featured

George Floyd Kimdir? George Floyd’un Ölümüne Neden Olan Eski Polisin Cezası Belli Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

George Floyd kimdir? Amerika Birleşik Devletleri, 25 Mayıs 2020 günü Minnesota’nın Minneapolis kentinin güney mahallesinde gerçekleşen bir olay ile adeta sarsılmıştı. Söz konusu olayda akşam saatlerinde sahte 20 Amerikan doları ihbarı üzerine gelen dört beyaz polis memuru ile Afro-Amerikan siyahi George Floyd arasında yaşananlar ve daha sonra George Floyd’un sansasyonel ölümü, Amerika’dan başlayarak tüm dünyada geniş protesto eylemlerine neden olmuştu. Yazımızda George Floyd kimdir? George Floyd olayları nelerdir konularına yer vereceğiz.

George Floyd’un Öldürülmesi Nasıl Oldu? George Floyd Olayı

George Floyd kimdir? Bahse konu olayda 20 Amerikan doları verdiğinden dolayı şüpheli görülen 46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd, olay yerine gelen polisler tarafından kelepçelenerek yüzüstü yere yatırılmış, bu polisler arasında bulunan 44 yaşındaki beyaz polis memuru Derek Chauvin, Afro-Amerikan olan George Floyd’un defalarca nefes alamıyorum feryatlarına ve yalvarmalarına karşın, diziyle Floyd’un boynuna tam 8 dakika 46 saniye boyunca bastırarak, onun ölümüne sebep olmuştu.

Minneapolis kenti güney mahallesinde meydana gelen olay ise, tanıklar tarafından cep telefonları ile kayıt edilmişti. Bu videolarda da Floyd’un defalarca kez “Nefes alamıyorum” dediği ve adeta yalvardığı açık şekilde görülmüş, bu kayıtlar sosyal medya platformları ve medya kanalları vasıtasıyla tüm dünyaya yayılmıştı. George Floyd kimdir? Siyahilere yönelik polis şiddetine karşı yükselen yoğun tepkiler üzerine, olay sonrasında olaya karışan dört polis memurunun işine son verilmiş ve George Floyd’un ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin ise tutuklanmıştı.

George Flody Suçu Neydi? Black Tuesday Nedir?

George Floyd suçu nedir? 25 Mayıs 2020 Salı günü hayatını kaybeden George Floyd’a ithafen, Black Tuesday (Kara Salı) etiketi başta tüm sosyal medya platformları olmak üzere dünya çapında gündem olmuş ve söz konusu olayı protesto için Amerika Birleşik Devletlerindeki farklı eyaletlerde ve dünya üzerindeki birçok kentte insanlar “Siyah Hayatlar Değerlidir” eylemlerinde bir araya gelerek polis şiddetine karşı ses çıkarmıştı.

Eski Polis Memuru Derek Chauvin’in Cezası Belli Oldu

George Floyd kimdir? Söz konusu olayda siyahi George Floyd’a uyguladığı şiddet ile onun ölümüne neden olan eski polis memuru hakkındaki yargılama ise sona erdi. George Floyd’un boynuna dizi ile bastırarak onun ölümüne sebebiyet veren Derek Chauvin hakkındaki hüküm de belli oldu. Daha önce gerçekleştirilen duruşmalar sonunda, mahkeme jürisi tarafından suçlu olduğuna kanaat getirilen eski polis memuru Derek Chauvin’in aldığı ceza açıklandı.

YouTube video

Mahkeme Jürisinin 2 ve 3. derece cinayet ve de 2. derece adam öldürme suçlamalarının tamamından suçlu bulduğu, Derek Chauvin 22,5 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Minnesota Eyaleti Hennepin Bölge Mahkemesince açıklanan bu karar sonrası eski polis memuru, cezasını tamamlamak üzere cezaevine gönderildi.

George Floyd’un Yakınları Karar Duruşmasında Söz Aldı

George Floyd olayı o dönem oldukça merak edilmişti. Karar duruşmasında, savcılığın ve sanık avukatlarının konuşmalarından önce söz alan George Floyd’un aile üyeleri, Floyd’un ölümü ve yaşadıkları hakkında konuştu. Olay sonrasında George Floyd protestoları ülkenin dört bir yanından yükselmeye başlamıştı. George Floyd’un küçük kızı olan Gianna, babasını çok özlediğini ve onun anılarında olduğunu söylerken, Floyd’un erkek kardeşi Philonise ise George’u bir daha göremeyeceklerini, Floyd ailesinin “ömür boyu üzüntüye ve cezaya” mahkum olduğunu ifade etti.

Karar verilmeden önce eski polis memuru olan sanık Derek Chauvin’in annesi de mahkeme huzurunda, oğlunun ‘iyi bir insan’ olduğunu, ırkçı olmadığını söyleyerek oğlunun suçsuz olduğuna inandığını açıkladı. George Floyd kimdir? Tamamlanan yargılama ve son sözlerden sonra, mahkeme Jürisi tarafından 2 ve 3. derece cinayet ile 2. derece adam öldürme suçlamalarının tamamından sorumlu olduğuna karar verilen Derek Chauvin’in 22,5 yıl hapis cezası aldığı açıklandı.

Bahse konu olaya müdahale eden ve 750 bin dolarlık kefalet bedellerini ödedikleri için tutuksuz yargılanan diğer 3 eski polis memuru hakkında, eyalet savcılığı tarafından yöneltilen cinayet ve adam öldürme eylemine yardım ve yataklık suçlamalarından yargılamalarının ise Ağustos ayında başlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!