featured

Hamilelikte Nar Yemek Bebeğe ve Anneye Zarar Verir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne adaylarının hamilelikte nar yemek konusunda kimi zaman tereddütleri olabiliyor. Kimi kulaktan dolma bilgiler gebelik sürecinde bazı yanlış anlaşılmalara da neden olabiliyor. Hamilelikte nar yemek bebeğe zarar verirmi sorusu üzerine biz de sizler için kapsayıcı bilgileri derleyip toplamak istedik.

YouTube video

Hamilelikte nar yemek leke yaparmı gibi soruların da cevabını bu kapsamlı yazımızda bulabilirsiniz. Gebelik ile ilgili en merak edilen durumları da yine sitemizdeki ilgili kategorilerde bulmanız mümkündür. İşte, en merak edilen detayları ile hamilelikte nar yemek üzerine bilimsel gerçekler.

Hamilelikte Nar Yemek Doğru mudur?

Gebelik, şüphesiz ki bir kadının en güzel dönemlerinden biri olarak tasvir edilmektedir. Bu dönemde tam 9 ay boyunca hem kendinizin hem de bebeğinizin sağlığını düşünmekle meşgul olursunuz. Bunun için de gebelik dönemi ile ilgili ortaya atılan tüm fikirleri okumaya ve değerlendirmeye çalışırsınız.  Hamilelikte nar yemek kadınlar kulübü içerisinde sıkça tartışılan konulardan biri olmuştur. Hal ve durum böyle olunca anne olmayı bekleyen gebeler de nar yemenin ne gibi zararlar doğurabileceğini araştırmaya başlamışlardır. Biz de bundan yola çıkarak nar yemenin doğru bir hamle olup olmadığına bilimsel açıdan yaklaşmak istedik.

YouTube video

Gebelik döneminde nar yemenin ya da nar suyu içmenin herhangi bir zararı yoktur. Aksine nar meyvesi anne ve bebek sağlığı için oldukça önemli bir besindir. Bundan dolayı da hamilelikte nar yemek düşüğe neden olurmu gibi sorulara itibar göstermemeniz gerekmektedir.

Hamilelikte Nar Yemek Cinsiyet Belli Eder mi?

Gebelikte nar yemek cinsiyet konusunda kesinlikle belirleyici bir faktör değildir. Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmenin tek gerçek yolu ultrason görüntüleridir. Nar ya da herhangi bir başka meyvenin cinsiyet belirlemede etkili bir yöntem olduğunu düşünmemeniz gerekmektedir.

Hamilelikte nar yemek aşerme ya da vitamin alma gibi durumlarda yapılması gereken bir durumdur. Nar yemenin insan sağlığına büyük ölçüde olumlu etkileri de mevcuttur. İbrahim Saraçoğlu hamilelikte nar yemek üzerine her daim olumlu bildirimler yapmıştır. Saraoğlu dışındaki pek çok beslenme uzmanı da narın faydalarını her fırsatta vurgulamaktadır.

Hamilelikte Nar Yemek Bebekte Leke Yapar mı?

Gelelim nar ile ilgili sıkça sorulan bir diğer soruya. Hamilelikte nar yemek bebekte leke yaparmı sorusu da hamile kadınlar tarafından sıkça sorulan soruların başında geliyor. Toplumumuz da yer alan yaygın bir inanışa göre narın lekelerinin hamilelik döneminde bebeğe geçebildiği iddia ediliyor.

Hamilelikte nar yemek leke yaparmı sorusunun cevabı da kesinlikle hayır olmalıdır. Narın lekesinin bebeğe geçtiği yönünde hiçbir şekilde bilimsel bir veri bulunmamaktadır. Hamile kadınların nar yerden bu görüşe inanmaları için de hiçbir neden yoktur.

Gebelikte Nar Ekşisi Yemek Faydalı mı?

Hamilelikte nar ekşisi faydaları da tıpkı narın kendisi kadar önemlidir. Bu konuda da toplumsal inanışta bazı yanlış iddialar yer almaktadır. Nar ekşisi yemenin de gebelikte rastlanmış herhangi bir zararlı etkisi söz konusu değildir. Aksine organik bir şekilde yapılan nar suyu ya da nar ekşisi gibi besinleri düzneli olarak tüketebilirsiniz.

Hamilelikte nar yemek ya da nar ekşisi tüketmek ne anne adayına ne de bebeğe zarar veren bir durum değildir. Nar ekşisi yemenin kimi zaman bulantı gibi durumlara yol açtığı dile getirilmiştir. Bu da nar ekşisinin yoğun ekşi tadından kaynaklanan gayet doğal bir olgudur. Gebelik döneminde ve sonrasında nar ekşisini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Hamilelikte Nar Yemek ve Faydaları

Hamilelik süresi boyunca nar yemenin hem annenin hem de bebeğin sağlığında pek çok olumlu etkisi bulunmaktadır. Nar meyvesi içerisinde bol miktarda C ve B vitaminleri bulunmaktadır. Bu da bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesinde yardımcı olan bir etken olarak görülmelidir.

Narın içerisinde aynı zamanda yüksek oranda potasyum ve demir de bulunuyor. Bu da nar meyvesini her açıdan faydalı bir besin haline getiriyor. Hem gebelikte hem de normal zamanda nar meyvesini tüketerek bağışıklığınızı güçlü kılabilir ve kalp damar hastalıklarının da önüne geçebilirsiniz.

Gebelikte sumak yemek zararlımı gibi tartışmalı soruların bilimsel cevapları için de bizi takip etmeye devam edebilirsiniz. Gebelik ile ilgili en sık sorulan sorular ile her daim gerçek olan verileri sizlerle paylaşımaya devam ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!