hiv-testi

Korunma Yolları İçin HIV Testi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiv testi, cinsel yolla meydana gelen bulaşıcı hastalıklar sonucu yaptırılan bir testtir. Bu tip cinsel temaslı hastalıklarla karşı karşıya kalmamak adına tek eşlilik tercih edilmelidir. Uzman hekime başvuran hasta, şikayetlerinden sonra hekim ihtiyaç duyarsa, hiv testi yapılır.

Hiv Testi Nedir?

Cinsel ilişkide bulaşan hastalıklar sonucunda sıklıkla isteten bir testtir. Hem kadınlara hem de ereklere yapılabilen bir testtir.

Hiv Testi Nasıl Yapılıyor?

hiv-testi
HIV Testi

Oldukça kolay ve zahmetsiz hiv testi yapıyoruz. Kişiden kan örneği alınarak laboratuvara gönderilerek incelemeye alınır. İnceleme sonrası, test analizleri uzman hekime gönderilerek, hasta bilgilendirilir.

Hiv Testi Nerede Yapılır?

Test hastadan alınan kan örneği ile yapıldığından, hastane ortamında yapılması gereken bir testtir.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Diğer test sonuçları genel olarak 1-2 gün içerisinde çıkarken, hiv sonuçları 10 günü buluyor.

HIV Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Elenecek olan çiftler için zorunlu kılınan bir test değildir. Yani yaptırmak zorunlu değildir.

Cinsel Yolla Hastalıklar Nasıl Bulaşır?

hiv-testi

Adından da anlaşılacağı üzere cinsel yolla bulaşan hastalıklar cinsel temas sırasında vajinal sıvılar karşı cinse geçmesi durumunda karşı cinse bulaşır. Sadece vajinal sıvıların birbirine temas etmesi sırasında değil, aynı zamanda vajinal, anal ve kan gibi sıvıların birbirine temas etmesi sırasında bulaşır.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar sadece kadınlarda görülmez aynı zamanda erkeklerde de sıklıkla görülen bir durumdur. Erkeklerde görülen hastalıklardan biri de klamidyadır. Klamidya hastalığı, erkeklerde alt karın bölgesinde ve idrar sırasında ağrı yapar. Bir diğer hastalıklar ise genital hepes ve HPV’dir. Kadınlarda ise şu şekildedir; bel soğukluğu, frengi sifiliz ve molluscum contagiosumdur.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?

Temas sırasında her iki tarafa hastalık bu hastalıkların ise belirtileri mevcuttur. Kadınlarda bu belirtiler; idrar sırasında ağrı hissi, vajinal kaşıntı, anormal akıntı ve alt karında şiddetli ağrı şeklindedir. Erkeklerde de hemen hemen kadınlarda görülen belirtiler aynıdır. Erkeklerde ise; penis ağrısı, peniste anormal akıntı ve penis çevresinde kaşıntı şeklindedir.

hiv-testi

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Cinsel ilişkiye girilmesi sırasında bazı hastalıklarla karşı karşıya kalınabilir. Bunu önüne geçmek için ise bazı önlemler alınmalıdır. Örneğin kullanılan kordon, ilişkinin başlangıcı ve bitişine kadar kullanılmalı ve daha sonra poşet kullanılarak çıkarılıp, ağzı sıkıca kapatılıp çöpe atılması gerekir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi mümkündür. Ancak mikroorganizmaya göre de tedavi yöntemi değişkenlik gösterir. Hastalığa uygun seçilen antibiyotik sayesinde kişi kolaylıkla tedavi edilebilir.

Sperm Testi Nedir?

Erkeğin, sperm hücresi miktarını ölçmek için sperm testi yapılır. Sperm miktarının az olduğu düşünülen erkeklerde, sıklıkla istenilen testlerden biridir.

Sperm Testi Nasıl Yapılır?

Test için erkek bir odaya alınır. 3-4 gün perhiz uygulanmış erkek, steril kabına menin konulur. Ardından hemen laboratuvara gönderilir.

Sperm Testi Sırasında Nelere Dikkat Etmeli?

Test için önemli olan noktalardan biri de erkek, idrarının tamamını yapmış olması gerekir. Sperm örneği verilen kabın içerisine, idrar temas etmemesi gerekir.

hiv-testi

Sperm Testi Sonuçları Nasıl Olmalı?

Erkekten alınan sperm örneği, 2 ile 6 ml olması gerekir. Meni miktarı bundan daha az olmaması gerekir.

Sperm Testi Sonrasında Olası Tanı Nedir?

Sperm testinden sonra azotermi, normospermi ve astenospermi gibi tanı konulur.

Kimler Sperm Testi Yaptırmalı?

Üremede sıkıntı yaşayan kişilerin başvurduğu uzman hekim gerekli görürse sperm testi ister. Tedavisi ise mümkündür.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!