İburamin Cold Nedir Ne İşe Yarar | İburamin Cold Nasıl Kullanılır | İburamin Cold Şurup Fiyat

İburamin Cold Nedir Ne İşe Yarar | İburamin Cold Nasıl Kullanılır | İburamin Cold Şurup Fiyat 2022

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İburamin Cold nedir sorusu, kış aylarının gelmesi ile birlikte daha fazla sorulur oldu. Soğuk algınlığı şurupları ve ilaçları arasında yer alan İburamin, en fazla reçete edilen ilaçlardan… Peki, iburamin cold nedir ne işe yararİburamin cold şurup nasıl kullanılırİburamin cold neye iyi gelir? İburamin Cold kaç yaş için kullanılır? İburamin Cold şurup fiyat 2022 ne kadar? İşte, merak edilen soruların cevaplarıyla iburamin cold şurup nedir yazımız…

İburamin Cold Nedir?

İburamin Cold hem tablet formu hem de şurup formu olan bir ilaçtır. Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve benzeri gibi üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının tedavisi için kullanılmaktadır. Kısacası; İburamin Cold nedir; üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının neden olduğu ateş, burun akıntısı ve tıkanıklığı rahatsızlıklarını tedavi eden ilaçtır.

İburamin Cold Tablet ile 100 mg İburamin Cold Şurup Arasındaki Fark Nedir?

Hem İburamin Cold şurup hem de İburamin Cold tablet yani hap soğuk algınlığı ilaçları arasındadır. Bu iki farklı formdaki ilaç, aynı hastalığın semptomlarının tedavisi için kullanılır. Aralarındaki fark ise; iburamin cold kaç yaş için sorusuna verilen farklı yanıtlardır. İburamin Cold prospektüs bilgilerine göre; iburamin cold şurup 6 yaş üstü çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygundur, iburamin cold hap ise 12 yaş ve üstü yetişkinlerin kullanımına uygundur. Ayrıca İburamin Cold hap yan etkileri ve İburamin Cold şurup yan etkileri de farklılık göstermektedir.

İburamin Cold Nedir | İburamin Cold 100 mg/15mg 1 mg Şurup Ne İşe Yarar ?

İburamin Cold nedirİburamin Cold Şurup etken maddesi ibuprofen, psödoefedrin hidroklorür ve klorfeniramin olan, yardımcı maddeleri ise; sodyum bikarbobat, sodyum karboksimetil selüloz, metil paraben sodyum, sodyum hidroksit, sodyum siklamat, sorbitol, deiyonize su, hint yağı ve muz esansı olan antihistaminik bir ilaçtır. İltihap giderici yani non streoid antiinflamatuar ilaç grubunda yer alan İburamin Cold şurup, vücuttaki ağrıyı ve inflamasyonu tedavi etmek amacıyla kullanılır,  ateş düşürücü etkisi bulunmaktadır. Kısacası; 100 mg İburamin Cold nedir; soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına etki eden bir ilaçtır.

İburamin Cold Şurup Boğaz Ağrısına İyi Gelir mi?

İbruramin Cold şurup, en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında yer almaktadır ve hastalığın yol açtığı semptomların tedavisinde etkilidir. Dolayısı ile İburamin şurup boğaz ağrısına iyi gelen bir ilaçtır. İburamin Cold nedir dendiğinde ilk akla gelecek olan; soğuk algınlığına iyi gelen bir ilaç olduğudur.

İburamin Cold Antibiyotik mi ?

Çoğunlukla soğuk algınlığı hastalığında reçete edilen İburamin Cold antibiyotik mi diye de merak edilmektedir. İburamin Cold şurup antihistaminik ilaç grubunda yer alan bir şuruptur; antibiyotik değildir. Yani bu ilaç, histaminin etkisini önleyen maddeler içermektedir.

