featured

Hapishane Filmleri ile Suçluların Psikolojinizi İzlemeye Hazır mısınız? İşte En İyi Hapishane Filmleri Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hapishane filmleri durum ve insan psikolojisi takip edenlerin ilk sırada tercih edeceği türler oluyor. Özellikle suçlu psikolojisini yakından izleyebileceğiniz yapıtlardan oluşuyor.

Elbette hapishane filmleri en iyi listesinde sadece suçlular bulunmuyor. Haksız yere hapishaneye girenler yeri geldiği zaman bir kaçış hikayesi ya da dramla karşılaşabilirsiniz.

Bu yönüyle bir cezaevi filmi için birden fazla duyguyu bir arada yaşayabilirsiniz. Eğer boş vaktinizi kısıtlı alanda geçen ve oyunculuklarıyla öne çıkan yapıtlara ayırmak isterseniz doğru adrestesiniz!

İşte birbirinden iddialı, IMDB puanı yüksek olan hapishane filmleri!

Birbirinden İddialı Hapishane Filmleri En İyi Listesi: Mutlaka Bahsedilen Hapishane Filmleri İzle!

Hapishane filmleri dövüş ağırlıklı gerçekleşen bir yapıya sahip olsa da sizi şaşırtacak birçok yapıttan bahsedilebilir.

Eğer bir hapishane filmi hayatıma ne katabilir diye düşünüyorsanız, bunu bırakmalısınız. Zira kapana kısılmış bir alanda sizlere insan psikolojisinin nereye evrilebileceği konusunda bilgi verecektir.

Aynı zamanda bununla kalmayarak özellikle oyunculuk ve senaryo alanına ilgiliyseniz kısıtlı alanda çıkarılacak bu projeleri çok beğeneceksiniz.

İşte birbirinden etkileyici cezaevi filmleri listesi!

1- Esaretin Bedeli

YouTube video

Tahmin edersiniz ki hapishane filmleri en iyi listesine birinci sırada elbette bu filmle başlanacaktı. Esaretin Bedeli sadece bu listenin değil, gelmiş geçmiş IMDB puanıyla en yüksek filmlerin de başında yer alıyor.

1994 yılında vizyona giren bu filmi geçmişten günümüze milyonlar izledi ve izlemeye de vam ediyor. Eğer izlemediyseniz bir an önce bu filmi izlemelisiniz!

Tim Robbins ve Morgan Freeman ikilisi gibi usta isimlerin oyunculuğuyla etkilenecek yer yer ağlamanıza da sebep olacaktır.

Filmi çok da anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyoruz. Listenize 9,3 gibi yüksek bir IMDB puanı almış bu yapıtı mutlaka eklemelisiniz!

2- Yeşil Yol

YouTube video

Eskilerden vizyona girip izleyicileri çok etkileyen yapıtlardan bir diğeridir. Yeşil Yol filmi sadece senaryosuyla değil usta oyuncu kadrosuyla izleyicileri etkilemeyi başarmıştır.

IMDB puanı 8,6 olan bu filmin oyuncuları arasında; Tom Hanks, Michael Duncan, David Morse ve Sam Rockwell bulunuyor.

Kesinlikle hapishane filmleri dram kategorisinde bulunacak filmlerden birisidir. Dövüş arıyorsanız pek size göre olmayabilir fakat çok sürükleyici bir senaryosu olduğunu söylemek mümkün!

3- Kelebek

YouTube video

1973 yılında vizyona giren eski filmlerden birisidir. Fakat sizi etkileyeceğini şimdiden söylemek mümkündür.

Çoğu cezaevi filmleri senaryosundan alışık olduğumuz bir film olsa da oyunculuklarıyla ciddi nlamda bir etki bırakıyor.

Filmde Papillon suçsuz yere hapishaneye giren baş karakterimizdir. Kendisi Fransa’da kaçması ve kurtulması neredeyse imkânsız olan bir alana hapsedilir.

Her geçen gün buradan kaçış planları yapsa da yetersiz kalır. Günün birinde hapishanede tanıştığı Louis Depo dostu olur. Kendisine kaçma konusunda olduğu kadar genel durumlarda da ciddi yardımları dokunur.

4- Alcatraz’dan Kaçış

YouTube video

Hapishane filmleri söz konusu olur da kaçış planı olmadan olur mu? Bizce olmaz! Bu filmde de tam olarak bunu sonuna kadar izleyeceksiniz.

Kaçış dolu cezaevi filmleri arasında ilk sıralara oynayan bu filmde baştan sona ince detaylarıyla düşünülmüş bir kaçış hikayesini izleyeceksiniz.

Alcatraz Hapishanesi oldukça ünlüdür. Buraya düşen mahkumlar diğer mahkumlara göre daha azılıdır ve bu alandan kaçmak neredeyse imkânsızdır.

Tabi üç mahkum bu durumu değiştirmek bu alandan bir an önce kurtulmak ister. Gerçek yaşamdan alınmış detaylarıyla hapishaneden kaçış planlarını ve hareketlerini an be an izleyeceksiniz.

