featured

İlker Aksum Kimdir? En Sevilen İlker Aksum Dizileri ve Filmleri Hangisidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlker Aksum kimdir ve nerelidir? En sevilen İlker Aksum Dizileri ve filmleri hangisidir? İşte, İlker Aksum resimleri ile birlikte yaşam hikayesi!

İlker Aksum kimdir? küçüklüğümüzün dizisi Çarli ile hayatımıza giren, birçok dizi ve filmde gördüğümüz isimlerden biridir. Zaman zaman güldüren zaman zaman ağlatan oyuncu başarılı rolleri ile çoğu dizi ve filmde çok sevilmiştir. Sempatik rollerdeki başarısı, kötü rollerdeki gerçekçiliği ile oyunculuk alanında birçok başarıya imza atan İlker Aksum, şu an ekranlarda olan Ramo dizisinde de rol almaktadır. Başarılı oyuncu hakkında merak edilen birçok soruya cevap bulacağınız İlker Aksum dizileri ve filmleri tüm ayrıntıları ile sizlerle!

İlker Aksum Kimdir? İlker Aksum Filmleri ve Dizileri!

İlker Aksum Kimdir?

İlker Aksum Kimdir?

İlker Aksum kimdir sorusunun cevabı için kısaca Çarli’nin Afakan’ı dersek tanımayan kalmaz sanırız. Aksum, birçok dizi ve filmde rol almış, başarılı bir oyuncudur.

Ünlü oyuncunun babası pilottur. İkiz kardeşleri olan Aksum’un kardeşleri ise İlkay ve Alpay Aksum’dur.

İlker Aksum Nereli?

İlker Aksum Nereli?

İlker Aksum Nereli? Anadolu’nun bağrından gelen ünlü oyuncu Isparta’da doğmuştur.

İlker Aksum Kaç Yaşında?

İlker Aksum Kaç Yaşında?

İlker Aksum 1971 yılında doğmuştur yani 48 yaşındadır. Usta oyuncu dinç ve dinamik rolleriyle hiç yaşını belli etmiyor.

İlker Aksum Eğitim Hayatı

İlker Aksum Eğitim Hayatı

Ünlü oyuncu Ankara’da başladığı eğitim hayatını yine Ankara’da noktalamıştır.

Başarılı oyuncu İlker Aksum Hacettepe üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan 1993 yılında mezun olmuştur.

İlker Aksum Eşi Kimdir?

İlker Aksum Eşi Kimdir?

İlker Aksun eşi kendisi gibi oyuncu olan Belgin Erdoğan ile geçmiş dönemlerde medyada çok konuşuldu. 2008 yılında evlenen çift 2012 yılında boşanma kararı almıştı.

O dönem konuşulan haberlerde İlker Aksum’un evlilikleri için yaptığı yorum dikkat çekmişti. Başarılı oyuncu mutlu başlayan evliliklerinin zaman zarfında bozulduğunu belirtmişti.

İlker Aksum Dizileri

Oyunculuk kariyerine Antalya Devlet Konservatuarı’nda başlayan Aksum, televizyonculuk hayatına ilk olarak Çarli dizisi ile başladı. Çarli ile çok sevilen ünlü oyuncu, daha sonra birçok dizide başrolleri ile başarı merdivenlerini tırmandı.

İlker Aksum dizileri içinde en sevilenleri sizinle paylaşacağız.

İlker Aksum Filmleri ve Dizileri

Tiyatroculukla başladığı macerasına dizilerle devam eden oyuncu daha sonra film sektörüne de atılmış, birçok filmde rol almıştı. Son oynadığı film 7. Koğuştaki Mucize ile de beğenilen bir performans sergilemişti.

İlker Aksum Çarli - 1998

İlker Aksum Çarli – 1998

Televizyon sektöründeki ilk rolü olan Çarli ile herkes Afakan dayıyı çok sevmişti.

