featured

İngilizce Öğrenmek için En İyi 15 Çizgi Film

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngilizce Öğrenmek İstiyorum” cümlesini kurduktan sonra sormanız gereken en önemli soru “Yabancı Dil Öğrenmenin Kolay Yolları Nelerdir?” olmalıdır. İngilizce grammer ve temel eğitimi almaya başlar başlamaz dil gelişiminizi en doğal şekilde tamamlamak için yapmanız gereken şeylerden biri de  İngilizce çizgi film izlemek olacaktır. Çünkü dil eğitimi başlar başlamaz İngilizce film izlemek gibi bir etkinliğe başlarsanız, filmin uzun sürmesi ve konuşmaların detaylı olmasından dolayı öğrenmeniz ve anlamanız zor olacaktır. Fakat İngilizce çizgi film izlemek, görsel hafızanıza da hitap edeceği için kalıcı ve sürekli öğrenmeyi destekleyecektir. 

İngilizce Öğrenmek için Çizgi Film İzlemek Bize Nasıl Fayda Sağlar? 

İngilizce öğrenmek için çizgi film izlemek, öğrenme sürecinin kavrama, tekrar etme ve değerlendirme süreçlerini kapsayıcı bir yapıya sahip olduğu için kalıcı ve pratik öğrenme noktasında çok sayıda faydaya sahiptir. İşte, yabancı dil öğrenmek için çizgi film izlemek ve faydaları!

Çizgi film kurguları dikkat çekici renkler, kolayca anlaşılabilir hareketler ve dikkati destekleyici müzikleri içermektedir. Bu noktada İngilizce öğrenmek için çizgi gilm izlemek oldukça faydalı bir etkinlik olacaktır. Çizgi film senaryoları genel kitleye hitap ettiği için genellikle çocukların düzeyine uygun şekilde hazırlanır. Senaryo metinleri de genel olarak günlük ve doğru kullanıma uygun şekilde planlanmaktadır. Bu yönü ile İngilizce çizgi film izlemek, akıcı ve basit konuşma metinleri içerdiği için öğrenmeyi destekleyici etkiye sahiptir. Dil öğrenmek için çizgi film izlemek, çizgi film sahnelerinde kullanılan seslendirme noktasında da oldukça faydalı bir tercihtir. Genellikle çocuklara hitap eden çizgi filmleri tercih ettiğinizde, seslendirme yapan kişinin çok açık ve anlaşılır şekilde konuştuğunuzu göreceksiniz. Çizgi film senaryolarında oldukça basit ve anlaşılır kelimeler kullanılır. Bu da yabancı dil öğrenme sürecinde kolay ve kalıcı öğrenmeye yardımcı olur. Yabancı dil öğrenme teknikleri arasında önemli bir yere sahip olan çizgi film izlemek, hem çok eğlenceli hem de çok akıcı bir öğrenme sürecini kapsar. Yabancı dilde hazırlanmış bir film yerine bir çizgi film izlemeyi tercih etmek, kısa süreli ve eğlenceli senaryolar izlemeye imkan sunar. Eğer çizgi filmi tam anlayamadığınızı anlarsanız, aynı bölümü yeniden izlemek sizi sıkmayacak kadar kısa olacaktır. Bu nedenle hem eğlenecek hem de öğreneceksiniz. 

İngilizce Öğrenmek için En İyi 15 Çizgi Film

Yabancı dil öğrenme teknikleri arasında önemli bir yere sahip olan yabancı dizi izlemek ve çizgi film izlemek, öğrenmenin kalıcı ve hızlı olmasını sağlayan medya araçlarıdır. İngilizce öğrenmek için çizgi film izlemek, diğer öğrenme yöntemlerine göre çok daha kısa sürede ve çok daha hızlı etki eden bir yapıya sahiptir. Bu da öğrenmenin kalıcı ve eğlenceli hale gelmesini sağlar. Biz de sizler için İngilizce öğrenmek için en iyi 15 Çizgi film ve detaylarını hazırladık. İşte o ilgi çekici ve eğlenceli yapımlar!

1 – Speaking Cartoon (45 minutes Kids Dialogues)

YouTube video

English Singsing tarafından hazırlanan Speaking Cartoon ismindeki 45 dakikalık İngilizce çizgi filmler İngilizce Öğrenmek için En İyi 15 Çizgi Film serimizin ilk sırasında yer almaktadır. Speaking Cartoon çizgi senaryosu, listemizin en basit ve anlaşılır konseptlerinden biridir. 

2 – English Phonics Story | A to Z for Children 

YouTube video

Yine bir English Singsing yapımı olan A to Z for Children çizgi filmi 60 dakikalık çok basit bir konuşma yapısına sahiptir. Eğer “İngilizce öğrenmek istiyorum.” ve “Gerçekten işin en başındayım.” diyorsanız, bu iki çizgi film tam size göre. Konuşmalar çok basit. Konular çok sıradan. Bu iki yapım ile İngilizce öğrenmek ise çok kolay. 

3 – Martha Speaks

https://www.youtube.com/watch?v=djc3vy2snXU

İngilizce Öğrenmek için En İyi 15 Çizgi Film listemizin 3. sırasında yer alan Martha Speaks çizgi film serisi diğer ikisine oranla daha akıcı ve hızlı bir konuşma rutini içeriyor. Çizgi filmin baş rolünde Martha ismindeki köpek karakter oynuyor. Harflerden oluşan alfabe çorbasını içen Martha İngilizce konuşmayı öğreniyor. Bu süreçte yeni öğrenme sürecinde olarak sizler de Martha ile birlikte İngilizce öğrenme fırsatı yakalayacaksınız. Takip etmesi kolay, eğlenceli ve öğretici bir yapım. 

