featured

İnstagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram son yıllarda oldukça revaçta olan bir sosyal medya uygulaması olsa da, zevkle kullansanız dahi bazen bu platformdan uzak kalmak isteyebilirsiniz. Peki instagram nasıl dondurulur? İşte, detaylar! 

İnstagram Dondurma

Sosyal medya uygulamaları günümüzde olmazsa olmazlarımız arasındadır. Çoğu zaman çok fazla vakit geçirmek istemesek de elimizin altındaki bu kadar cazip bir teknolojiye karşı koymak bazen zor olabilmektedir. Böyle zamanlarda keskin bir karar alıp biraz bu platformlardan uzak kalmak istemek oldukça doğaldır. Bu da haliyle akıllara instagram nasıl dondurulur, sorusunu getirmektedir.

İnstagram Nasıl Kapatılır?

İnstagram nasıl dondurulur, sorunuza cevap vermeden önce, belki de hesabınızı tamamen kapatmak istiyorsunuzdur diye düşünerek nasıl kapatılacağını anlatalım. Web tarayıcınızdan (telefondan değil, bilgisayardan) instagram.com adresine girdikten sonra profilinizde ki ‘Profili düzenle’ butonuna tıklayınız. Sayfanın en alt kısmına indikten sonra mavi renk ile vurgulanmış ‘Hesabımı geçici olarak kapat’ yazısına tıklayın. Karşınıza gelen sayfada ‘Hesabını neden kapatıyorsun?’ sorusunu yanıtladıktan sonra mevcut şifreniz girmeniz istenecektir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘Hesabı Geçici Olarak Kapat’ butonu aktif olacaktır.

İnstagram Dondurma Linki

İnstagram nasıl dondurulur, sorunuzun ilk cevabı öncelik olarak https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ hedef bağlantısına tıklamaktır. Bütün adımları tamamladıktan sonra kararınızdan vazgeçmeniz halinde şifre ve kullanıcı adı bilginize tekrardan ihtiyacınız olacaktır. Hesabınızı geçici olarak kapattıktan sonra hesabına 1-2 saat ulaşamayacaksınız ancak daha sonra hesap bilgileriniz ile tekrar giriş yapabileceksiniz. İnstagram nasil dondurulur, sorusuna genel bir cevap verdikten sonra şimdi işletim sistemlerine göre dondurma nasıl yapılır ona bakalım. 

1. İnstagram Hesap Dondurma İOS

Hesap dondurma işlemleri iosta da mümkün olmaktadır. Ancak instagram nasıl dondurulur mobilden gibi bir sorunuz varsa şunu söylemeliyiz ki instagram telefondan dondurulmaz. Geçici olarak dondurma işlemleri için ios işletim sistemli mac cihazlarda tarayıcınızı açıp instagram nasıl kapatılır başlığı altındaki aynı adımları takip edin. İos işletim sistemli mobil cihazlar için de aynı adımlar geçerlidir. ‘Hesabı geçici olarak kapat’ butonuna dokunduğunuzda hesabınızın geçici olarak dondurulduğuyla ilgili bir ekran mesajı belirir. Dondurma işlemi ile birlikte instagram uygulamasını aktif olarak kullandığınızda dönemdeki aktiviteleriniz bu süreçte saklanır.

2. İnstagram Hesap Dondurma Android

İnstagram nasıl dondurulur mobilden, sorusunu android işletim sistemi üzerinden de olumsuz olarak yanıtlıyoruz. Bu işlem için kesinlikle bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. Android cihazlarda instagram uygulamasındaki hesabınızı geçici olarak kapatmak istiyorsanız şu adımları takip etmeniz gereklidir:

Mobil web tarayıcınızı açarak instagram adresine girin.Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınıza ulaşın.Hesabınıza ulaştıktan sonra profil sayfanızı görüntüleyin.Profil sayfasından ‘Profili Düzenle’ butonuna tıklayın.Sayfanın en altında sağda mavi renk ile vurgulanan ‘Hesabımı geçici olarak kapat’ yazısını tıklayın.Sonraki sayfada hesabınızı neden kapatmak istediğinize dair bir soruyu yanıtladıktan sonra instagram hesabınız geçici olarak kapatılmış olacaktır. 