5- Pretoria’dan Kaçış

YouTube video

Yeni dönem cezaevi filmleri arasında bulunuyor. 2020 yılında vizyona giren film hapishaneden kaçmaya çalışanların hikayesini konu ediniyor.

IMDB puanı 6,8 gibi izlenebilir seviye bulunan filmde Daniel Radcliffe, Daniel Webber bulunmaktadır. Filmde Afrika’da bulunan siyasi nedenleri de izleme fırsatı elde ediyorsunuz. Siyasi karışıklık sebebiyle hapishaneye giren iki ismin tutsak olduğu bu alandan kaçış mücadelesi izlerken sizi de heyecanlandıracak!

6- Muhbir

YouTube video

Adından da anlaşılacağı üzere bu diğer hapishane filmleri ile kıyaslandığında çok farklı bir alanda kalmaktadır.

Henüz 2019 yılında vizyona giren filmde hapishanede bulunan mafyalar hedef alınır. Mafyaları etkisiz hale getirebilmek adına ise hapishaneye bir polis muhbir olarak sokulur.

Ancak hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemez. Olaylar ardı ardına gelişir. Polis içeriden sağ kurtulabilecek mi, gerçekten görevini yerine getirebilecek mi sorularını sürekli kendinize soracaksınız.

7- Geçmişin Gölgesinde

YouTube video

Ailenin getirdiği hatalar silsilesi elbette çocukları da etkileyecektir. Bu filmde hep dramı hem de bir abinin kardeşini kurtarma sürecine tanıklık edeceksiniz.

Derek, ailenin büyük oğludur. Babası karıştığı işlerde bir zenci mafya tarafından öldürülür. Artık tek amacı babasını kendisinden ayıranlardan intikam almaktır.

Durum böyle de ilerler, bir faşist gruba üye olur. Burada karşısına çıkan zencilere işkence eder. Günün birinde kendi arabasına saldıran iki zenciyi öldürmesiyle hapishaneye girer.

Kardeşi de abisinin izinden gelerek bazı suçlara karışır. Fakat Derek, hapishanede akıllanmış ve düşündükçe durumun yanlış olduğunu idrak etmiştir. Artık tek hedefi, kardeşini bu durumdan uzak tutarak kurtarmak olacaktır.

Hapishane filmleri dövüş arayanlara da hizmet edecek bu yapıtı izlemelisiniz.

8- Açlık

YouTube video

Açıkçası diğer hapishane filmleri bir yana bu film bir yana diyeceksiniz. Film olağanüstü gerçek sahneleriyle hem sizi rahatsız edecek hem de bir miktar üzecek!

Film ilk sahnelerinde ciddi bir sessizlik ve sözsüz diyalogları ile sıkıcı gelir. Bu aşamada filmi kapatmayı asla düşünmeyin ve izlemeye devam edin.

Hapishanede yaşayan mahkumların kaldığı oldukça zor yaşam şartları artık dayanabilecek şekilde değildir. Yıkanmama ve doğru düzgün yemek yememeleri artık bedenleriyle bir savaşa girmelerine sebep olur.

Direnişler başlar toplu direnişlerin yerini tam altı haftalık süren bir açlık grevi takip eder. Bu artık en üst noktaya ulaşır.

Filmde sanmayın ki tek zorluk yaşayanlar mahkumlar! Gardiyanlar dahi bu alanda ciddi psikolojik savaşlar vermektedir. Kendilerinin de kaldıkları bu durumu yakından izleme şansı elde edebilirsiniz.

9- The  Platform

YouTube video

Diğer filmlere nazaran distopik yönleriyle de sizi şaşkınlığa çevirecek yapıtlardan birisidir. Bu filmde alışık olduğunuz hapishane görüntülerini bir yana bırakmalısınız!

Filmde baştan sona doğru tuhaf bir sistem dizayn edilmiştir. Alışılmışın dışında dikey oluşturulan hapishanede tuhaf bir işleyiş söz konusudur.

Mahkumlara yemekleri dahi normal şekilde verilmez. Yukarıdan alt mahkumlara inecek şekilde bir platform oluşturulur. Her katta sadece iki dakikalık bir bekleme süresi olacaktır.

Hapishane filmi Netflix olarak farklı bir yapıt arıyorsanız göz atabilirsiniz.

10- Ölüm Yarışı

YouTube video

Hapishanelerin artık hapishane alanı olmaktan çıkarak bir yarış pistine dönüştüğünü düşünün. Kulağa tuhaf geliyor değil mi?

Ölüm Yarışı filmi de tam olarak bunu konu ediniyor. Filmde hapishaneler artık kullanılmayacak bir hale gelmiş ve özel sektördeki şirketler tarafından ekonomik bir çıkar olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Yüksek meblağlı iddialar karşısında artık hapishanelerde araba yarışları düzenlenmektedir. Fakat iddialı bir yarışmacının ölmesiyle hapishane yetkilileri ilgi yok olmasın diyerek bir yarışçıyı davet eder.

Hızlı ve Öfkeli filminden de alışık olduğumuz Jason Statham artık bu filmde bir yarışçı olarak yer alacaktır.