4 – Doki

YouTube video

İngilizce Öğrenmek için En İyi 15 Çizgi Film listesinin 4. sırasında Doki çizgi filmi yer alıyor. Çizgi dizide Doki ve arkadaşları her bölümde yepyeni bir kültür ve mekan keşfine çıkıyor. Eğer hem günlük hem de kültürel kelimeleri kolayca öğrenmek isterseniz Doki tam size göre. 

5 – World Girl

YouTube video

World Girl, İngilizce öğrenmek için çizgi film izlemek konusunda en iyi yapımlar arasındadır. Çünkü çizgi dizinin senaryosu kelime öğrenmeye dayanıyor. Kelimelerin gücünü kullanarak benzersiz savaşlara giren World Girl, dünyayı kelimelerle kurtarıyor. Eğlenceli ve yaratıcı bir yapım arıyorsanız, bu çizgi dizi tam size göre. 

6 – Postcards From Buster

YouTube video

Buster’dan Kartpostallar olarak bilinen çizgi film serisinde animasyon ve gerçek yaşam videoları bir arada kullanılıyor. Çizgi Film izleyerek İngilizce öğrenmek istiyorsanız, iki türdeki videoların bir arada kullanıldığı bu eşsiz yapımı kaçırmamalısınız. Buster adındaki tavşanımızın gezdiği yerleri incelemesi ve anlatması üzerine kurulan senaryo gerçek yaşam videoları ile desteklendiği için günlük konuşma diline çok yakın. Kalıcı ve anlaşılır öğrenmek için bu çizgi diziyi de kaçırmayın.

7 – Adventure Time

YouTube video

Adventure Time, listemizin 7. sırasında yer alan, çok ilginç bir senaryoya sahip çizgi dizidir. İngilizce öğrenmek için çizgi film izlemek istiyorsanız, bu dizideki karakterler ve anlattıkları hikayeler aklınızdan çıkmayacak. 

8 – Loney Tunes Çizgi Filmleri

YouTube video

Bugs Bunny, Tom ve Jerry, Twitter ve daha fazlası. Loney Tunes çizgi filmlerini Türkçe çizgi filmlerden hatırlarsınız. Eğer kısa konuşmalar içeren eğlenceli çizgi film klipleri izlemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İngilizce öğrenmek için çizgi film izlemek bir yana eğlenmek için de bu yapımları takip etmelisiniz. 

9 – Regular Show

YouTube video

Listemizin 9. sırasında, izlerken birçoğunun Türkçesini izlediğinizi fark edeceğiniz bir yapım ile karşı karşıyasınız. Regular Show’da bulunan rakun karakteri sizi çocukluğunuza götürecek. Bir botanik park hayvanlarının hayatlarını konu alan dizide hayvanlar insan gibi davranıyor. Oldukça esprili bir yapısı olan çizgi diziyi izlerken bazı kelimeleri anlayamayabilirsiniz. Hızlı konuşma içeren bölümlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

10 – Dexter’s Laboratory

YouTube video

Yine mutlaka Türkçe’sini izlediğinizi düşüneceğiniz bir yapım daha karşımızda. Dexter’s Laboratory, zeki ve dahi bir çocuğun bulduğu yeni icatlarını ve ablası ile olan mücadelelerini anlatan bir dizi. İngilizce öğrenmek için çizgi film izlemek konusunda kararlıysanız, bu çizgi filmi de kaçırmamanızı öneririz. 

11 – Phineas and Ferb

https://www.youtube.com/watch?v=DKJtDGNJaxo

Çok kısa çizgi film serilerinden oluşan Phineas and Ferb çizgi film serisinde birbirinden zeki iki üvey kardeşin yaşadığı maceralar konu edilmiş durumda. Sıkça tekrarlanan kelimeler ve açık konuşma arıyorsanız, Phineas and Ferb sizin için hazırlanmış, diyebiliriz. 

12 – Inspector Gadget

YouTube video

Dilimize Müfettiş Gadget olarak çevrilen çizgi filmi hemen hepimiz biliyoruz. Gadget’ın başından geçen ilginç olayların anlatıldığı çizgi dizi, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için uygun. 

13 – The Legend of Korra 

https://www.youtube.com/watch?v=t9UmOcch8x8

The Legend of Korra, ilk etapta bir animasyon dizi olarak tasarlansa da sonrasında alınan iyi tepkiler sonucunda devam ettirilme kararı alınan bir çizgi dizi serisidir. Çizgi film konseptinden daha çok animasyon dizi konseptine sahip olan yapım, daha çok yetişkinlere uygundur. Konusu ise ateş, hava, su ve toprağ elementlerini simgeleyen 4 farklı toplum arasında geçen maceraları içermektedir. 

14 – Disney Çizgi Filmleri

https://www.youtube.com/watch?v=mC5AGYWwpBU

Çizgi film izleyerek İngilizce öğrenmek için kullanılabilecek bir diğer kanal ise Disney kanalıdır. İngilizce öğretmek amacı ile basit ve eğlenceli konuşma kurguları tasarlanmış olan çizgi film bölümlerini izlerken kelime ve konuşma becerinizi kolayca geliştirebilirsiniz. 

15 – Masha and The Bear

YouTube video

İngilizce Öğrenmek için En İyi 15 Çizgi Film listemizin son sırasında çok şirin bir yapım yer alıyor. Maşa ve Koca Ayı olarak TV ekranlarında çocuklarımızın karşısına çıkan yapımın İngilizce versiyonu da oldukça ilgi çekici ve eğlenceli. Eğer küçük bir kız çocuğu ile bir ayının arkadaşlığını anlatan bu diziyi İngilizce izlemek istiyorsanız, çok şey öğrenebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!