Instagram Dondurulan Hesabı Açma

İnstagram nasil dondurulur sorusunun cevabını anlattıktan sonra hesabı tekrar nasıl açacağınıza bakalım. Donduruluan instagram hesabı tekrar açılmak istenirse; kişisel bilgisayarlardan, mobil cihazlardan veya tabletlerden instagram uygulamasına kullanıcı hesap bilgilerinizi girerek aktif edebilirsiniz. Fakat instagram hesabı haftada yalnızca bir kez dondurulabilmektedir. Hesabınızı tekrar dondurabilmek için 1 haftalık bir süreye ihtiyacınız olacaktır. 

Instagram Giriş

Instagrama masaüstü web tarayıcılarından https://www.instagram.com adresine gidilerek giriş yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde mobil veya tabletlerin web tarayıcılarından aynı adrese gidilerek giriş yapılabilir. Elinizde android veya ios tabanlı bir mobil cihaz mevcut ise daha efektif bir instagram için; androidlerde playstoredan ve ioslarda appstoredan instagram uygulaması indirilebilmektedir. Uygulama tabanlı instagram web tabanlı instagramlardan daha kullanışlı ve interaktif bir yapıya sahiptir. 

Instagram Kapatma

İnstagram nasil dondurulur sorusuna cevap adıktan sonra tamamen kapatmak istiyor iseniz aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İnstagram hesabını tamamen kapatmak istiyorsanız bu işlemi gerçekleştirdikten sonra bütün yüklediğiniz fotoğraflar ve yapmış olduğunuz aktiviteler sonsuza dek silinecektir. Bu işlemin hiçbir şekilde geri dönüşü olmayacağını hatırlayınız.

İnstagram tarayıcılar üzerinden giriş sağlayınız.“Merhaba ‘Hesap adınız’,Hesabını silmek istediğini duyduğumuz için üzgünüz.Hizmet Koşullarımızdaki değişiklikler hakkında endişeliysen, insanların bize sorduğu konulardan bazılarına açıklık getirdik.Sadece ara vermek istiyorsan, bunun yerine istediğin zaman Instagram hesabını geçici olarak kapatabilirsin.” Metni ile karşılaşacaksınız.Sonraki adımda ‘Hesabımı kalıcı olarak sil’ düğmesine bastığınızda artık hesabınıza erişebileceğiniz hiçbir yol yoktur. 

Facebook Nasıl Dondurulur?

Facebook instagram uygulamasının çıkışıyla birlikte her ne kadar popülerliğini yitirmiş olsa da aktif kullanıcısı sayısı oldukça fazladır. Facebook ile yaptığını işleri diğer sosyal medya uygulamalar ile yapıyorsanız ve artık facebook hesabına ihtiyacınız olmadığı düşünüyorsanız facebook hesabınızı dondurabilir veya tamamen silebilirsiniz.

1. Facebook Hesabı Dondurma

Facebook hesabınızı dondurmak hesabınızı tamamen silmek değildir. Diledğiniz vakit Facebook hesabınıza tekrar ulaşabilmektesiniz. Hesabınızı dondurmak için şu adımları takip edin:

Sağ üstteki aşağı ok simgesine tıklayın.Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar’ı seçin.Sol sütundaki Facebook Bilgilerin’e tıklayın.Dondurma ve Silme’ye tıklayın.Hesabı Dondur’u seçin, ardından Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et’e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.Hesabı yeniden etkinleştirmek için e-mail adresinize veya cep telefonunuza erişebildiğinizden emin olmalısınız.

 instagram hesap dondurma yani hesabı geçici olarak kapatma hakkında hesap dondurma linki dahil hepsini yazımızda anlattık. instagram  dondurma, instagram hesabı nasıl dondurulur adımlarını takip ettiğiniz sürece oldukça basittir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!