featured

İlk Buluşmada Dikkat Etmeniz Gereken 10 Altın Kural

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk buluşmada ne yapılır, ne konuşulur, nasıl davranılır gibi sorular heyecanlı kişilerin her zaman merak ettiği konular olmuştur. Çünkü hayatınızı birleştirme düşüncesinde olduğunu kişi ile ilk anınızın özel olmasını istersiniz. Bu çok normal ve olması gereken bir durumdur.

İlk kez bululaşacak çiftlerin buluşma günleri genelde çok stresli olur. Bunun nedeni ise hata yapmama ve rezil olmama isteğinden kaynaklıdır. Herkes ilk buluşmalarının sıkıntısız geçmesini ve unutulmaz olmasını ister. Bir de kendilerini karşısındaki kişiye beğendirmek isterler. Bunun olabilmesi için de dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uyduğunuz takdirde gününüz sıkıntısız geçecek ve beklide evliliğe giden yolda sağlam bir adım atmış olacaksınız.

YouTube video

İşte ilk buluşmada dikkat etmeniz gereken 10 altın kural…

1- Kesinlikle Buluşmaya Geç Kalmayın

Hayatınızın en önemli buluşmalarından birisine geç kalmak istemezsiniz sanırım. Zaten buluşmaya geç kalmanız durumunda güne 1-0 geride başlamış olacaksınız.  Bu durum hiçbir çiftin yaşamak istemeyeceği bir durumdur. Bu nedenle buluşma gününüzde başka hiçbir plan yapmayın.

Tüm hazırlıklarınızı akşamdan yapın. Buluşma saatinden en az 1 saat önceden evden çıkın. Trafiğe takılabilirsiniz, otobüsü kaçırabilirsiniz ve başka türlü aksilikler sizi bulabilir. Böyle durumlar da sizin buluşmaya geç kalmanıza neden olur.

2- İlk Buluşmada Nereye Gidilir?

Bu soruyu kendinize buluşma gününde sormanız büyük bir hata olacaktır. Plansız bir şekilde bir mekana gider ve oturursanız fiyasko ile karşılaşmanız büyük ihtimaldir. Böyle bir durumda da gününüz daha başlamadan kötü geçecektir.

Buluşma gününden önce mekan arayışlarına başlamalısınız. Güzel ve nezih bir mekan tercihinde bulunmanız isabetli bir karar olacaktır. Buluşma mekanı için karar verdiğinizde yer bulamama ihtimale karşın rezervasyon yaptırmanız daha garantici bir tutum olacaktır.

Sessiz bir mekan tercih etmelisiniz. Bu sayede hem daha konsantre bir zaman geçirirsiniz hem de birbirinizi daha iyi anlarsınız. İletişiminiz daha kaliteli olacağı için gününüz de harika geçecektir.

3- Yanınıza Kesinlikle Başka Birini Almayın

Bazı arkadaşlar hiç ayrılamazlar ve her yere beraber giderler. Bu durum kızlarda daha çok görülmektedir. Arkadaşının buluşacağı erkeği arkadaşından daha çok merak etmektedir. Bu nedenle de ilk görüşmeye gelmek isteyecektir. Bu duruma kesinlikle engel olmalısınız. Kırılır veya küser diye düşünmeniz sizin hayatınızı kötü etkileyecektir.

İlk görüşmede yanınızda arkadaşınız ile gitmeniz hem ortamı gerecektir hem de sizi özgüveni olmayan bir kişi olarak gösterecektir. Özel konuşmanız gereken sohbetleri yapamayacak ve rahat olmayacaksınız. Arkadaşım yan masada oturur diye de düşünmeyin. Bu şekilde bile olsa ortamda rahat bir hava olmayacaktır ve gözleriniz sürekli arkadaşınıza kayacaktır.

