duvardan aşağı doğru asılmaktaydı. Kol ve bacaklardan asılan kişinin skolyoz hastalığını tedavi etmek için kurtulmak için bu tedaviyi kabul etmesi ise oldukça korkutucu. 

9 – Bir Ruhsal Hastalık Tedavisi Lobotomi

Nobel Ödülü kazanmış tedavi yöntemleri arasında olan Lobotomi , bir tür ruhsal hastalık tedavisi yöntemidir. Anskiyete ve şizofreni başta olmak üzere depresyon da dahil birçok hastalığın tedavisinde başvurulan bu yöntem 1930’ların başında oldukça popüler hale gelmiştir. 1950’lerin sonuna kadar aşamalı bir şekilde kaldırılan bu yöntem, bugünün epilepsi tedavisi için kullanılan Lobektomi yönteminin temellerini oluşturmaktadır. 

Lobotomi tedavisi ilk uygulamalarında beynin hasar almış bölgesine yani frontal loblara saf alkol enjekte ediliyor ve bu bölgenin etkisiz hale getirilmesi sağlanıyordu. Tedavinin geliştirilmesi ile birlikte bu tedavi yöntemi hastanın kafa tasında delik oluşturularak frontal bölgede kesik oluşturulması ve bu bölgenin etkisiz hale getirilmesi sağlandı. 

8 – Frengi Hastalığı Tedavisi 

Günümüzde hemen herkesin zararlarını bildiği civa, geçmişte Frengi tedavisi, depresyon, kadınlarda kısırlık ve hamile kalamama ve diş ağrısı tedavisi için kullanılmaktaydı. Sağlık sektöründe tedavi amaçlı kullanılan bu element aslında bir tür toksik maddedir. Bu yönü ile insan sağlığı için çok yararlı olmayan bu tedavi yöntemi Yunanlılar ve Persler tarafından sık sık tercih edilmekteydi. Hatta bu uygarlıklarda hastalara civa içirildiği de bilinmektedir. 

Cinsel yolla bulaşan frengi hastalığı tedavisi için de kullanılan civa, Antik Çin döneminde kişinin enerji ve canlılığını artırdığı düşünülerek uzun ömür kaynağı olarak kabul edilmekteydi. Bu amaçla 19. yüzyılın sonuna kadar çok sayıda hasta cıva zehirlenmesi yaşamıştır. 

7 –  Kilo Vermek İçin Arsenik İçmek

Geçmişte uygulanan en korkunç tedavi yöntemleri arasında olan arsenik içmek Viktorya döneminden kalma bir alışkanlıktı. Bu dönemde kilo vermek ve hızlı bir şekilde forma girmek isteyen kişiler arsenik barı içerek kilo vermeye çalışmıştır. Hata arsenik hapları üretilmiş ve kilo vermek için can atan bir kesim bu ilaçların içeriğini dahi bilmeden tüketmiştir. Arsenik zehirlenmesi ile hayatını kaybeden binlerce insan olmasına rağmen Viktorya dönemi bu tür tuhaf kilo verme yöntemleri ile dolu bir dönemdir. Ayrıca sabun yutmak ya da domuz yağı yiyerek kilo vermek de yine bu döneme ait farklı kilo verme yöntemleridir. 

6 – Kafayı Delme İşlemi

Neolitik dönemlere dayanan bu tehlikeli tedavi yönteminde kafa tası üzerinde bir delik açılmaktadır. Bu yöntem ile epilepsi ve ruh hastalıklarına çözüm bulunduğu düşünülmektedir. Asıl yapılan işlem ise Lobotomi tedavisinde olduğu gibi hastalığın yaşandığı beyin bölümünü etkisiz hale getirmekten başka bir şey değildir. 

5 – Arı Zehri Tedavisi

Romatizma gibi eklem ağrılarının olduğu hastalıklarda kullanılan arı zehri tedavisi Antik çağ doktorları tarafından sıklıkla tercih edilmekteydi. Arıları hastanın burnu ve ağzına yakın bölgelerinden sokmalarını sağlayarak bu herpes, romatizma ve artrit gibi hastalıkların tedavisini yapıyorlardı. Fakat tarihte bu tedavi yönteminin bilimsel olarak geçerli olduğunu gösteren herhangi bir bulgu bulunmamaktadır. 

4 – İdrar Terapisi 

Cilt sağlığı için kullanılan idrar içme tedavisi çok eski dönemlerden gelmektedir. Romalılar diş etlerini ve dişlerini temizlemek ve beyazlatmak için idrar içerken, meditasyon amacı ile de kullanan kişiler bulunmaktaydı. 

3 – Deri Nakli Tedavisi 

Savaş, deprem ya da doğal afetlerde kullanılan deri nakli Birinci Dünya Savaşı döneminde bir askerin burnuna başka bir bölümünden deri dikilmesi şekli ile görülmüştür. Bugünün deri naklinin temellerinin de yine bu acil müdahalelere dayandığı bilinmektedir. 

2 – Bitleri DDT ile Öldürme 

Böcek ilacı olarak kullanılan DDT ile bir dönem insan saçlarında çıkan bitler öldürülüyordu. Böylesi keskin bir ilacın yutulmaması zarar vermediği anlamına geldiği düşünülüyordu. Fakat çok sayıda insan nefes yolu ile ilaca teneffüs ettiği için kanser oldu. 

1 – Eroin Tedavisi

Günümüzde kullanımı yasaklı olan eroin bir dönemin tedavi araçlarından biri idi. Uyuşturucu bağımlılığı konusundaki en tehlikeli maddelerden olan eroin, cerrahi müdahalelelerde anestetik özelliği ile kullanılmaktaydı. Diş ağrısı için çocuklarına damla halinde veren aileler de az değildi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!