featured

HPV Virüsü Neden Olur? Belirtileri Ve Tedavisi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HPV Virüsü Neden Olur? Belirtileri Ve Tedavisi Nedir? HPV virüsü uzun açılımı ile human papilloma virüsü genel olarak bir siğil olarak tanımlanabilmektedir. HPV nedir ve hakkında tüm merak ettikleriniz için yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

HPV Virüsü Nedir ve Neden Olur?

HPV virüsü hem kadınlarda hem de erkeklerde genital bölgede meydana gelen bir siğil virüsüdür. Çok çabuk dağılan bir yapıya sahiptir. Genital bölgeye bir kez yerleştikten sonra dönemsel olarak kendini tekrar ettiği de görülebilmektedir. HPV siğil virüsü genellikle cinsel yollarla bulaşan bir hastalık olarak tanımlanabilmektedir. Ancak bazı durumlarda herhangi bir cinsel ilişki yaşanmadan da HPV virüsünün bulaştığı da bilinmektedir.

HPV virüsünün özellikle erkekler tarafından taşındığı söylenebilmektedir. Tedavi edilmesi gereken ve rahim ağzı kanseri gibi ciddi hastalıklara da yol açan bir hastalık çeşididir. Genital siğil olarak tanımlanan HPV virüsünün erkeklerde de penis kanserine neden olduğu bilinmektedir. Tespit edilip teşhis konulur konulmaz hem erkeklerde hem de kadınlarda kısa sürede tedavi edilmesi gerekmektedir.

HPV Virüsü Belirtileri Nelerdir?

HPV virüsü bulaşır bulaşmaz bir kuluçka dönemine bağlı olarak gelişir. Bu kuluçka dönemi kişiden kişiye ve cinsiyete göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak ortalama olarak 2 ay ile 6 yıl kadar bir kuluçka evresine sahip olduğu bilinmektedir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda hem genital hem de anüs bölgesinde oluşan HPV siğili aynı zamanda oral seks ile ağız içine de bulaşabilmektedir.

Kuluçka döneminden sonra kasık ve karın bölgesine kadar hızlı bir şekilde yayılabilen genital siğiller özellikle makat kısmında daha hızlı bir şekilde büyüyebilmektedir. Kaşıntı ve siğil oluşumu HPV virüsünün en bilindik belirtileri arasında yer almaktadır.

HPV Virüsü Tedavisi Nedir?

Taşıyıcı grubu olarak erkeklerde oluşan HPV virüsünün teşhis edilir edilmez tedavi edilmesi gerekmektedir. Erkeklerde özellikle kondilom tedavisi olarak tanımlanan yakma operasyonu HPV virüsünün tedavi edilmesinde en etkili ve sağlıklı yöntemlerden biridir. Probiyotix kullanımı HPV tedavisi sırasında bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için oldukça önemlidir. Küçük ve dağılmayan genetik siğillerin tedavisinde bazen kremler de HPV tedavisi olarak tercih edilebilmektedir. HPV için detayları bu sayfadan öğrenebilirsiniz: https://www.probiyotix.com/hpv-nedir 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!