featured

Hayatımızı Kolaylaştıran 8 Teknoloji Ürünü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Günümüz de bilinen Teknolojik Ürünlerin yanı sıra, hayatımızı kolaylaştıran birçok teknoloji ürünü bulunmaktadır. Bu ürünler olsa güzel olur dedirtecek kadar kullanışlı ve insanların işine yarayacak olan ürünlerden oluşmaktadır. Sizlere bugün derlediğimiz listemizde Dünya’nın en gelişmiş teknolojik icatlarını sıralamak istedik. Birbirinden ilginç icatların, insanın hayatını daha da kolaylaştırmak için özel tasarlandığını, özelliklerinden ve hayatımıza kattığı kolaylıklardan anlayabiliyoruz. Sizler için listemizde birleştirdiğimiz bu Teknoloji Ürünlerine gelin birlikte göz atalım.
1: Isıyı Elektriğe Çeviren Şarj Aleti

Isıyı Elektriğe çeviren Şarj aleti

Hayatımızı kolaylaştırmak için tasarlanan bu Şarj aleti ile kamplarda ve elektriğin zor bulunduğu alanlarda, ateş yakarak elde edebileceğiniz elektrik ile telefonunuzu şarj edebileceğiniz harika bir teknoloji diye düşünüyoruz. Ateşin yaydığı ısıyı elektriğe çevirerek hem ışık, hem de telefon şarjı gibi çeşitli cihazları çalıştırmaya yarıyor. Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu diye sorsalar sanırım listeye bunu da eklemek isteyenler olur diye düşünüyorum.
2: Cep Projektörü

Cep projektörü

Okullarda veya sinemalarda gördüğümüz projektörlerin aksine, evimizde veya gittiğimiz bölgelere taşıyabileceğimiz ufak boyutlarda projektörlerin olduğunu biliyor muydunuz? Oldukça kullanışlı ve ilgi çekici bir teknoloji ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Çeşitli sitelerde satışları gerçekleştirilen bu projektörlerin sahibi olabiliyorsunuz. Playstation cihazlarınıza veya bilgisayarlarınıza hatta cep telefonunuza bağlayarak film, oyun ve benzeri faaliyetlerinizi gerçekleştire biliyorsunuz.
3: Temizlik Robotu

Temizlik Robotu

Siz başka bir işle meşgulken, yerleri süpürecek bir robotunuz olsun istemez miydiniz. Bu fotoğrafta gördüğünüz robot kendi başına yerdeki tozları temizlemek için evinizde dolaşıyor. Sensörleri sayesinde evinizdeki tozları veya benzeri süpürülmesi gereken yerleri algılayarak temizlik yapıyor. Teknoloji ürünleri arasında işimize yarayacak olan icatlardan biriside bu diyebiliriz. Ufak boyutlara sahip ve detaylı bir temizlik yapıyor gibi görünmese de, gündelik toz alma görevlerini üstlenebilecek harika bir icat gibi görünüyor.
Bakınız: DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ: 5 ROBOT TEKNOLOJİSİ
4: Dil Çeviri Cihazı

Dil Çeviri Cihazı

Yurt dışı seyahatlerinizde yanınızdan taşıyabileceğiniz muhteşem bir icat. Turistlerin ilgisini çeken ve kullanışlı olması nedeniyle oldukça sevilen bir cihaz diyebiliriz. İnternet bağlantısı olmadan konuştuğunuz cümleleri istediğiniz dil seçeneğine çevirebiliyor, iletişim kurmanızı kolaylaştırıyor. Ufak boyutlarda olması sebebiyle oldukça kullanışlı bir teknolojik alet diyebilirim. Çevirmek istediğiniz cümleyi söylemek için ağzınıza yaklaştırın ve konuşun, Plomi markalı bu cihaz, çeşitli teknoloji mağazalarında satışa sunulmuş durumdadır. Biraz pahalı gelebilir fakat, telefonunuzun sizlere sunmadığı özelliği sunabilecek ve sizi yurt dışı seyahatlerinizde, İnternet olmadan rahatlıkla iletişim kurdurabilecek bir teknoloji ürünüdür.
5: Teknolojik Güneş Gözlüğü

Teknolojik Güneş Gözlüğü

Tatil bölgelerinde veya otomobil kullanırken ihtiyaç duyduğumuz güneş gözlüklerinin yerini doldurabilecek özelliklere sahip, Teknolojik Güneş Gözlüğü oldukça başarılı görünüyor. Telefonunuza bağlayarak iletişim kurabiliyor, kulağınıza yakın kısımda bulunan hoparlörden müzik dinleyebiliyor, bluetooth özelliği ile çeşitli cihazlara bağlanabiliyorsunuz. Aynı zamanda Iphone cihazlarda adını sıklıkla duyduğumuz, Siri özelliğiyle sorularınıza cevap bile verebiliyor. Bu teknolojik gözlüğün sahibi olmak için çeşitli elektronik mağazalara başvurarak sipariş verebiliyorsunuz.
6: Panoramik Fotoğraf Çekme Cihazı

Panoramik fotoğraf çekme cihazı

Panorama, bir fotoğrafın geniş açıyla çekilen görünümüdür. Günümüzde 360 derecelik fotoğrafları görmeniz mümkün. Bu cihazlar sayesinde çekiliyor ve hiçte kolay bir iş değil. Doğa harikası olan bölgelerde klasik bir fotoğraf makinesi ile, sadece gözünüze çarpan kısımları çekerek belirli kısımların görselini alabiliyorsunuz. Fakat bu makine ile fotoğraf çekmek istediğiniz bölgenin tamamını fotoğraf olarak elde edebiliyorsunuz. Bu cihazı da, çeşitli elektronik eşya mağazalarından satın alabiliyor, uygun bütçeye dahi cihazların sahibi olabiliyorsunuz.
7: Işıklı Yaya Geçidi

Işıklı Yaya Geçidi

Avrupa’da bazı ülkelerin faaliyete geçirdiği bu yaya geçitleri, insanların akşam saatlerinde nereden geçeceklerini daha belirgin hale getiriyor ve otomobil sürücülerinin, yaya geçitlerinde daha dikkatli olması için görünüm sağlıyor. Bu yaya geçitleri sayesinde insanlar cadde üzerinde geçeceği güzergahı daha net şekilde görebiliyor, bu sayede yanlış bölgelerden geçmek yerine yaya geçitlerini kullanıyorlar. Otomobil şoförleri ışıklı yaya geçitlerinde yavaşlaması gerektiğini anlayabiliyor. Akıllıca düşünülmüş bu sistemin, ülkemizde de kullanılmasının birçok faydası olacaktır diye düşünüyoruz.
8: Telefon Özelliği Taşıyan Kol Saati

Telefon özelliği taşıyan kol saati

Görsel de gördüğünüz kol saati, Samsung Galaxy Gear markası olarak bilinmektedir. Kol saati özelliğinden ziyade telefon özelliği de taşımaktadır. Yurt dışında yaygın bir şekilde kullanılıyor, fakat ülkemizde pek kullanan insan göremedim. Günümüz telefonlarından daha kolay taşınabilir ve esnek görünümü sayesinde daha kullanışlı olduğu gözlemlenmektedir. Bu teknoloji harikası kol saati ile, telefon aramaları, müzik dinleme ve hatta oyun oynayabilme şansına da sahipsiniz. Samsung’un web sitesinde Gear marka saatler bulunmaktadır uygun fiyatlara sipariş verebilir, teknolojiye ayak uydurabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!