4- İkinci Buluşma İçin Aceleci Gözükmeyin

İlk buluşmada her şey güzel gitti ve memnun şekilde ayrıldınız. Fakat diğer buluşma için biraz ağır davranın. Hemen ertesi gün için kesinlikle sözleşmeyin. Hızlı ilişki tez ayrılık getirir. İlişkinizi sindirerek ve ağır ağır yaşayın. Aradan biraz zaman geçmesine müsaade edin ve birbirinizi özleyin. Özlemi artık her hücrenizde hissettiğinizde ikinci bir buluşma için partneriniz ile iletişime geçin.

5- Göz Temasının Koruyun

Karşınızdaki kişi ile konuşurken etrafla ilgilenmeniz size büyük bir eksi puan getirecektir ve bu durumun olmasını asla istemeyiz. Tüm odak noktanız partneriniz olmalı. Ortamdan kendinizi soyutlamalısınız ve gözlerinin içine bakarak konuşmalısınız. Bu şekilde daha etkili olacaksınız ve mutlu bir gün geçireceksiniz.

6- Telefon ile Asla İlgilenmeyin

Buluşmanız sırasında yapacağınız en büyük hatalardan birisi telefonunuz ile ilgilenmek olacaktır. Sohbet esnasında mesajlaşmak veya gelen çağrıya cevap vermek hiç doğru hareketler olmayacaktır. Bu nedenle telefonunuzun sesini kısmalısınız veya tamamen kapatmalısınız. O gün sadece birbirinize vakit ayırmalısınız. Telefon ile görüşmek ve sohbet anında mesajlaşıp, telefonla uğraşmak büyük bir saygısızlık olacaktır.

7- İlk Buluşmada Ne Konuşulur?

Buluşmada en büyük sorunlardan birisi de konuşacak konunun kalmaması durumudur. Bir anda iki tarafta susar ve büyük bir sessizlik oluşur. Bunun olmasına izin vermeyin. Eğer konuştuğunuz konu bitmiş ise partnerinize onunla alakalı sorular sorun. Onu daha iyi tanımaya bakın. Ortak ilgi alanları keşfetmeye çalışın ve o konular üzerine fikirlerinizi bildirin. Ama sakın uzun süre sessiz bir ortam oluşturmayın.

8- Kolay Yenebilecek Siparişler Verin

Buluşmaya karnınızı doyurmaya gelmiş gibi gitmeyin. Partneriniz ile aynı siparişi vermemeye özen gösterin. Yenmesi kolay ürünler tercih. Etrafa ve üzerinize dökülebilecek yemeklerden uzak durmaya çalışın. Kibar ve ağır şekilde yemeğinizi yiyin ve rahat olun.

9- İlk Buluşmada Ne Giyilir?

Öncelikle gideceğiniz mekana uygun kıyafetler seçin. Abartıya kaçan kıyafetlerden ve makyajlardan kaçının. Bakımlı olun ve mutlaka duşunuzu almış bir şekilde buluşmaya gidin. Görünümünüz ilk etkileme için önemlidir ama yine de çok abartmamak gerekir. Daha önce fotoğraflardan sizi nasıl görüp beğendiyse o şekilde olmaya özen gösterin ki daha samimi bir ortam olsun.

10- Eski Sevgili Muhabbetinden Kaçının

İlk buluşmada kaçınmanız gereken bir konu var ise o da eski sevgilinizden bahsetmektir. Eski sevgilinizden bahsetmeniz durumunda onu daha unutamamış imajı vereceksinizdir. Bu da pek istenen bir durum değildir. Partneriniz ile aranızda soğuk rüzgarların esmesini istemiyorsanız ve huzurlu saatler geçirmek istiyorsanız bu konuyu asla açmayın.

Bu altın kurallara uyduğunu takdirde mutlu ve kaliteli bir gün geçirebilirsiniz. Birbirinizi çok daha iyi tanıyabilir ve gelecek adına önemli kararlar alabilirsiniz. İlk buluşmada tüm aşamaları sorunsuz şekilde aşabilmeniz durumunda daha mutlu ve kolay günler sizi bekliyor olacaktır. Mutluluklar dileriz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!