featured

Hayatımızı Kolaylaştıran 8 Yerli Girişim

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatımızın büyük çoğunluğunu çevrim içi ortamlarda geçirdiğimiz şu günlerde, yeni girişimlerin de yine bu ortamlara uyumlu şekilde hazırlanması zorunlu hal almıştır. Hatta girişimlere konu olan aynı alandaki ihtiyaçlara cevap veren onlarca mobil uygulama geliştirilmiş ve neredeyse büyük çoğunluğu başarı elde etmiştir.

İnsanların hayatlarını farklı yönlerden kolaylaştırmayı amaçlayan mobil uygulamalar, erişim ve tanıtım yönünden çok büyük imkanlara sahipken; bu kolaylık, girişimler arasındaki rekabeti de kızıştırmaktadır.

Yerli Girişimin Gücü

Çevrim içi tanıtım stratejileri sayesinde, girişimler kolayca tanıtılırken, aynı zamanda dünyanın her yerinden kullanıcıya çok daha kısa bir sürede ulaştırılıyor. Bu bağlamda yerli girişimlerimiz de oldukça başarılı sonuçlar elde etmekte.

Uzak geçmiş yıllara nazaran, yakın geçmişte gerçekleştirdiğimiz başarılı start up ve kobi faaliyetleri ülkemiz yerli girişim başarıları ile gurur duymamızı sağlıyor. İşte, hayatımızı kolaylaştıran internet kaynaklı 8 yerli girişim!

1 – Armut

Hayatımızı kolaylaştıran yerli girişimler listesinin ilk sırasında, 2011 yılında geliştirilen Armut isimli mobil iş merkezi yer almaktadır. Armut, hem web servisi hem de mobil uygulaması olan, freelance çalışmayı temel alan bir iş yapısına hizmet vermektedir. Sisteme kayıt olan hizmet veren ve hizmet alan kişiler, ihtiyaç duyulan herhangi bir hizmet için bir araya geliyor. Bazıları evine çocuk bakıcısı ararken, bazıları freelance yazar arıyor. Bazıları özel ders ilanı verirken, bazıları bir logonun boyutunu değiştirmek ya da bir fotoğrafın dijitalleştirilmesi gibi kısa sürelik işler için hizmet alımı yapıyor. Binlerce freelance hizmet verenin binlerce iş ile buluştuğu sitede temizlik, tadilat, nakliyat, montaj, özel ders, sağlık, düğün, kurumsal ihtiyaç, organizasyon, evcil hayvanlar ve oto araç kategorileri bulunuyor. Siz de hizmet vermek istiyorsanız Hizmet Ver bölümünden kayıt olmalısınız.

2 – Banamama

Banamama yerli girişim web teknolojisi, hayatımızı kolaylaştıran yerli girişimler listemizin 2. sırasında yer alıyor. Evcil hayvan bakımı ürünleri alışverişinde pratik bir yöntem sunan site üzerinden yapılan her alışverişin yüzde beşlik bölümü hayvan barınaklarına bağışlanıyor. Bu yönü ile de bir sosyal sorumluluk projesi olarak görülen site, çok kısa bir sürede beklenen ilgiyi gördü.

bir kolaylık sağlayan Bir Bilene Sor web çözümü bir milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Sistemin çalışma mantığında ise yardımlaşma hakim sürmektedir. Bir konuda yapamadığı sorusu olan kişi siteye girerek sorusunu gönderiyor ve soruyu çözebilen diğer bir kullanıcı sorunun çözümünü paylaşarak soruyu anlatıyor.

4 – Bir Kutu Kitap

Başka bir yerli girişim kitap uygulaması olan Biryudumkitap ekibi tarafından hazırlanan Bir Kutu Kitap, aylara özel hazırlanan konsept içerisinde 3 adet kitabın satın alınmasını temel alıyor. Yalnızca 39.90 TL’ye 3 ayrı kitap ve kitaplara uygun konsept ürünlerin hediye edildiği siteye oldukça büyük bir emeğin ürünüdür. Bir kutu kitap abonesi olmak ve hediyelerden faydalanmak için siteyi ziyaret etmek yeterli olacaktır.

5 – Evarkadaşı

Evarkadaşı yerli girişim web teknolojisi bir tür ev ve ev arkadaşı bulma platformudur. Ülkemizin ilk ev arkadaşı bulma platformu olan evarkadaşı uygulaması ile uzun süreli konaklamalar için ev ve ev arkadaşı bulmak çok kolay. Uygulamada yalnızca ev bulmak değil, kiralık daire için kiracı bulmak da mümkün.

6 – Filegoes Yerli Girişim Dosya Paylaşım Sitesi

Filegos yerli girişim web çözümü, hayatımızı kolaylaştıran yerli girişimler listesinin 6. sırasında yer alıyor. 5 GB’a kadar dosya paylaşımına imkan sağlayan uygulama çok hızlı ve pratik bir arayüz üzerinden hizmet veriyor. Eğer 5 GB’lık bir alanın az olduğunu düşünüyor ve 20 GB bana yeter, diyorsanız; ücretli profilden faydalanabilirsiniz.

7 – Scotty

Scotty, motosiklet tutkunlarının en sevdiği uygulamalardan bir tanesi. Listemizin yedinci sırasındaki Sotty, trafiğin yoğun olduğu şehirlerde yaşayan, zamanı kıymetli olan kişiler için hazırlanmış, bir ışınlanma cihazı özelliğini taşıyor. Trafikte sıkıştığınız, çok acil bir yere ulaşmanız gerektiği durumlarda Scotty ile bir motosikletli çağırabilir, yolcu olarak istediğiniz yere zamanında ulaşabilirsiniz. Ya da motosikletiniz varsa ek iş olarak Scotty sürücüsü olabilirsiniz.

8 – Temiz Mobil Uygulama

Hayatımızı kolaylaştıran yerli girişimler listesinin son basamağında Temiz adının verildiği, hayat kurtarıcı yerli girişim bulunmaktadır. İş yoğunluğundan, ev işlerinden ya da zaman bulamadığınız için kuru temizlemeye göndereceğiniz kıyafetleriniz askıda mı kaldı? Temiz uygulaması ile bir vale davet edebilir, kıyafetleriniz evinizden teslim alınarak evinize teslim edilir. Ödeme ise, çok basit. Hizmetiniz tamamlandıktan sonra, yani kıyafetlerinizi teslim aldıktan sonra ödeme yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İlginizi Çekecek 5 Ücretsiz Adobe Uygulaması

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!