featured

İnstagram Güncelleme İşlemi Nasıl Yapılır? 8 Adımda İnstagram Güncelleme Ücretsiz Sürüm!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram güncelleme işlemi ile uygulamanın son sürümünü deneyimleyebilirsiniz. Firmalar tarafından oluşturulan uygulamalar zaman içerisinde güncellenmektedir. Oluşturulan bu güncelleme kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunmak içindir.

YouTube video

İnstagram güncelleme yapmak, uygulamaların son halini kullanmak için gereklidir. Çoğu zaman telefon ve tabletlerde güncellemeler otomatik yapılsa da manuel gerçekleştirmek gerekebilir. 

Güncelleme işlemini gerçekleştirmek internet hızına da bağlı olarak saniyeler içerisinde tamamlanmaktadır. Telefon ya da tabletin yazılımına bağlı olarak izlenmesi gereken adımlar değişiklik gösterir. 

1- Adım Adım Instagram Aç

İnstagram kullanabilmek adına öncelikle gerekli kayıt işlemlerini sağlamanız gerekir. Bu durum için uygulama mağazalarınızdan ücretsiz olarak uygulamayı indirmelisiniz.

İndirme işlemini tamamladıktan sonra uygulamayı açın. Karşınıza çıkan alanda ‘Hesabınız yok mu?’ butonuna tıklayın. 

Butona tıkladıktan sonra karşınıza iki farklı yöntem çıkacaktır: E-posta ile kayıt ol ya da cep telefonu ile kayıt ol. 

Cep telefonu kaybolma ve numara değiştirme ihtimaline karşılık e-posta ile kayıt olmanızı önermekteyiz. Tercihinizi yaptıktan sonra gerekli bilgileri eksiksiz doldurun.

E-posta adresinize ya da cep telefonunuza gelen onay ve doğrulama linki ile hesap oluşturmayı tamamlayın. Artık bir İnstagram kullanıcısı oldunuz! 

A- Instagram’ı Nasıl İndirebilirim? 

İnstagram’ı güncelleme durumuna geçmeden önce uygulamayı indirme konusuna değinmek gerekir. Eğer ilk defa kullanılacaksa indirme seçeneği oldukça kısa ve pratik sağlanabilmektedir. Üstelik ücretsiz olarak indirme seçeneği bulunmaktadır.

Android telefonlar için izlemeniz gereken yol:

Google Play uygulamasına giriş yapın.Arama kısmına İnstagram yazın.Karşınıza çıkan ilk uygulamaya tıklayın.Yükle butonuna basın. Kısa süre sonra uygulama kullanıma hazır hale gelecektir.

Android üzerinde İnstagram Beta sürümü bulunmaktadır. İnstagram güncelleme getireceğinde ilk olarak Beta kullanıcıları üzerinde deneme yapar. Eğer siz de ilk deneyimleyenlerden olmak istiyorsanız, Beta sürümünü indirebilirsiniz.

iOs kullanıma sahipseniz:

App Store girişi yapın.Arama bölümünden İnstagram araması yapın.Karşınıza çıkan ilk sıradaki uygulamaya girin.Yükle kısmına tıklayarak indirme işlemini başlatın.

B- Instagram Login Adımları 

Instagram uygulamasına ilk girdiğinizde karşısınıza Login ve Sing Up seçenekleri ile karşılaşırsınız. 

Sing up uygulamaya üye olmak için kullanacağınız butondur. Login ise üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra profilinize girmeyi sağlar. 

Login işlemi oldukça kısa bir işlemdir. İlk önce kullanıcı adınızı ya da telefon numaranızı girmelisiniz. Daha sonra şifrenizi de eksiksiz olarak girin.

İnternet hızınıza göre kısa sürede hesabınıza giriş yapacaksınız. 

2- Instagram Güncellemeleri Ne Anlama Gelir?

İnstagram tarafından yapılan dönem dönem bazı güncellemeler bulunmaktadır. Oluşturulan bu güncellemeler uygulama deneyimini geliştirmek için yapılmaktadır.