Başarılı maymun Çarli’nin başrolde olduğu dizi ile kendini ekranlara tanıtan İlker Aksum’un önünü açan dizi de bu oldu. Çarli’yi özleyenler olduğunu görüyoruz, biz de çok özledik.

İlker Aksum Olacak O Kadar - 1997

İlker Aksum Olacak O Kadar – 1997

Başarılı oyuncu dönemin en çok izlenenlerinden biri olan Olacak O Kadar ile Türkiye’nin güncel, komik ve trajikomik skeçlerinde oynamıştı.

Levent Kırca ve Oya Başar’ın başrollerde olduğu skeçler 1989’dan 2010’a kadar devam etmiştir. Günümüzde yaşanan olaylarda ara ara meydana çıkan kısa kesitler de unutulmadığının göstergesi olmuştur.

Yabancı Damat - 2004

Yabancı Damat – 2004

En çok sevilen diziler serisinden biri ve İlker Aksum filmleri arasında olan Yabancı Damat, yayınlandığı dönemde büyük bir izleyici kitlesine sahipti. Türkiye ve Yunanistan’dan iki gencin aşkını konu alan dizide yöresellikler, komedi ne ararsan vardı.

İlker Aksum bu dizide Antepli baklavacı Ruşen rolü ile dikkatleri üzerinde toplayarak büyük projelere geçiş basamağı olmuştur. Bu diziden sonra önemli dizi ve filmlerden rol teklifleri almıştır. 106 bölüm süren sevilen dizi 2007’de ekranlara veda etti.

Güz Sancısı - 2008

Güz Sancısı – 2008

Tomris Giritlioğlu filmi olan Güz Sancısı aynı isimli kitaptan esinlenerek 2008 yılında çıkışını yapmıştı. 6-7 Eylül olaylarını konu alan film döneminde birçok tartışmaya sebep olmuştu.

İlker Aksum bu filmde İsmet rolüyle ekranlara çıkmıştı. Gösterime girdiği hafta gişe lideri olan film ünü oyuncunun tanınmasına da büyük katkı sağlamıştır.

Canım Ailem - 2008

Canım Ailem – 2008

Eğlenceli dizi Canım Ailem 2008 yılında Uğur Yücel, Ozan Güven, Ezgi Mola başrolleri ile başlamıştı. Karayip açıklarında lüks bir Cruise gemisinde başlayan olayda bir ailenin kavgası, gürültüsü, eğlencesi işlenmiştir. Aksum bu dizide Halim Karataş karakteri ile ekranlara çıkmıştı.

2 sezon 63 bölüm süren eğlenceli dizi 2010 yılında finalini yapmıştı.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz - 2011

Bizim Büyük Çaresizliğimiz – 2011

Barış Bıçakçı tarafından kaleme alınan romandan uyarlama olan Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmi 2011 yılında çıkışını yapmıştır. İlker Aksum bu filmde başrolde oynamıştır. Ender rolü ile filmde yer alan Aksum, geçmişe dayalı dostluğu olduğu arkadaşı ile hayatlarından kesitleri canlandırmıştır.

Kötü Yol - 2012

Kötü Yol – 2012

Bir dram dizisi olan Kötü Yol, Orhan Kemal tarafından kaleme alınmış romanın uyarlamasıdır. Başrollerini Şükran Ovalı, Cansel Elçin, İlker Aksum’un paylaştığı dizi çok uzun zaman ekranlarda kalamamış 13. Bölümde finalini yapmıştır.

Çapkın karakter Reşat (İlker Aksum), dizide aşk ilişkileri ile ön plana çıkmıştı.

Mutlu Aile Defteri - 2013

Mutlu Aile Defteri – 2013

Sevilen komedi ve aile dizisi Mutlu Aile Defteri 2013 yılında çıkışını yapmıştır. Dizide usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in (Yıldırım) çocukları Kudret, Cevdet ve İsmet’in komik aile halleri konu olarak işlenmiştir.

