featured

Instagram Hikayeler Neden Bağımlılık Yapıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram hikayeler özelliği, bu sosyal medya uygulamasının en aktif kullanılan özellikleri arasında. Gün içinde dünyada milyonlarca kişi, instagram hikaye paylaşımı yapıyor. Peki, insanları hem instagram hikayesi paylaşamaya iten ve sürekli instagram hikaye izletmeye iten şey ne? Instagram hikayeler neden bağımlılık yapıyor? İşte, merak edilen soruların yanıtları…

Instagram Hikayeler Özelliğini Kullanmak Neden Bağımlılık Yapıyor?

Sosyal medya hesaplarının gün içinde birden çok kez kontrol edilmesi, hemen hemen herkesin günlük bir rutini haline geldi. Artık neredeyse herkes, her boş anında eline telefonu alıyor ve sosyal medya hesaplarına giriş yapıyor, kontrol ediyor, paylaşım yapıyor, beğeni veya yorum gerçekleştiriyor. Instagram da bunlardan bir tanesi!

YouTube video

Dünyada toplamda 500 milyondan fazla kullanıcısı bulunan instagram, dünyanın en çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya uygulamaları arasında. Bu nedenle de her gün, 500 milyondan fazla kişi instagram hikayeler bölümü ile etkileşimde bulunuyor. Yani çoğu kişinin bilincinde olduğu sosyal medya bağımlılığı, instagram ve instagram hikayeler özelliği ile daha da besleniyor. İnstagram hikayeleri, insanların dikkatlerini üzerine hızla çekiyor ve her dokunuş, sosyal medya bağımlılığı yolunda adım oluyor.

YouTube video

Instagram hikayeler özelliği aslında biraz da Netflix gibi. Tıpkı Netflix bölümleri gibi birbiri ardına gelen instagram hikayeleri, kullanıcılar tarafından sürekli izlenmeye mecbur. Ve bu hikayelerin hızlı olmaları da, birbiri ardına hikaye izlemeyi zorlaştırıyor.

1 – Instagram Filtreleri İyi Hissettiriyor

Zaman zaman instagram’a gelen güncellemelerle birlikte, instagram filtreler de değişikliğe uğruyor. Bu nedenle de Instagram bir güncelleme aldığında hemen gözlerimiz filtreler kısmına gidiyor ve yenilikleri arıyor. Çünkü instagram filtreleri ile yapılan paylaşımlar, kişilerin kendisini oldukça iyi hissettiriyor.

Peki siz hiç instagram hikaye paylaşırken filtre kullanıp daha sonra da ‘’Ne kadar da güzel görünüyorum’’ dediniz mi? Eğer bunu yaptıysanız, aslında kendinize zarar verdiniz bile. Çünkü güzel dediğiniz fotoğraf gerçekte, filtre ile kusursuz hale getirilmiş bir benlik. Kısacası; her geçen gün sosyal medya bağımlısı olma yolunda instagram etkili bir rol oynuyor, çünkü artık neredeyse kimse filtresiz fotoğraf paylaşmıyor.

2 – Instagam Hikayeler 15 Saniyeye Sığdırılıyor

Instagram hikayeler kısmının en önemli özelliklerinden biri; 15 saniye süresi olması. Bir hikaye paylaşımı maksimum 15 saniye olabiliyor. Bu süre de, izlenilen bir fotoğrafın ya da videonun beğenilip beğenilmediğini anlamak için çok da yeterli değil. Bu da, dönü dönüp aynı instagram hikayelerinin izlenmesine yol açıyor, bağımlılık yolunda etkili bir rol oynuyor.

3 – 24 Saat Kısıtlaması, Kullanıcıları Instagram Hikaye Bağımlısı Yapıyor

Instagram hikayeler, zaman açısından da kısıtlı. Çünkü bir instagram hikayesi yalnızca 24 saat boyunca görüntülenebiliyor, 24 saat dolduktan sonra siliniyor. Bu da kişilerin, sürekli olarak sosyal medya hesabını kontrol etmesine, yeni paylaşımlara ve hikayelere bakmasına neden oluyor. Kısacası; instagram’ın 24 saat süreli hikaye kısıtlaması, insanları uygulamanın içine daha çok çekiyor.

4 – Hızlı Geçişler, Tekrar İzlemeye Neden Oluyor

İnstagram hikayeleri, birbiri ardına hızla geçiyor ve bu da tekrar tekrar izlenmeye yol açıyor. Hikayelerin hızlıca geçmesi ve birbiri ardına gelmesi de kara karışıklığı yarattığından tekrar düşülmesini tetikliyor.

Neden Instagram Hikayeler Özelliğini Sık Kullanıyoruz?

Sosyal medya bağımlılığı açısından değerlendirdiğimizde; instagram uygulamasının bağımlılığa yol açabilecek pek çok özelliği bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de story dediğimiz hikayeler. Peki, nede instagram hikayeleri paylaşıyoruz? Bunun cevabı ise basit; insanlar öz kimliklerini desteklemek ve diğer insanlara sergilemek adına, hayatındaki önemli anların paylaşımında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!