featured

İngilizce Çizgi Film İzlemek Yabancı Dil Öğrenmede Faydalı mı ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yabancı bir dil öğrenmek, birey için oldukça faydalıdır. Bu dillerden biri de İngilizcedir. Genellikle yurt dışına çıktığınız zaman hangi ülkeye giderseniz gidin illa ki o ülkenin anadilini bilmenize gerek yoktur. Yeterli olan İngilizce bilginiz ile iletişim kurabileceğiniz birilerini muhakkak bulabilirsiniz. Bu da İngilizcenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Peki yabancı dilimizi nasıl geliştirebiliriz ?  İngilizce Çizgi Film İzlemek Yabancı Dil Öğrenmede Faydalı olur mu ?

İngilizce Çizgi Film İzlemek Yabancı Dilinizi Geliştirir mi ?

İngilizce öğrenmenin birden fazla yolu vardır. Kurslar, özel dersler, sözlükler, kelime oyunları, kelime defterleri… Bu yolları çoğaltmak mümkündür. İşte bu yollardan biri de İngilizce Çizgi Film İzlemek

Neden İngilizce Çizgi Film İzlemek Gerek?

Bir dili öğrenmek konuşmayı öğrenmeniz gibidir. Sonuç İngilizce Çizgi Film İzlemek, fimdeki basit kelimeler sayesinde İngilizce temelinizi geliştirecektir.  

Ne Tür İngilizce Çizgi Film İzlemek Gerek ?

Bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Çizgi filmler genel olarak çok karışık olay örgüsüne sahip değillerdir. Ayrıca konuşan karakterler tane tane konuşurlar. Ancak bazı çizgi filmlerde bu durum böyle olmayabilir. Örneğin konuşmaların çok yoğun olduğu çizgi filmlerde konuşmaları takip ederken zorlanabilirsiniz. Bu yüzden dil öğrenmek için ingilizce çizgi film izlemek istiyorsanız bu hususa dikkat etmelisiniz.  

https://www.youtube.com/watch?v=mC5AGYWwpBUSizin İçin Seçtik İngilizce Çizgi Film-1

İngilizce Çizgi Film İzlemek İçin Altyazı Kullanılmalı mıdır?

Genelde Dil öğrenirken Türkçe altyazı kullanılması pek önerilmez. Sürekli olarak altyazıyı okurken bir süre sonra söylenilen kelimeleri duymamaya başlayabilirsiniz. Ancak İngilizce altyazı kullanmak biraz daha farklıdır. Yazılan ile söylenilen aynı olduğu için söylenilene de odaklanabilirsiniz. Bu yüzden İngilizce altyazılı izlemeyi deneyebilirsiniz. Ancak bir süre sonra tamamen altyazısız izlemeye çaba gösterin. Anlamadığınız yerlerde durdurup kelimelerin anlamlarına bakabilirsiniz. Ya da izlediğiniz olaylardan bu anlamları çıkartmaya çalışabilirsiniz.  

YouTube video

Sizin İçin Seçtik İngilizce Çizgi Film-2

Ne Kadar Bir Süre İzlenebilir?

Bu alışkanlığınızı her zaman devam ettirebilirsiniz. Hatta ilk zamanlarda her gün izlemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Unutmayın ki bir dile ne kadar maruz kalırsanız o dili öğrenmeniz o kadar kolay ve hızlı olacaktır. Başlangıç seviyesini aştıktan sonra daha akıcı konuşulan çizgi filmleri izleyebilirsiniz. Biraz daha büyük yaştaki çocuklara hitap eden çizgi filmleri araştırabilirsiniz.  

https://www.youtube.com/watch?v=W6fsZmD3oXI

Sizin İçin Seçtik İngilizce Çizgi Film-3

Her Dil İçin İngilizce Çizgi Film İzlemek Uygun mu ?

Tüm diller için de çizgi filmlerden yararlanabilirsiniz. Temel olarak çizgi filmlerin yapıları aynıdır. Büyük bir kısmı çocuklar için tasarlanmıştır. Bu yüzden güzel bir araştırma ile istediğiniz dile ait uygun çizgi filmleri bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yeni HTC Exodus 1 İncelemesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!