House Of The Dragon Yayınlandı

House Of The Dragon Yayınlandı | Game Of Thrones’un Varisi ve Heyecanla Beklenen “House Of The Dragon” Dizisinin Konusu Ne?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

House Of The Dragon dizisinin ilk bölümü yayınlandı! Dizi dünyasının efsanesi haline gelen ve tüm dünya çapında en çok izlenen dizilerden biri haline gelen “Game Of Thrones (Taht Oyunları)” dizisinden sonra, bu dizinin spin off projesi niteliğinde olan “House Of The Dragon” ilk bölümü ile 21 Ağustos 2022 günü HBO ekranlarında yayınlandı. Dünya çapında büyük bir heyecanla beklenen dizinin konusu ne olacak? Hangi karakterleri bu dizide izleyeceğiz?

Game Of Thrones’dan Sonra House Of The Dragon

House Of The Dragon Yayınlandı
House Of The Dragon Yayınlandı

“Game Of Thrones” dizisi, ünlü yazar George R. R. Martin’in epik fantezi türündeki ünlü kitabı “Buz ve Ateşin Şarkısı” isimli kitaptan uyarlanmış ve 8 sezonda toplam 73 bölüm olarak yayınlanmıştı. Yayınlandığı yıllarda en çok izlenen ve adeta bir efsane haline gelen bu diziden sonra, şimdi Game Of Thrones’da yaşanan olaylardan yaklaşık 300 yıl öncesinin anlatılacağı dizi, yine HBO (Game Of Thrones’ta bu kanalda yayınlanmıştı) ekranlarında yayınlanmaya başladı.

House Of The Dragon, Game Of Thrones dizisinden aşina olduğumuz hanelerden Targaryen Hanesi’nin öyküsünü seyirciye aktaracak. Ejderhalara hükmeden bu hanenin hikayesini, Ejderhaların Dansı ismi ile anılan İç savaşa giden süreci ve iç savaşı bu dizide ayrıntıları ile izleyebileceğiz.

House Of The Dragon Ateş ve Kan İsimli Eserden Uyarlama

House Of The Dragon Yayınlandı

House Of The Dragon, yine George R. R. Martin tarafından kaleme alınan “Fire & Blood (Ateş ve Kan)” isimli kitaptan uyarlanan bir dizi. Dizide göreceğimiz başlıca karakterler ise şu şekilde sıralanabilir;

  •    Westeros Kralı “Viserys Targanyen” (Paddy Considine tarafından canlandırılıyor),
  •   Kral Viserys’in ilk eşinden kızı ve varisi, ilk kraliçe olması beklenen “Rhaenyra Targaryen” (Emma D’Arcy tarafından hayat veriliyor),
  • Kral Viserys’in ikinci eşi “Alicent Hightower” (Olivia Cooke tarafından canlandırılıyor),
  • Alicent’ın babası ve Kral Eli olarak hizmet veren “Otto Hightower” (Rhys Ifans tarafından hayat veriliyor)
  • Kral Viserys’in küçük erkek kardeşi, savaşçı ve ejderha binicisi “Daemon Targaryen” (Matt Smith tarafından canlandırılıyor),
  • Kral Viserys ve ikinci eşi Alicent’in ilk çocukları ve Rhaenyra’ya meydan okuyarak iç savaşı ateşleyen “Aegon Targaryen”
  • Yetenekli savaşçı “Sör Criston Cole”, (Fabien Frankel tarafından canlandırılıyor)

“House Of The Dragon” ve “Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri” Rekabeti

House Of The Dragon Yayınlandı

Game Of Thrones’un varisi olan House Of The Dragon dizisinin ilk sezonu on bölümden oluşacak. Dizinin ilk bölümlerinin çekimleri İngiltere’nin güneybatı kısmında yer alan Cornwall eyaletinde gerçekleştirildi.

Bakalım 21 Ağustos 2022’de ilk bölümü yayınlanan ve 2 Eylül 2022’de seyirci ile buluşacak “Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri” dizisi ile büyük bir rekabete girmesi beklenen “House Of The Dragon” nasıl bir başarı gösterecek.

Yüzüklerin Efendisi; Güç Yüzükleri dizisi hakkında ayrıntılı bilgiye de yine sitemizde 8 Ağustos 2022 günü yayınlanan “Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri Dizisi 2 Eylül’de Amazon Prime Video’da Başlıyor!” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Netflix Türk dizileri neler? Hangi Netflix dizisi izlenmeli diyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!