featured

Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi? Gebelikte Cinsel İlişki Bebeğe Zarar Verir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamile kadınlar ve eşleri genellikle hamilelik sırasında seks yapmanın güvenli olup olmadığını merak eder. Düşük ile sonuçlanacak mı? Doğmamış bebeğe zarar verir mi? Kaçınılması gereken seks pozisyonları var mı? İşte aradığınız bilgiler. Düşünülenin aksine riskli gebelikler haricinde hamilelikte cinsel ilişkiye girmenin bir sakıncası yoktur.

Doktor İlk 3 Ay İlişkiyi Yasaklayabilir

Cinsel hayatın durması çiftlerin sadece cinsel yaşamından evliliğine, ilişkilerine ve ruh sağlığına kadar birçok yönden olumsuz etkileyebilir. Doktorlar genelde gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde düşük riskini ortadan kaldırmak için cinsel ilişkiye girmeyi yasaklarlar.

Düşük Riski Varsa Dikkat

İlk üç ayda gebelik belirtileri yoğun yaşanır ve cinsel istekte azalma görülebilir. Ancak hamilelik sırasında her kadının yaşadığı deneyimler farklıdır. Bazıları için hamilelik sırasında arzu kaybolur. Diğer kadınlar, cinselliklerine daha derinden bağlı hissederler. Cinsellik gebeliğin ilk üç ayı haricinde gebeliğin son ayına kadar anne adayının rahat ettiği pozisyonlarda ilişkiye girilebilir. Gebelikte tensel ve cinsel temas hem sizler için hem de bebeğiniz için sağlıklıdır.

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ YAŞAMAMASI GEREKENLER

Önceki gebeliklerinde düşük, erken doğum, rahim ağzı yetmezliği olan ve mevcut gebeliğinde düşük tehdidi, erken doğum tehdidi, suyun erken gelmesi, vajinal kanama, genital bölgede enfeksiyon gibi anormal durumları olan hamileler anormal durumlar ortadan tamamıyla kalkana kadar cinsel ilişkide bulunmamalıdır. İkizleri, üçüzleri veya diğer katları bekliyorsanız cinsel ilişkiye girmeniz önerilmez.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!