featured

İdrar Rengi ile Hastalık Riskinizi Hesaplayın! 10 Adımda İdrar Rengi Size Neler Anlatıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdrar rengi üzerinde durulmamasına rağmen hastalık konusunda haberci olabilecektir. İdrar rengine göre hasta olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

İdrar rengi çoğumuz için ilk bakışta bir şey ifade etmeyebilir. Fakat dönem dönem idrarınızda renk değişimine şahit oluyorsanız, dikkat etmeniz gerekenler bulunuyor!

Kimi hastalıklarda durumlara göre farklı alanlarda belirtiler ortaya çıkabiliyor. Özellikle böbrek hastalıklarında ilk belirtiler idrarda gözlemleniyor.

İdrarınızın rengine göre hastalık kontrolünüzü yapabilirsiniz. Kesin sonuç vermemekle birlikte güçlü bir tahmin olanağı sunuyor.

İşte idrarınızın sizlere anlattıkları!

2/11

Çok Temiz – Saydam Renk Çok Temiz – Saydam Renk

İdrar renginiz su ile benzerlik mi gösteriyor? O zaman size hem iyi hem de kötü haberimiz var. Yüksek ihtimalle yeterli hatta fazla sıvı tüketimine sahipsiniz. Ancak normalin üstünde su tüketimi böbreklerinizin ekstra çalışıp yorulmasını sağlayabilir. Su tüketimini biraz azaltın.

3/11

Saman Sarısı İdrar

Saman Sarısı İdrar

Tebrikler! Uzmanlar tarafından olması beklenen idrar rengine sahipsiniz. Aynen devam!

4/11

Koyu Sarı İdrar

Koyu Sarı İdrar

Çok da sağlıksız sayılmazsınız. Ancak biraz su takviyesine ihtiyacınız var gibi görünüyor. Gün içinde su içmeye gayret edin. Dikkat etmelisiniz; çay, kahve, meyve suyu değil. Sadece su!

5/11

Parlak Sarı İdrar

Parlak Sarı İdrar

Sarının uzmanlar tarafından aranan tonu parlak değil maalesef… Eğer parlak sarıya kaçan bir idrara sahipseniz ve vitamin ilacı kullanıyorsanız endişelenmenize gerek yok.

6/11

Turuncu İdrar

Turuncu İdrar

İlaç kullanımı ya da çoğunlukla susuzluk kaynaklı olarak ortaya çıkabiliyor. Biraz su içmeye ya da doktora görünmeye ne dersiniz?

7/11

Süt Gibi Bulanık İdrar

Süt Gibi Bulanık İdrar

İdrarınızı yaparken acı ya da yanma duymuyorsanız bir problem yok denebilir. Fakat idrar çıkış anından bahsettiğimiz sorunlara sahipseniz idrar yolu enfeksiyonu kapmış olabilirsiniz.

8/11

Koyu Kahverengi İdrar

Koyu Kahverengi İdrar

Koyu kahverengi idrarınıza; koyu renkli dışkı ve sarımtırak bir cilt rengi eşlik ediyorsa karaciğer hastası olabilirsiniz. Kesin olmamakla birlikte doktora görünmekte fayda var.

9/11

Kırmızıya Benzer / Pembemsi İdrar

Kırmızıya Benzer / Pembemsi İdrar

İdrarınızda kan olabileceği anlamına gelir. İdrarda kan görüntüsü pek de normal karşılanmaz. Yakın zamanda yaban mersini, pancar gibi kırmızı sebze tükettiyseniz endişe etmeyin. Fakat bu tarz bir durum yoksa böbrek taşı düşürüyor olabilirsiniz. Aynı zamanda ilaç yan etkisi de olabilir.

10/11

Mavi ya da Yeşil Renk İdrar

Mavi ya da Yeşil Renk İdrar

Çok sık karşılaşılan bir durum olmadığını söylemek gerekiyor. Eğer maviye çalan yeşilimsi bir idrarınız bulunuyorsa direkt doktor ile iletişime geçmek gerekebilir. Nadir bulunan hastalıkların habercisi olabileceği gibi böbrek taşı, susuzluk, ilaç yan etkisi de olabilir

11/11

Mor Renk İdrar

Mor Renk İdrar

Acil durum alarmı! Hiçbir gerekçe aramadan hemen doktora görünmelisiniz. Ciddi bir karaciğer hastalığı ya da böbrek yetmezliğinin belirtisi olabilir. Kısa sürede doktora gitmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!