Büşra Pekin, Bülent Parlak, İlker Aksum izleyicileri kahkahaya boğmuştur. Ünlü oyuncunun, komik karakterlerdeki sempatikliği bu filmde ekrana çok net yansımıştı.

Aşk Olsun – 2015

Aşk Olsun – 2015

Aşk Olsun filimin başrollerinde İlker Aksum, Sedef Avcı, Selen Seyven ve Kenan Ece gibi isimler yer alıyor. Bu filmde Aksum, bir aşk doktorunu canlandırılıyor.

Yeşil Deniz - 2015

Yeşil Deniz – 2015

Ege kasabası Yeşilova’da geçen komedi ve aşk dizisi Yeşil Deniz yöresel esintileri ile İlker Aksum dizileri arasında en sevilenlerden biridir. TRT1 ekranlarında izlediğimiz dizide Aksum Almancı Üsen rolünü canlandırmıştı.

Almanya’dan kasabaya gelen Üsen kasabaya çabuk ayak uyduruyor ve eğlenceli olayların ardı arkası kesilmiyor. 75 bölüm süren dizi müzikleri ile de birçok izleyicinin gönlünü fethetmiş içini ısıtmıştı.

Poyraz Karayel - 2016

Poyraz Karayel – 2016

Çok konuşulan dizi Poyraz Karayel bir dönemin en iyi dizilerindendir. Başrollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu’nun yaptığı dizide Aksum, Çınar rolü ile diziye girmişti.

Dizide Ayşegül’e âşık olan Çınar, Ayşegül’e evlenme teklifi etmişti. Daha sonra Ayşegül’ün kendisini Poyraz ile aldattığını öğrenen Çınar, intikam alma amacıyla birtakım işler çevirmişti. 82 bölüm süren sevilen dizi 2017 yılında sevenlerine veda etmişti.

7. Koğuştaki Mucize - 2019

7. Koğuştaki Mucize – 2019

Aras Bulut İynemli çok ağlattığı film 7.Koğuştaki Mucize ile 2019 yılında sinemalara çıktı. Başrolleri içinde İlker Aksum’un da olduğu film gişe rekoru kırmış ve tüm Türkiye’yi çok hüzünlendirmişti.

Zihin engelli birey Memo’nun haksız yere hapishaneye düşmesi ile başlayan dizide İlker Aksum, Askorozlu rolü ile Memo’nun hapishane arkadaşlarından biriydi. Mutlu son ile biten film birçok başarılara imza atan oyuncularla enfes bir sinema lezzeti sunmuştu.

Ova ve Memo’nun kavuşmasına mutlu olmayan var mı?

Ramo - 2020

Ramo – 2020

Ocak 2020’de başlayan dizi Ramo, gerçek bir karakterden kurgulanan dizidir. Show TV ekranlarında devam etmekte olan dizide İlker Aksum Ramo’nun abisi karakterini canlandırmaktadır.

Dizinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım (Ramo) rolü ile sevenlerini ekrana kilitledi. Beğenilerek izlenen dizinin Covid 19 sebebi ile verilen aranın bitmesi ile yeni bölümleri de heyecanla bekleniyor.

Azizler – 2020

Azizler – 2020

2 Ekim 2020 tarihinde vizyona girilmesi planlanan Azizler filminin açıklanan oyuncu kadrosunda İlker Aksum’da rol alacaktır.

Filmin oyuncuları içinde Engin Günaydın, Haluk Bilginer gibi usta isimler de yer almaktadır. Film heyecanla bekleniyor.

Tüm ayrıntıları ile İlker Aksum’un hayatını film şeridi gibi gözünüzün önünden geçirdik. İlker Aksum dizileri ve İlker Aksum filmleri arasında en çok güldüğünüz, en severek izlediğiniz hangisiydi?


İlginizi Çekebilir: Zuhal Olcay Kimdir? Zuhal Olcay Sevgilisi Kim?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!