11- Kaçış Planı

YouTube video

Rambo karakteriyle gönülleri feth eden Slyvester Stallone bu sefer oldukça farklı bir maceranın içine atılacaktır.

Kaçış Planı filmi diğer hapishane filmleri ile kıyaslandığında kaçışın farklı bir versiyonunu yansıtır. Normalde suçluların ya da haksız yere hapishaneye girenlerin kaçışını izleriz.

Fakat sırf hapishaneden kaçış için bir firmanın kurulduğunu söylesek? Stallone’nun başında olduğu bu grup birtakım hapishanelere girerek buradan kaçış yollarını arıyor.

Bir şekilde girdiği hapishanelerden hapishanelerin açık alanlarını da yansıtarak aslında bir nevi ders veriyor. Ta ki hayatında hiç karşılaşmadığı ve planda olmayan bir hapishaneye girene kadar!

12- Uçurtmayı Vurmasınlar

YouTube video

Aynı isimli romandan uyarlanan bu film, hapishane filmleri Türk yapıtları arasında bulunuyor. İçerisinde yabancılık çekmeyeceğiniz isimler mevcuttur.

Annesinin işlediği cezadan ötürü cezaevinde büyümek zorunda olan Barış, bulunduğu koğuşa resmen hayat verir. Kadınları neşelendirerek güldürür.

Fakat burada bulunan İnci ile aralarındaki ilişkileri diğerlerinden çok daha farklıdır. Onunla özel olarak kurdukları bu bağ ve dostluk, hapishanenin çok daha ötesine geçecektir.

13- Hücre 211

YouTube video

Hücre 211, cezaevi filmleri arasında mahkumlardan daha çok gardiyan gözünden izleyebileceğiniz bir pencere sunacaktır.

Filmde iş hayatının ilk gününde kafasından yaralanan gardiyan, 211 numaralı odaya götürülür. Fakat tam da bu sırada hapishanede mahkumlar arasında büyük bir kaos ortaya çıkar.

Önüne gelen gardiyanları tek tek öldüren mahkumlar kaçış için plan arar. Kaosun ortasında kalan yaralı gardiyan da kurtulmak adına bazı planlar kurar.

Buradan çıkmasının tek bir yolu vardır o da mahkum numarası yapmak!

14- Ölüm Yolunda

https://www.youtube.com/watch?v=yxGLWO-pnaw

Mahkumların hayatı her zaman için hapishanelerde günlerce sürmüyor. Kimi mahkumların idam cezasına çarptırılması ciddi bir dram filmi izlemeye sebep oluyor.

Tam da bu tarzda bir örnek sunan bu filmde, bir mahkum idam kararı çıkar. Bu sırada son günlerini yaşayan mahkum bir rahibeye mektup yollar.

Rahibenin dikkatini çeken mektup hem idam cezasına çarptırılan adamla hem de kurbanlarıyla bir yakınlık kurmaya başlar. Artık duyguları mahkuma karşı ilk günden çok daha farklıdır.

15- Büyük Firar

YouTube video

Hapishane filmleri tarih sahnelerine de yer yer konu olmaktadır. II. Dünya Savaşı’nda tutuklanan İngiliz subayları Almanlar tarafından özel bir alanda tutulmaktadır.

Alman askerleri bu alandan kaçmanın mümkün olmadığını her zaman savunur. Fakat İngiliz subaylardan bazıları bu alandan kaçmayı başaracaktır.

Her ne kadar bu alandan kurtulmayı bir final olarak görseler de asıl olay bundan sonra başlar. Dışarıda hayat beklediklerinden çok daha farklıdır.

Ve baş etmeleri gereken sorunlar bununla da sınırlı kalmayacaktır.

16- Suç Çıkmazı

YouTube video

2008 yılında vizyona giren filmin konusu dövüş arayanlar için birebirdir. Hapishane filmleri dövüş olmadan olmaz diyenler buraya!

Filmde ailesi ile yaşadığı eve zorla giren bir adamı öldürdüğü için hapishaneye giren bir babayı izleyeceksiniz. Fakat atıldığı hapishane hayatta kalma adına gerçekten zorlu şartlar içermektedir.

Mahkumların tehditkar davranışları kadar aynı zamanda gardiyanların da saçtığı bir nefret söz konusudur. Hayatta kalmak için babanın kendini bir şekilde koruması şarttır.

17- Hapishane Filmleri | Deney

YouTube video

Psikoloji ile ilgili olanların bayılacağı bir filmdir. Bu film gerçek yaşamda da denenen bir hapishane deneyinin canlandırılmasını içermektedir.

Filmde hapishanede bulunan mahkumlar ve gardiyanlar özel olarak seçilmiş ‘yalancı’ kişilerdir. Aslında rollere bürünülmesi kendileri tarafından istenir.

Fakat mahkumlar girdikleri mahkum psikolojisinin altında ezilirken gardiyanlar ise insanlıktan çıkma noktasına gelecektir.

Filmde bahsedilen tüm sahnelerin geçmişte yaşanan bir gerçeklikten alındığını da belirtmek gerekiyor!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!