Güncelleme olarak genel bir adlandırmaya tabi tutulur. Ancak getirilecek her güncelleme ortak bir işlem değildir. Farklı alanlarda olabilir. Yapılan İnstagram güncelleme değişiklikleri, her zaman gözle görülecek şekilde olmayabilir.

Yazılım olarak alt tabanda yapılan tüm değişimler de güncellemelere dahildir. Şayet firma tarafından yapılan yeni bir kullanım türü gelecekse bu sosyal medya üzerinden duyurulmaktadır.

3- Instagram Güncelleme Yap Neden Gerekli?

Uygulama üzerinde yapılan güncellemelerin hem uygulama sahipleri tarafından hem de kullanıcılar tarafından önemi büyüktür. Firma açısından, oluşturulan güncellemeler kullanıcı sayısı çekme ve memnuniyet oluşturması açısından gereklidir.

Kullanıcılar tarafında ise Instagram güncelleme ile gelen farklılıklar deneyim kalitesini arttıracaktır. Özellikle artık sosyal medyaların eğlence platformlarından öte bir pazar yeri haline gelmesi işletmelerin dikkatini çekmektedir.

Son sürüm güncellemeler de uygulamayı en doğru ve etkili şekilde kullanmayı sağlar. Güncelleme yapılmadığı takdirde İnstagram tarafından sunulan yeni özellikleri deneyimleme fırsatını elde edemezsiniz.

Bunun yanı sıra yazılım tabanında yapılan düzenlemeler gelmediğinden uygulamanın doğru çalışması da mümkün olmayacaktır.

4- Instagram Güncelleme Nasıl Yapılır? Instagram Güncelleme 2021 Yolu

İnstagram güncelleme Android ve iOs sürümleri için farklılık göstermektedir. Ancak temel adımlar izlendiği müddetçe varsa güncellemelerinizi yapabilirsiniz.

Android telefonlar için:

Play Store / Google Play uygulamasına girin.Sağ üstte yer alan isminizin baş harfine tıklayın.Eğer isminizin baş harfi yoksa üç nokta bulunacak, buraya tıklayabilirsiniz.Karşınıza çıkan alanda Uygulamalarım ve Cihazı Yönetin ya da Uygulamalarım kısmına tıklayın.Altta size güncellemesi gelmiş uygulamalar listelenecektir. Instagram’ı bularak Güncelle kısmına tıklarsanız güncelleme başlayacaktır.

iOs telefonlar için:

App Store mağazanıza giriş yapın.Sağ üst tarafta yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.Karşınıza çıkan sayfayı aşağı kaydırma ile yenileyin.Şayet İnstagram güncelleme varsa karşınıza çıkacaktır. Buraya tıklayıp güncellenmesini bekleyin.

İnternet hızınıza göre güncelleme süresi değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda Android ya da iOs sürümünüze bağlı olarak güncellemeleriniz henüz gelmemiş olabilir.

5- Instagram Yeni Sürüm Ayarlar Nerede?

İnstagram dahil olmak üzere diğer uygulamaların tamamındaki güncellemeler uygulama mağazanıza gösterilmektedir. Elinizdeki telefon ya da tabletin yazılımına göre uygulama sayfasına giriş yaparsanız yeni sürüm ayarlarına erişebilirsiniz.

Eğer güncellemelerin otomatik olarak yapılmasını istemiyorsanız, uygulama mağazasında otomatik güncelleme kısmından ayarları değiştirebilirsiniz. Böylece her bir uygulamanın güncellenip güncellenmeyeceğine bizzat siz karar verebilirsiniz.

6- Instagram Güncelleme Linki Nedir? İnstragram Güncelleme Linki Kullanmak Güvenilir mi?

Instagram güncelleme konusunda sorun yaşayan kullanıcılar, kısa yoldan internet adresiyle güncelleme yapmak isteyebilir. Fakat bu konuda oldukça dikkatli olmak gerekir!

Günümüzde sosyal medya hesaplarının çalınma yollarından birisi de bu linklerden geçmektedir.

Güncelleme linki diyerek paylaşılan birçok adres kullanıcılardan, sosyal medya kullanıcı adı ve şifresini istemektedir. Halbuki güncelleme yapmak için bu tarz bilgilere ihtiyaç yoktur.

