featured

Geleceğin Teknolojileri Arasında Yer Alması Muhtemel Buluşlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzyıl, bilim ve internet çağı olması sebebiyle geleceğin teknolojileri hakkında da bize fikir veriyor. Doksanlı yıllarda günümüzün pek çok teknolojisi bize hayal gibi gelirken geleceğin 10 teknolojisi nedir deseler cevap veremezdik. Tıpkı o zamanlarda olduğu gibi günümüzde de geleceğin teknolojileri nelerdir pek kestiremiyoruz.

YouTube video

Bazı bilim insanları ve gelecekçi düşünen girişimciler bu alanda çeşitli adımlar atarak bizleri ve dünyayı daha ileriye taşımaya çalışıyorlar. Gelecekteki teknolojik gelişmeler, günümüzdeki prototip olan bazı gelişmelerin yansıması olarak da görülebiliyor. Biz de bu durumdan yola çıkarak geleceğin teknolojisi olacağını düşündüğümüz buluşları sizler için derledik.

Geleceğin Teknolojileri Nelerdir?

Geleceğin teknolojileri konferansı çerçevesinde bir kısmı yakın gelecekte çıkacak teknolojilerden bahsediliyor. Buna göre günümüzde hayal edemeyeceğimiz gelişmelerin yalnızca 5 – 10 sene sonra çıkacak olan gelişmiş teknolojileri gün yüzüne çıkıyor. Gelecekte çıkacak teknolojik ürünler söz konusu ise bu konuda ilk sırayı yapay zekaya vermemiz gerekiyor.

YouTube video

Biz de gelecekte teknoloji nasıl olacak sorusundan yola çıkarak robot bilimi, uzay ve yapay zeka üzerine olması muhtemel buluşları derledik. İşte, gelecekte teknolojik alanda ne gibi çalışmalar yapılabilir sorusuna cevap olacak olası buluşlar:

1 – Otonom Araçlar

Günümüzde hali hazırda insan kullanımını gerektirmeyen araçlar piyasaya sürülmüş bulunuyor. Fakat ileri senelerde otonom araçların sayısında büyük bir artışın yaşanacağı tahminler arasında yer alıyor. Bu tip araçlar zamanla insanların araç sürme gücünden tamamen bağımsız hareket edecektir.

Tesla ve diğer dev otomotiv firmalarının bu alandaki çalışmaları da tam gaz devam etmektedir. Bu da demek oluyor ki otonom araçlar 10 yıldan daha kısa bir süre sonra insanların yaygın kullanımına sunulacak.

2 – Ölümsüzlük Gerçek Olabilir mi?

Söz konusu ileri seviyede gelişmiş bir teknoloji ise buna genetik biliminin de kattıkları olacak diyebiliriz. Geleceğin teknolojileri 2019 konferanslarında da genetik bilimi alanında önemli adımların atılacağına dair sinyaller verilmişti. Bu alanda atılan en önemli adımların da başında insan geninin günümüze oranla daha sağlıklı olmasını sağlamak yer alıyor.

Genetik hastalıklar yüzünden insan ömrünün kısalması oldukça muhtemel. Peki ya bu genetik hastalıklar tamamen ortadan kaldırılsa? Bu durumda yaşlanmanın geciktirilmesi ve yaşlılığın getirdiği olumsuz durumların yok edilmesi mümkün olabilir.

3 – Uçan Arabalar Hayal Değil

Gelecekte hiç de yadırgamayacağımız teknolojilerin arasında uçan arabalar da yer alıyor. Şu an için size hayal gibi gelse de uçan arabaların bir gün elbette gerçek olacağı aşikar. Günden güne gelişim gösteren otomotiv sektörü bu alandaki çalışmalarına zaten hali hazırda başlamış bulunuyor.

YouTube video

Hızlı ve güvenli bir seyahat için oluşturulan bu arabaların ilk prototipleri yapılmış durumda. Fakat günümüzde bu teknolojiden yaygın olarak faydalanmak henüz mümkün değil. Yine de en fazla 10 sene sonra yollarda uçan arabaları seyir halinde görebiliriz.

4 – Drone Teknolojisinde Gelişmeler Tam Gaz

Geleceğin teknolojileri pdf kompozisyon alanlarında da drone ve benzeri insansız araçların konu aldığını biliyoruz. Drone teknolojisi, dünyada uzun zamandır aktif olarak kullanılabilen bir teknolojidir. Bu yüzden geleceğin teknolojik gelişmeleri arasında insansız hava araçlarının üstün hizmet sağlayacağı düşünülüyor.

Günümüzde hobi amaçlı kullanımı yaygın olan insansız hava araçlarının ileriki dönemlerde her alanda kullanılabileceği düşünülüyor. Özellikle de posta servisleri ve askeri teknoloji alanında drone ve diğer insansır araçlardan fazlasıyla faydalanabileceğiz.

5 – Yapay Zekanın Geleceği Seviye

Geleceğin teknolojileri söz konusu ise bu alanda yapay zekaya bir hayli görev düşüyor diyebiliriz. Günden güne gelişim gösteren yapay zeka teknolojisi, günümüzde dahi pek çok alanda ağırlığını hissettirmeye başladı. Yapay zeka, elbette günümüzdeki gelişimi ile sınırlı kalmayıp ileriki zamanlarda daha aktif bir kullanım alanına sahip olacaktır.

Ülkemizde de bu alanda yapılan çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Öyle ki geçtiğimiz senelerde Hacettepe Üniversitesi bünyesinde açıktan Yapay Zeka Mühendisliği bölümü bu alanda uzman mühendisleri yetiştirmeye çalışıyor. Dünyada da pek çok ülkede yapay zeka ve robot teknolojisi alanında önemli adımlar atılıyor.

6 – Geliştikçe Gelişen Uzay Teknolojisi

Gelecekte bizi hiç de şaşırtmayacak teknolojik gelişmeler uzayı da içine alarak tam gaz serüvenine devam ediyor. Uzay teknolojisinde son dönemlerde yaşanan önemli gelişmeler bu alanda yapılacak olanların yalnızca küçük bir kısmı. Yakın gelecekte uzay seyahatlerinin düzenlenmesine ve hatta Mars’ta koloni kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YouTube video

SpaceX gibi firmalar NASA ile iş birliği yaparak uzay teknolojilerinin gelişimini hayallerinizin ötesine taşıyor. Çok değil yalnızca birkaç sene içerisinde uzay seyahatleri için ilk yolcuların seçilmesi de mümkün.

7 – Ultra Hızlı Trenler

Geleceğin teknolojileri arasında hyperloop teknolojisinin de oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde bir yerden bir yere seyahat etmek artık oldukça kolay olacak. Ultra hızlı tren sistemleri ile bir yerden bir yere giderken harcadığınız zamanın yalnızca yarısını harcamış olacaksınız.

YouTube video

Oldukça gerçekçi ve yakın zaman teknolojisi olan hyperloop sistemini kısa süre sonra tüm dünyada görmeye başlayacağız. Bu sayede ülkeler arası seyahatler de uçaklardan çok raylı sistemler üzerinden yapılabilecek.

Yakın gelecekte çok daha hızlı yaşamak zorunda olan insanların yanı sıra artırılmış gerçeklik tabanlı teknoloji ile yeni bir çağ açılacak gibi duruyor. Sosyal medya platformlarında yer alan paylaşımların daha fazla etkileşime sahip olacağı gelecekte teknoloji insan ile yan yana yürüyecek anlamına geliyor. Akıllı cihazlar çok daha akıllı hale gelirken, duvarlar, hava ve camlar gibi birçok yüzey insanlar için birer akıllı ortam olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!