featured

Hamilelik Belirtileri: 7 İlginç Bilgi ile Hamile Olup Olmadığınızı Öğrenin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek sahibi olmak isteyen hangi kadın bebek karnında çok, çok küçükken öğrenmek istemez ki? Vücudunuzun verdiği 7 tepki ile hamile olduğunuzu öğrenebilirsiniz! 

Hamilelik Belirtisi Olan 7 İlginç Bilgi

Hamilelik belirtileri bebek rahim de büyümeye başladıktan sonra genelde herkesin bildiği belirtilerdir. Ancak Bazı belirtiler var ki bunları yaşamaya başladığınız an hamile olma ihtimaliniz çok yüksek. Burada geçen hiçbir bilgi tek başına hamile olduğunuzu göstermese de bilim insanları 7 ilginç vücut tepkisi ile erkenden hamile olabileceğinizi söylüyorlar. Haydi, başlayalım!

1. Fazla Koku Hassasiyeti

Gebelik yaşarken her ne kadar hamile kadınların yaşadığı birçok şey olsa da bunlardan en rahatsız edicisi hiç kuşkusuz koku problemi. Hamileliğin çok erken zamanlarında başlayan koku hassasiyeti artan hormonlarla beraber en üst noktasına ulaşınca oldukça problem oluyor. Hatta çoğu kadın en sevdikleri şeylerin kokularına dahi tahammül edemediklerini söylüyorlar. İlginç hamilelik belirtileri arasında hiç kuşkusuz koku hassasiyeti en başı çekiyor.

2.  Uyku ve Yorgunluk Hali

Progesteron hormonu tüm kasların gevşemesine sebep verdiğinden hamile kadınlar gebeliklerinin ilk zamanlarında oldukça uykulu ve yorgun olurlar. Hormonların birden bire değişmesine bağlı olarak gerçekleşen bu durum hemen hemen her gebenin başına gelmektedir. Plasentanın oluşumu da çok fazla enerji gerektirdiğinden yorgunluk hali ortaya çıkar. Bir gebeye hamilelik belirtileri neler, diye sorsanız alacağınız cevap kesinlikle bu olur. 

3. Aşırı Terlemek

Hormon seviyesinin yükselmesiyle beraber oluşan erken terleme hamileliğin ilk zamanlarında sıkça görülüyor. Hatta bu durum doğum gerçekleştikten bir süre sonra daha yaşanmaya devam edilebiliyor. Sıcaklık arttıkça vücut kendini soğutabilmek amacıyla fazla ter üretiyor. Gün aşırı duş almak, pamuklu kıyafetler ve nevresim takımları kullanmak bu durumu biraz da olsa azaltabilir. 

4. Ağız Tadında Değişimler

Mide bulantıları, koku hassasiyeti kadar çok yaşanılan ama çok fazla konuşulmayan bir gebelik problemi olan ağız tadı değişikliği birçok hamilenin ortak sorunu. Nedeni hala çözülebilmiş olmasa da hamilelik esnasında kullanılan vitamin ve ilaçların bu ağız tadı değişikliğine neden olabileceği söyleniyor. Herhangi bir ilaç kullanılmadan da ağız tadı değişebiliyor ve bu da ilginç hamilelik belirtileri arasında yer alıyor. 

5. Bir Anda Ortaya Çıkan Uçuk

Uçuk vücuda bir defa girince bir daha asla çıkmayan herpes simplex isimli bir virüs yüzünden oluşur. Özellikle bağışıklık sistemi çökünce ortaya çıkan uçuk, hamileliğin ilk zamanlarında görülebilir. Gebe olan kadının bağışıklık sistemi bir süreliğine daha aşağılarda olacağı için hamilelik belirtileri arasında aniden çıkan uçuk da bulunur. 

6. Sürekli Gaz Çıkarma

Gebelik hormonlarla beraber sindirim sistemine de etki ediyor. Hamilelikle beraber değişen sindirim sistemi, besinler sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor. Hal böyle olunca gebe kadınlar da çok fazla gaz çıkarma durumu söz konusu oluyor. 

7. Aşırı Tükürük Salgılama

Hamile kadınların az bir bölümünde görülen aşırı tükürük salgılanmasının nedeni henüz bilinmiyor. Yine de mide bulantısına ve koku hassasiyetine neden olan hormonların buna da neden olduğunu söyleyebiliriz. Hamilelik belirtileri arasında yer alan aşırı tükürük salgılaması tüm hamileler de görülmese de %1 gibi bir kısımda görülmesi önem teşkil ediyor. Hemen hemen 14. haftadan sonra da ilaca gerek kalmadan geçiyor. 

Erken hamilelik belirtileri için burayı tıklayabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!