İburamin Cold nedir anlayabilmek için histamin nedir bilmek gerekir. Histamin; kimyasal bir ajandır ve kişilerin alerjisi olduğu bir maddeyle karşılaşmasında ya da iltihap oluşması durumunda ortaya çıkar. Dolayısı ile alerjik nezle veya soğuk algınlığı durumunda İburamin Cold şurup, antihistaminik özelliği ile etki etmektedir.

100 mg Şurup İburamin Cold Nasıl Kullanılır?

İburamin Cold nasıl kullanılır sorusunun cevabı, şurubu kullanacak olan kişinin yaşına ve kaç derece ateşin olduğuna göre değişmektedir. İburamin Cold prospektüs bilgilerinde bu şurubun en fazla 5 gün kullanılması gerektiği ve 6 yaş altındaki çocukların kullanmaması gerektiği belirtilmiştir.

12 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde günde 3 veya 4 kez, 1 veya 2 ölçek içilebilen, ateş düşürücü etkisi 6 ile 8 saat etki eden İburamin Cold nasıl kullanılır sorusunun cevabı; ateşin 39.2 derece altında ve üstünde olması durumlarına göre görseldeki gibidir.

Soğuk Algınlığı Şurubu İburamin Cold Kaç Yaş için Kullanılır?

İburamin Cold prospektüs bilgilerinde, bu şurubun 6 yaş ve üstü çocuklar ile birlikte yetişkinler tarafından kullanılabileceği bilgisi yer almaktadır. 6 yaş altındaki çocukların kullanımına uygun olmayan İburamin şurup, 60 yaş üstü kişilerin de dikkatli kullanması gereken bir soğuk algınlığı ilacıdır.

İburamin Cold Yan Etkileri Nelerdir?

İburamin Cold yan etkileri her ilaçta olduğu gibi vardır. Özellikle İburamin yan etkileri, ilacın etken maddesine duyarlı olan kişiler için söz konusudur. İburamin Cold prospektüs içinde, iburamin yan etkileri; ciddi yan etkiler, seyrek yan etkiler, yaygın yan etkiler olarak sınıflandırılmıştır. Genel olarak yaygın gözlemlenen İburamin yan etkileri şunlardır:

İshalMide bulantısı, karın ağrısı, kusmaBulanık görmeUykusuzluk ve sinirlilikBağırsak ve midede gazDeride döküntüBaş dönmesi ve baş ağrısıMide ve bağırsak kanamasıSindirim bozukluğu

Kimler İburamin Şurup Kullanmamalı?

İburamin Cold nedirİburamin nasıl kullanılır bilgilerinin yer aldığı prospektüs bilgilerinde iburamin cold kimler tarafından kullanılmamalı sorusuna da yanıt verilmiştir. Kalp damar hastalığı olanlar ile kalp damar hastalığı riski taşıyanların bu ilacı kesinlikle kullanmaması gerektiği bilgisi verilmiştir. Ayrıca Sindirim sistemi ile ilgili hastalıkları olanların da kullanmaması gerekmektedir. Bunlar ile birlikte böbrek ve karaciğer fonksiyonları bozuk olan kişiler de İburamin şurup kullanmamalıdır.

İburamin Cold Fiyat 2022

İburamin Cold fiyat 2022 yılında, Ekim ayı itibari ile 36.05 TL’dir. Soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına etkili olan bu ilaç yalnızca eczanelerde satışa sunulmaktadır.

İburamin Cold Reçetesiz Satılır mı?

İburamin Cold şurup nedir araştırması kadar İburamin reçetesiz alınır mı sorusunun yanıtı da internette sık araştırılmaktadır. İburamin şurup, kişiye özel olarak gerekli durumlarda reçete edilen bir soğuk algınlığı ilacıdır ve normal reçete ile eczanelerden satın alınabilmektedir.

Dolayısı ile reçetesiz de alınabilmektedir ancak doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Çünkü bu ilaç özellikle kimi kronik hastalığı olan kişilere olumsuz etki etmektedir. Diğer en iyi soğuk algınlığı ilaçları nelerdir öğrenmek için yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!