Özellikle kişisel bilgilerinizi isteyen bu tarz linklere tıklamamalı, kullanmamalısınız.

7- Instagram Son Güncelleme Nedir? Instagram Son Güncelleme Özellikleri!

İnstagram tarafından sunulan güncellemeler hız kesmeden devam ediyor! Firma tarafından duyurulan yeni özelliklerin ilerleyen günlerde güncelleme ile gelmesi bekleniyor.

Bahsedilen İnstagram güncelleme özelliklerinden en çok dikkat çekenlerden birisi iş birlikleri üzerine geliyor. Özellikle ınfluencerlar tarafından kullanılacak olan bu özellik iş birliği yapanların direkt olarak postlarda belli olmasını sağlayacak.

İGTV bir dönemin en çok ses getiren İnstagram güncellemeleri arasında bulunuyordu. Ancak kısa süre sonra gelen Reels özelliği ön plana geçmeyi başardı.

Yazılımcılar tarafından bu durum fark edilecek olacak ki artık IGTV’nin tarihin tozlu sayfalarında yer alması bekleniyor. Reels videolarının süresi de bu duruma karşı uzayacak.

Sosyal medya uygulamalarında bağış özelliği artık olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İnstagram güncelleme ile bağış özelliğini aktif hale getireceğini duyurdu. Artık uygulama üzerinde direkt para bağışında bulunmak mümkün gibi görünüyor.

Son olarak İnstagram’ın en büyük rakipleri arasında yer alan TikTok, birçok uygulamaya yön vermeye devam ediyor. İnstagram mevcut uygulamadan geri kalmamak için müzik efektini değiştirme yolunu tercih etti. Artık hikayelerde daha farklı şekillerde şarkı paylaşımı mümkün olacak.

8- Instagram Güncellemeleri Hesabıma Gelmiyor! Instagrama Güncelleme Gelmiyor Sorunu

Instagram güncelleme şikayetleri arasında belirli bir kullanıcı kısmı tarafından duyurulan güncelleme gelmemesi bulunmaktadır. Uygulama güncellemeleri her telefon ya da tablete eş zamanlı gelmediği gibi güncelleme gelmesiyle problemler de yaratabilmektedir.

A-  Instagram Güncelleme Gelmiyor iOs

iOs kısmında İnstagram güncelleme sorunları çok fazla yaşanmamaktadır. Apple tarafından oluşturulan ortak telefon güncellemeleri App Store üzerinde eşitlik sağlamaktadır. Ancak dönem dönem iOs tabanlı cihazlarda sorun oluşabilmektedir.

Sürümünüzün ve telefon ya da tabletinizin eski olması güncelleme gelmemesi sebepleri arasında yer alabilmektedir. Eğer güncel bir teknolojik alete sahipseniz, uygulamayı tamamen silip tekrar yükleyebilirsiniz.

B- Android İnstagram Güncelleme Sorunu

Android Instagram güncelleme sorunları yine sürüm farkından ve ülkeden kaynaklanabilmektedir. Uygulama üzerindeki yenilikler belirli ülkelerde ilk olarak deneyime sunulur.

Eğer Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyorsa beklemeniz gerekebilir. Sürüm olarak çok eskide kaldıysanız yine yeni güncellemeler Android tarafından desteklenmeyebilir.

C- İnstagram DM Güncelleme Sorunu

Yaptığınız yeni bir güncelleme sonrası DM alanında bozulma gerçekleşebilmektedir. Eğer mesajlarınız güncellenmiyorsa ya da bildirim gelmiyorsa eski sürüme geçmelisiniz.

Telefon > Ayarlar > Uygulamalarım alanında Instagram’ı bularak ön bilgileri silerek eski sürüme geçebilirsiniz.

Eğer yeni İnstagram güncelleme yapmadığınız halde DM sorunu yaşıyorsanız, uygulamayı güncellemeniz gerekebilir. Uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol ederek ilerleyebilirsiniz. Şayet güncellemeyi yaparsanız sorun ortadan kalkabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!