featured

Göz Bozukluğu için Tavsiye Edilen Göz Egzersizleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Miyop nedir?

Miyop en basit tanımla uzağı görememeye sebep olan bir göz bozukluğudur. Eğer ki bu bozukluğun şiddeti yüksek ise yakın görüşe de zarar verebilir. Miyoplar yakın görüşlü kişiler olarak adlandırılabilir.  Bu bir hastalık değildir, gözde odaklanma problemi, bozukluğudur.

Miyopluğun en önemli etkenlerinden biri genetik bağdır. Bunun yanı sıra uzun süre bilgisayar kullanmak, yakından temasla yapılan işler ve çevresel stres faktörleri miyop’u etkilemektedir.

Miyop için göz egzersizleri

Görme Alanı Derinliği:

Bu egzersizde amaç yakında ve uzakta bulunan cisimlere odaklanmaya çalışmaktır. Görebildiğiniz nesnelerin yanında flu görünen cisme odaklanmak ve görmeye çalışmak göz kasları için güzel göz egzersizlerinden biridir.

Parmak Egzersizi:

Parmağınızı burun hizasından 15 cm uzakta tutarak net görmek için 5 saniye odaklanmaya çalışın. Sonrasında 8 metre uzağınıza bir cisim yerleştirerek 5 saniye de ona odaklanın. Bu egzersizi kırk defa tekrar etmeniz faydalı olacaktır.

Okuma yöntemi egzersizi:

Hem iki gözünüzü birden ve de gözleri tek tek kullanmak, size belirli uzaklıkta bulunan yazıları okumaya çalışmaktır. Bir noktada durun ve okuyamayacağınız kadar uzaklığa sayılar ve harfler yerleştirin, okunması çok zor hale gelecek şekilede mesafeli olun. Gözlerinizi aç kapa yaparak karşınızdaki numaraları okumaya çalışın. Okumaya başlamadan önce numaraları zihninizde görselleştirmeye çalışın. Gözlerinizi tek tek açıp kapatarak egzersizi tekrarlayın. Egzersizi günde en az on beş dakika kadar tekrarlayın. Zamanla gözünüz daha iyi görmeye başlayacaktır.

Göze iyi gelen göz egzersizleri

Karanlıkta ortamda gözlerinizi dinlendirin

Dirseklerinizden destek alarak gözlerinizi avuç içlerinizle kapatın rahatmalamaya çalışarak karanlığa bakın bu şekilde birkaç dakika bekleyin.

Yatay konumda gözlerinizi oynatın

Oturur veya düz durur pozisyonda karşınıza doğru bakarken kafanızı oynatmadan gözlerinizi sağa sola çevirerek gördüklerinize odaklanın 5 kere yatay şekilde oynatmaya devam edin ve bu hareketleri üç kez tekrar edin.

Masaj egzersizi

Gözlerinizi sıkıca kapatın. Daha sonra 4-5 saniye kadar sıkı bir şekilde bekleyin ve sonra göz kaslarınızı rahat bırakın. Sonra tekrar kapatın. Bu egzersizi on kere tekrarlayın.

Göz Egzersizleri Faydaları

Düzenli olarak yapılan göz egzersizlerinin görmeyi iyileştirdiği, gözdeki bozukluklara iyi geldiği söylenmektedir. Bu göz egzersizleri görme yetinizi iyileştirmek ve gelecekte başınıza gelebilecek hasarları önlemeye yardımcı olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!