featured

Hacamat Nedir ? Hacamat Nasıl Yapılır ? Hacamatın Faydaları Nelerdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konu güzellik ve sağlık olunca, binlerce yıl önce yaşamış insanlardan öğrendiğimiz ve hala uyguladığımız birçok yöntem var. 3000 yıllık bir geçmişe sahip olan hacamat tedavisi, hala çok sık başvurulan, alternatif tıbbın tedavi yöntemlerinden biridir. Bağışıklığı güçlendirmek, sağlıklı ve güzel stresi azaltmak, fıtık ağrılarını azaltmak, hacamatın sayısız faydalarından sadece birkaçı.

Hacamat nedir?”, “Hacamat nasıl yapılır?”, “Hacamatın faydaları nelerdir?” gibi aklındaki soruları cevaplamak için, hacamat hakkında her şeyi, senin için yazdık.

Hacamat Nedir?

Alternatif tıpta binlerce yıldır kullanılan ve “kupa tedavisi” olarak da bilinen hacamat, deriye ufak kesikler atılarak, vakum yolu ile kirli kanın alınması işlemidir. Vakum işlemi genellikle, bardak ve özel hacamat kupaları ile yapılır. Hacamatın amacı, hastalıklara sebep olan kirli kanın ve zararlı toksinlerin, vücuttan atılması amaçlanır.

Genellikle, omuz, sırt ve baş bölgesine uygulandığı bilinse de kişinin şikayeti olan diğer bölgelere de uygulanabilir. Fakat ense çukuru ve başın tepe noktası olan, bıngıldak denen bölgeye uygulanması zararlıdır.

Hacamat Nasıl Yapılır?

Hacamat yapılırken, özel hacamat kupaları ve steril kesici bir alet kullanılır. Öncelikle uygulanacak bölge temizlenir. Daha sonra, kirli kanın ve zararlı toksinlerin yüzeye yakın hale gelmesi için kuru vakumlama yapılır. Ardından bu bölgelere, steril kesici bir aletle ufak kesikler atılır. Ardından tekrar vakumlama yapılır. Böylece vücut, ağrıya sebep olan zararlı toksinlerden arındırılmış olur.

Hacamatın Faydaları Nelerdir?

Vücudu zararlı toksinlerden ve kirli kandan temizler.Vücudu rahatlatarak stresi azaltır.Bağışıklığı güçlendirir, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.Baş ağrısını geçirir. Özellikle migren gibi kronik baş ağrısı hastalığına sahip insanlar bu yönteme sık başvurur.Baş dönmesini geçirir.Sinirleri rahatlatır, böylece uyku problemlerini çözer.Depresyonu ve anksiyeteyi giderir.Kan üretimini uyarır.Eklem ve kas ağrılarını giderir.Hem cildin hem de vücudun yağlanmasını önler.Dikkat dağınıklığını gidermeye yardımcı olur.Bel, boyun fıtığına yardımcı olur.Adet sancılarına iyi gelir.Tüp bebek tedavisini destekler.Ülser, gastrit gibi mide hastalıklarına iyi gelir.Varislerin tedavisinde etkilidir.Göz ağrısına iyi gelir.

Hacamatın Zararları Nelerdir?

Hacamat tedavisi, Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli sertifikalı almış uzman kişiler tarafından, steril bir ortamda yapılmalıdır. Uzman kişiler tarafından yapılmadığında, vücutta yaralanmalar, yanıklar ve cilt lekeleri ortaya çıkabilir. Hijyenik yerlerde yapılmadığında ise çeşitli bulaşıcı hastalıklar kapılabilir.

Ayrıca, panik atak hastaları, kemoterapi görenler, kalp pili olanlar, organ nakli olanlar, diyaliz hastaları, hamileler, hemofili hastaları, han pıhtılaşması hastalığı olanlar, çok yaşlı olanlar ve ameliyatının üzerinden 3 ay geçmemiş olanlar hacamat yaptıramaz.

Hangi Bölgelere Hacamat Yapılır?

Hacamat genellikle, omuz, kafa arkası, boyun, bel, kuyruk sokumu, baldır, kulak altı, kürek kemikleri arasına yapılır. Kupa tedavisi yaptırmak isteyen kişinin şikayetlerine göre bir bölgeye yapılır. Örneğin, prostat ve adet düzensizlikleri için kuyruk sokumuna, bel ağrıları için bele, böbrek hastalıkları, ayak ağrıları için baldırlara yapılır.

Hangi bölgeye hacamat yapılacağı, sizin şikayetleriniz doğrultusunda, uzman tarafından belirlenir.

Hacamat Ne Zaman Yapılır?

Hacamat yaptırmak için, daha faydalı olduğu düşünüldüğü için, belli dönemler tercih edilir. Örneğin grip gibi hastalıklar için, kış aylarında yaptırmak, tansiyon hastaları içinse yaz aylarında yaptırmak daha uygun. 

Dini açıdan ise, daha çok rahatlattığına inanıldığı için, Hicri 5-25 arasında yapılır.

Hacamat Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilir?

Hacamattan önce, en azından 3 saatlik bir açlık olması gerekiyor. Tok karnına yapıldığında, tehlikeli olabiliyor ve çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Ayrıca 24 saat öncesinde, hayvansal gıda alınmaması gerekiyor. Bunun sebebi ise hayvansal gıdaların, kanı koyulaştırmasıdır. Son olarak, 24 saat öncesinde cinsel ilişkiye girmemek gerekiyor.

Hacamattan sonra, iki saat bir şey yenilmemesi ve gün içinde hafif beslenilmesi tavsiye ediliyor. 48 saat cinsel ilişkiye girmemenin ise, kupa tedavisinin faydasını arttırdığı söyleniyor. Uygulama sonrasında, banyo yapmak istersen 2-3 saat beklemen gerekiyor.

Ayrıca kupa tedavisi sonrasına, mikrop kapılmasın diye 3 gün deniz gibi yerlere girilmez.

Yazımızın sonuna geldik. Son olarak, sağlığına dikkat etmediğin sürece bu tür uygulamaların etkisi, geçici olacaktır, unutma! Her zaman beslenmene ve uyku düzenine dikkat etmeli, antioksidan ağırlıklı beslenmelisin. Su tüketimini aksatmamalısın. Ancak bu şekilde bağışıklığını, bu tür uygulamalarla destekleyebilirsin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!