featured

Güneş Gözlüğü Modelleri Arasından Seninki Hangisi? Bebek Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilmelidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanların aslında çok önemsemeden yaptığı güneş gözlüğü modelleri seçimi aslında üzerinde düşünülmesi gereken bir karardır. Kaybedildiğinde büyük sorunların da beraberinde geldiği göz problemleri ile karşılaşmamak için doğru güneş gözlüğü tercihinde bulunulmalıdır. Bu noktada, güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusuna önem verilmeli ve gerekli adımlar tek tek uygulanmalıdır. 

Güneş Gözlüğü Modelleri Arasından Hangisini Tercih Etmeli?

Güneş gözlüğü erkek ya da kadınlar için fark etmeksizin özenle seçilmesi gereken bir aksesuardır. Güneşe karşı hassasiyeti olan gözler için polarize güneş gözlüğü tercih etmek zorunluluğu bulunurken; çocuk güneş gözlüğü seçerken de uyulması gereken kurallar bulunmaktadır. 

1 – Yüz Şekline Göre Güneş Gözlüğü Seçmek 

Erkek güneş gözlüğü seçmek, yüz şekli göz önünde bulundurulduğunda kadın güneş gözlüğü seçmek işinden daha kolaydır. Çünkü erkek yüz şekilleri kadınlarınkine göre daha az değişkenlik gösterir. Yüz şekline göre güneş gözlüğü seçerken doğru güneş gözlüğü modelleri arasından tercih yapmak çok önemlidir. Yüze tam oturan bayan güneş gözlüğü, burnun kemerine düşen modellerden daha rahat ve sağlıklı olacaktır.

Güneş gözlüğü erkek kullanıcılar arasında zaman zaman burun ucunda taşınabilirken, güneş gözlüğünün surata tam oturması ve yanaklara değmemesi gereklidir. Bu noktada özellikle çocuk güneş gözlüğü ya da bebek güneş gözlüğü seçerken karşılaşılan sorunlardan biri gözlüğün yüzde büyük ya da küçük durmasıdır. Güneş gözlüğü markaları arasından seçim yapılırken doğru ara boyutu üreten firmalara dikkat etmek önemlidir. 

2 – Cam Özelliklerine Göre Güneş Gözlüğü Modelleri Tercih Etmek

tercih etmek göz sağlığı için büyük öneme sahiptir. Kaliteli malzeme ile yapılmış bir güneş gözlüğü çok uzun süre kullanılabilirken; kalitesiz bir cam çok çabuk kırılabilir. 

Cam seçerken UV filtreli modellerin tercih edilmesi, güneş ışınlarından gelen zararlı maddelerin gözü rahatsız etmemesine olanak sağlar. Gözlüğün kullanılacağı ortama göre tercih edilebilecek UV200, UV400 ve UV600 cam modelleri arasından en doğru ölçüyü satın alırken size yardımcı olacak uzman verecektir. 

3 – Renkli Gözlük Camlarına Dikkat 

Çok estetik durduğu için renkli gözlük tercihinde bulunan kişiler, trafikte sorun yaşayabilmektedir. Bu noktada sarı ya da pembe tonlarındaki güneş gözlüğü modelleri trafik ışıklarının ayırt edilememesine neden olabilir ve bu da büyük sorunlara neden olabilir. Gri, yeşil ya da kahverengi tonlardaki gözlük camları ise renk değişimlerine karşı duyarlılığı artıracaktır. 

4 – Kaliteli Güneş Gözlüğü Markaları Tercih Etmek

Güneş gözlüğü tercihi yaparken genellikle Ray Ban güneş gözlüğü , Osse güneş gözlüğü ya da Atasun güneş gözlüğü gibi bilindik markalar seçilmektedir. Göz sağlığının bozulmaması ve alınan güneş gözlüğünün uzun süre kullanılabilmesi için güvenilir markaların tercih edilmesi gereklidir. Bu noktada markaların beğenilen modellerinin müşteri yorumlarına dikkat etmek yeterli olacaktır. 

5 – Güneş Gözlüğü Sertifikası

Sağlıklı bir güneş gözlüğünün mutlaka ve mutlaka güneş gözlüğü sertifikası olmalıdır. Bu noktada gözlüğün güvenlik kontrolünden geçmiş olduğundan emin olmak ve sertifika talep etmek en doğal hakkınızdır. 

6 – Orijinal Olması Önemli

Güneş gözlüğü kadınlar arasında kullanımı daha popüler bir aksesuarken erkek güneş gözlüğü modelleri arasından tercih yapan kadınlar da bulunmaktadır. Bu noktada güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada orijinallik bulunmaktadır. İmitasyon güneş gözlükleri, göz sağlığının düşmanıdır. Bu noktada bilinçli davranılmalı ve daha düşük fiyatlı olduğu için kopya markalar tercih edilmemelidir. 

7 – CE İşareti

Özellikle bebek güneş gözlüğü ve çocuk güneş gözlüğü satın alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta olan CE belgesi, gözlüğün AB standartlarına uygun olduğu anlamına gelmektedir. CE işaretli ürünler insan, hayvan ya da çevreyi olumsuz etkileyen herhangi bir madde içermediğinin simgesidir. Bu nedenle CE işaretli olmayan gözlük değil, giysi dahi alınmamalıdır. 

8 – Bebek Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilmelidir? 

Bebek güneş gözlüğü seçerken, kullanım amacına uygun tercihler yapılmalıdır. Örneğin, çok fazla güneş altında kalmak zorunda olan bir bebek söz konusu ise daha koyu renkli camlar tercih edilebilirken, karlı iklimin hakim olduğu bir ortamda sık sık dışarıda olması gereken bir bebek söz konusu ise orta ışık kırılganlığı ve üstü camların tercih edilmesi gereklidir. Çocuğun burnuna ya da yanaklarına baskı uygulamayan güneş gözlüğü modelleri arasından tercih edilecek bir gözlük, bebeğin hem rahatça hem de sağlıkla kullanmasını sağlar. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!