featured

İstanbul Anadolu Yakası Piknik Yerleri ile Hayata Ara Verin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Anadolu Yakası piknik yerleri , Türkiye’nin hem iş hem de yaşam koşulları olarak en kalabalık ve en yorucu şehirlerinin olan İstanbulluları rahatlatmayı başaran nadir alanlardır. Dünyanın önemli ticaret ve ulaşım merkezlerini içerisinde bulunduran İstanbul’da gezilecek yerler oldukça çok çeşide sahiptir.

İstanbul’un Anadolu yakasında yaşayan, iş yoğunluğundan sıkılan aileler, çocukları ile birlikte zaman geçirebilecekleri İstanbul Anadolu yakası piknik yerleri araştırmaya başlarlar. Türkiye piknik alanları içerisinde önemli yere sahip olan İstanbul piknik alanları listemiz ile hayata ara vererek, yeni haftaya daha enerjik ve mutlu başlama şansına sahip olacaksınız.

İstanbul Anadolu Yakası Piknik Yerleri

İstanbul, hem Avrupa hem de Anadolu yakasında çok sayıda açık ve kapalı piknik alanları olması ile bilinmektedir. Her yıl binlerce insan, şehrin kalabalığından ve iş yoğunluğundan kendisini sıyırarak İstanbul piknik alanları ve mesire yerlerinde zaman geçirmektedir. İşte, en güzel İstanbul Anadolu yakası piknik alanları !

1 – Moda Sahili

Moda sahili, İstanbul Anadolu yakasında yer alan, mangal yakma izni bulunmayan,  bir piknik merkezidir. Sahil kenarında olması nedeniyle İstanbul halkı bu özel ve güzel gezi yolunu gezmek ve spor yapmak için kullansa da, Moda sahili her yıl binlerce aileye ev sahipliği etmektedir. Ateş yakmanın yasak olduğu bu özel gezi alanı çoğunlukla genç ve orta yaş İstanbulluyu ağırlamaktadır.

2 – Heybeliada – Değirmenburnu

Heybeliada Değirmenburnu piknik ve mesire alanı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. İçerisinde bulundurduğu bisiklet parkuru, piknik alanları, mangal yakma imkanı ve sosyal tesisler ile Değirmenburnu, İstanbul’da nefes alınabilecek en güzel yerlerden biridir. Eğer piknik alanında aynı zamanda denize girme şansı da aranıyorsa, bu özel ve güzel piknik alanı en doğru tercih olacaktır.

3 – Caddebostan Sahili

İstanbul Anadolu yakası piknik yerleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de caddebostan sahili gezi parkıdır. Park içerisinde denizden gelen esinti ile nefes almak isteyenler için hazırlanmış oturma alanları yer alıyor. Şehrin içinde nefes alınabilecek hem kapalı piknik alanları hem de açık piknik alanları içeren bu önemli park, İstanbulluların iş çıkışı dahi kendisini dinlemek için ziyaret ettiği yerler arasındadır.  

4 – Göztepe Piknik Alanı 

YouTube video

İstanbul Anadolu yakası gezilecek yerler arasında kalabalık aile üyeleri ve kalabalık arkadaş grupları ile ziyaret edilebilecek yerlerin başında Göztepe Piknik Alanı yer almaktadır. Göztepe Mesire Alanı olarak da adlandırılan bu doğal ortamda gölet, yeşillik ve orman manzaralarının içinde tertemiz bir havada piknik yapmak mümkündür. Mangal yakmanın serbest olduğu bu alan, İstanbul’un karmaşık hayatına bir ara vermek isteyenler için ideal tercihtir. 

5 – Aydos Ormanı Gölü

YouTube video

İstanbul’un akciğeri olarak bilinen Aydos Ormanı gölü ve doğal zenginlikleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği etmektedir. Kartal, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerine bağlı yerleşim alanlarına çok yakın olan bu ormanda sessiz, sakin ve gözlerden uzak bir piknik yapmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan şeye çok yakınsınız. 

6 – Ömerli Barajı 

Kamp turizmi için de oldukça elverişli bir tercih olan Ömerli Barajı piknik alanı doğada yaşamı severlerin en çok tercih ettiği dinlenme tesislerinden biridir.

Mis gibi temiz havası, eşsiz manzarası ve doğanın tam ortasındaki kamp alanları ile Ömerli Barajı mesire alanında her yıl binlerce İstanbullu günlük hayatın stresinden kurtulmaktadır. Mesire alanında piknik yapmak, ateş yakmak ve gezmek serbest olup, son derece güvenilir bir kamp alanının da kurulmuş olduğu bilinmektedir. 

7 – Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul Anadolu yakası piknik yerleri arasında önemli bir yere sahip olan Polonezköy Tabiat Parkı kamp alanları, piknik yerleri, yürüyüş ve koşu yolları, bisiklet yolları, kahvaltı mekanları, ormanı, doğası ve doğasına dahil olan 15’den fazla türde hayvanı ile doğa tutkunlarının en sevdiği mekanlar arasındadır.

Öyle ki hem küçük aile grupları için hem de kalabalık aileler için bu eşsiz doğada geçirilecek bir günün zevki hiçbir tatil köyünde alınamaz. Çam, meşe, kayın, ıhlamur ve daha onlarca çeşit ağaç ile tertemiz bir orman havasını yaşamak isteyen İstanbullular bu özenle hazırlanmış ve uzun yıllar boyunca korunmuş tabiat parkına davetlidir. 

8 – Karlıtepe Piknik Alanı

YouTube video

İstanbul Beykoz piknik alanları arasında önemli bir yere sahip olan Karlıtepe piknik alanı yalnızca piknik ya da dinlenmek amacı ile tercih edilmeyen nadir mesire alanlarındandır.

Özellikle sporcuların antrenman ya da günlük egzersiz amacı ile kullandığı Karlıtepe piknik alanı, bu yönü tüm her kesimden her yaştan insana hitap eden bir özelliğe sahiptir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!