gelin-ceyiz-listesi

Gelin Çeyiz Listesi 2023 Güncel| Mutlaka Alınması Gereken Gelin Çeyiz Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelin çeyiz listesi, düğün öncesi gelinlerin alması gereken ev malzemeleridir. Kimi zaman evde kullanılan kimi zaman ise bizzat damada alınan ürünlerdir. Düğün öncesi alınması gereken bu liste mutfak, yatak odası, tekstil ve kozmetik olmak üzere farklılaşmaktadır. Eksiksiz bir alışveriş için güncel gelin çeyiz listesi konusunda bilgi almak istiyorsanız işte liste!

A’dan Z’ye Çeyiz Listesi: Güncel Gelin Çeyiz Listesi

Günümüzde gelin çeyiz listesi ihtiyaca ya da geleneğe bağlı olarak değişiklik gösterir. Kimileri tarafından az öz çeyiz listesi alınması hedeflenirken kimileri daha ayrıntılı alışveriş yapabilir. Bu aşamada listeyi iyi inceleyerek gerekirse eleme yaparak ürünler temin edilebilir. Herkes için ortak bir gelin çeyizi listesi belirtmek zor olduğundan listelere göre özelleştirme yapılmalıdır.

1- Gelin Çeyiz Listesi Kıyafet

gelin-ceyiz-listesi
Gelin Çeyiz Listesi

Genelde çeyiz listesi kapsamında göz ardı edilen alanlardan birisi kıyafettir. Her ne kadar kişisel olarak bir kıyafetiniz bulunsa da evlilik sonrasını düşünmek gerekir. Gerek aile görmesi gerek misafir gelmesine bağlı olarak yeni alışverişin yapılması şarttır. Öncelikle gecelik, pijama takımı başta olmak üzere günlük ve özel günler için de kıyafet alışverişi yapılmalıdır.

2- El Emeği Çeyiz Listesi Gelin Çeyizi

Özellikle anneler tarafından el emeği gelin çeyiz listesi konusunda dikkatli olmaktadır. Geçmişten gelen bir alışkanlık olmakla birlikte anneler tarafından genelde bu yönde hazırlık da yapılır. El emeği patikler, eşarplar, yatak örtüleri ve masa örtüleri bulunur. Bunlar için her ne kadar örme ve üretme gibi işlemler yapılsa da sonrasında birleştirilmesi, işlenmesi gerekir.

Bahsedilen bu el emeği ürünler için öncesinde hazırlanabildiği gibi düğüne yakın da temin edilebilir. Yalnız sıfırdan yapılacaksa düğünden aylar öncesinde yapılmaya başlanması şarttır. Bunun dışında çoktan el emeği olarak yapılıp hazırlanmış olan çeyiz ürünlerine de göz atabilirsiniz.

3- Gelin Çeyiz Listesi Kozmetik Ürünleri

gelin-ceyiz-listesi

Damat ve gelin bohçası kimi şehirlerde düğün öncesi götürülmektedir. Kimi şehirlerde ise nişan töreni vakitlerinde de bohçaların götürüldüğü görülür. Özellikle gelin bohçası içinde kozmetik ürünler bulunur. Bu kozmetik ürünlerin kapsamı duruma göre değişiklik gösterir. Örneğin temel makyaj malzemeleri kesin olarak bulunmakla birlikte hijyen ürünleri de eklenebilir.

4- Gelin Çeyiz Listesi Tekstil Ürünleri

Tekstil kapsamında yer alan malzemeler gelin çeyiz listesi içinde olmazsa olmazlar arasında yer alır. Özellikle yatak odası kapsamında tekstil ürünleri bulunur. Yalnız yatak odası dışında banyo ve mutfak kapsamında da tekstil ürünleri yer alır. Başta yatak örtüleri, nevresim takımları, bornoz takımı, havlu takımları gibi ürünler bu liste içindedir.

5- Mutfak Çeyiz Listesi

Mutfak için çeyiz listesi en geniş malzemeye sahip olan alandır. Her ne kadar kişi az ve öz alışveriş yapmayı hedeflese de bu alanda ürünler çok fazladır. Zorunlu ihtiyaç kapsamında bile birden fazla ürün alınması gerekebiliyor. Mutfak çeyiz listesi kapsamında:

  • Yemek takımı,
  • Günlük yemek takımı,
  • Kahvaltı takımı,
  • Pasta tabakları ve kaseler,
  • Bardak takımları,
  • Çay bardakları,
  • Çatal & kaşık & bıçak seti,
  • Mutfak elektronik aletleri,

gelin-ceyiz-listesi

  • Tencere takımı,
  • Servis gereçleri,
  • Baharat ve bakliyat için saklama kapları,
  • Çöp kutusu,
  • Çaydanlık,
  • Kahve fincanları ve makinesi (ya da cezvesi)
  • Kupa,
  • Kek kalıpları,
  • Fırın,
  • Tuzluk & şekerlik gibi ürünler söylenebilir.

Tamamen anlayışa göre gelin çeyiz listesi içinde sarımsak ezici, tirbuşon, yumurta fırçası gibi daha ayrıntılı malzemeler alınabilir.

6-Yatak Odası Çeyiz Listesi

Yatak odasında yer alıp alınması gerekenler de en az mutfak kadar bulunuyor. Her biri kullanılması mühim eşyalar olduğundan eksiksiz alınmalıdır. Genellikle damat çeyizi ve gelin çeyizi kapsamında ayrım yapıldığında yatak odası geline düşmektedir. Gelin tarafının yatak odası alması beklenir.

Yatak odası çeyiz listesi içerisinde öncelikle yatak odası takımı bulunuyor. Yatak odası takımının içinde yatağı ve bazası da yer alır. Bununla birlikte oda için perde takımı, halılar da alınması gerekir. Bunlarla birlikte yatak odasına ekstra düşünülen bir ayna gibi eşyalar da buraya dahil edilebilir.

gelin-ceyiz-listesi

Gelin Çeyiz Listesi içinde Beyaz Eşya Bulunur mu?

Yöreden yöreye gelin ve damat çeyizi birbirinden değişiklik gösterir. Kimi yörelerde beyaz eşyaları damadın alması beklenebilir. Kimi yerlerde de tam tersi gelin tarafının beyaz eşyaları alması düşünülür. Günümüzde gücü yeten kim olursa onun alması ya da ortak alınması da düşünülür. Bu aşamada karşılıklı anlaşarak hareket edilebilir.

2022 Gelin Çeyiz Listesi Fiyatları Ne Kadar?

Zaman geçtikçe kadın ve erkek çeyiz listesi fiyatları gün geçtikte artmaktadır. Özellikle artan kur ve enflasyon oranlarına bağlı olarak günümüzde evlenmek ciddi bir bütçe gerekir. Az ve öz bir çeyiz listesi ile kısmen ücretleri düşürebilirsiniz. Ancak güncel olarak ortalama bir yatak odası, yemek odası, oturma odası aldığınızda 70 bin TL harcamanız gerekir. Perdeler, halılar ile birlikte masraf 100 bin TL’yi aşar.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!