featured

Hediye Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevdiğiniz veya değer verdiğiniz bir insanı mutlu etmenin en iyi yolu ona sevebileceği bir hediye vermektir. Hediye verme kültürünün tam olarak hangi tarihlerde ortaya çıktığı bilinmese de araştırmacılar Roma’nın ilk krallık dönemlerine dayandığını söylerler.

Eski çağlarda insanlar saygı göstergesi olarak krallara veya krallığın önde gelen yöneticilerine hediye verirken zaman içerisinde sevginin somut göstergesi olarak hayatımızda yerini almıştır.

Günümüzde sevdiklerimizi mutlu edebilecek pek çok hediyelik ürün çeşidi vardır. Seçenekler çoğaldıkça kararların zorlaştığı günümüz dünyasında doğru hediyeyi bulmak ve almak ise bir hayli zordur.

Sevdiğimiz insanı mutlu edebilecek hediyeyi bulmak ve doğru hediye seçimi yapmak için hangi yolları izlemeliyiz?

1 – Hediye Seçimi Yapmadan Önce Bütçenizi Belirleyin

Bir hediye alacaksak önce kafamızda bir fiyat belirlemeliyiz. Tabi ki sevgimizin değeri parayla ölçülemez ama kafamız da minimum ve maksimum bir fiyat belirlemek hem hediye seçeneklerimizi kısaltacak hem de maddi anlamda bizi zora sokmayacaktır.

2 – Hediye Seçimi Yaparken İhtiyaca Odaklanın

Eğer hediye alacağınız kişinin ihtiyaçlarına yönelik seçimler yaparsanız onu daha çok mutlu edeceğiniz gerçeğini sakın unutmayın. Onunla geçirdiğiniz zamanları ve size söylediği şeyleri hatırlayın. Eğer geçmişte bir şeyi çok almak istediyse ve onu alamadıysa hediye seçeneğiniz de o şey ilk sırada yer alsın. Geçmişte söylenen bir sözün onun karşısına hediye olarak çıkması sevdiğiniz insanı hem çok mutlu edecek hem de sizin gözünüzdeki değerini daha iyi anlayacaktır.

Ancak burada yapılan bir hatadan bahsetmeden geçmek olmaz. Özellikle anneler günü hediyesi seçimi yaparken hediye seçimi genelde evin ihtiyacı oluyor. Oysaki hediye seçimi yaparken annenize özel kişisel bir seçim yapmış olmanız gerekmektedir. Aynı şey doğum günü hediyesi, sevgililer günü hediyesi, evlilik yıl dönümü hediyesi gibi özel günlerde verilecek hediyeler içinde geçerlidir ve ismi gibi özel olmalıdır.

3 – Hediye Seçimi Yaparken Maneviyata Da Önem Verin

Hediye alırken işin maddi boyutundan daha çok manevi boyutu önemlidir. Bir hediye alırken o hediyeye kendinizden bir parça bırakmak sevdiğimiz insanı daha mutlu eder ve sonsuza kadar o hediyenin mutlulukla hatırlanmasını sağlar.

Buna örnek vermek gerekirse; sevgiliye hediye seçimi yaparken okumak için can attığı ama bir türlü alamadığı veya bulamadığı bir kitabı aldınız. Kitabı okuyarak hoşunuza giden yerlere küçük notlar yapıştırmanız kişinin kendini özel hissetmesini sağlayacaktır. Sevdiğiniz kişinin kitabı okurken yüzünde küçük tebessümler oluşturmasına sebep olursunuz ve hatta kitabı okuyup bitirdiğinde ise kitap üzerinde bol bol konuşmanızı sağlayacak bir anınız olur.

4 – Hediyenizi Hemen İnternetten Almayın

Hediye alacağımız zaman ilk hareketimiz internetten bakmak ve almak olur. Oysaki imkanınız varsa gezin ve inceleyin. Size küçük bir detay olarak gelebilir belki ama emek harcanan hediye, karşı taraf için paha biçilemez bir önem taşıyabilir. O yüzden internetten alışveriş daima ikinci planınız da olsun.

5 – Hediyenin Görünüşüne Önem Verin

Hediye seçiminde son olarak bahsedeceğimiz konu da hediye kadar hediyenin nasıl sunulduğunun da önemi vardır. Güzel bir hediye paketi, paketin içinde ve ya dışında yapıştırılmış özel mini notlar hediyenizin daha özenli, kişisel ve cezbedici olmasını sağlayacaktır.

Hediyenizi ister annenize, babanıza isterseniz sevgilinize, eşinize veya arkadaşınıza alın, hediyeyi verirken seni seviyorum demeyi sakın unutmayın. Çünkü insan hissetmekten daha çok duymak da ister. Seni seviyorum demekten, ona değer verdiğinizi göstermekten, sarılmaktan korkmayın ve çekinmeyin. Hediye sadece sevginizin küçük bir göstergesidir ve esas olan sevginin sözlerle ve duygularla ifade edilmesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!