featured

İstanbul Oto Ekspertiz Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? İstanbul Oto Ekspertiz Nerede Yaptırılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil alırken, alınan aracın teknik özelliklerinin doğru çalışıp çalışmadığını ve araçta herhangi bir hasar olup olmadığını öğrenmek için oto ekspertiz hizmeti adı verilen profesyonel hizmet paketlerinden destek alınmalıdır. Bir aracın teknik olarak yeterli olup olmadığı, satıcının alıcıya yalan beyanda bulunup bulunmadığı ancak ve ancak bu işi bilen kişilerin incelemesi sonucunda öğrenilebilir.  İşte, oto ekspertiz firmaları arasından en iyisini seçmenizi sağlayacak tüyolar!

İstanbul Oto Ekspertiz Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hemen her sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de işini doğru yapmayan firmalar ile karşılaşmak mümkündür. Bu noktada doğru oto ekspertiz İstanbul firmalarını bulmak oldukça güçtür. Sanayi sektörünün oldukça geniş bir alana ve maddi hacme sahip olduğu İstanbul oto ekspertiz firmaları arasından doğru olanı tercih edebilmek için bazı kriterler göz önünde bulundurulmalıdır. 

1 – Garanti Veren Ekspertiz 

Araç alacak kişiler, ikinci el otomobil kredisi çekerken ve satıcı ile anlaşma yaparken, ekspertiz tarafından belirtilen hasar ve teknik özellikleri dikkate alırlar. Daha önce otomobil almamış ya da bu konuda detaylı bilgiye sahip olmayan kişiler ise ekspertiz merkezi tarafından verilen fiyat bilgisini baz alırlar. Bu noktada hem teknik hem de fiyatlandırma konularında garanti veren ekspertiz firması ile çalışmak önemlidir.

Buradaki  ” garanti ” kelimesinden yanlış bir çıkarım yapılmamalıdır. Ekspertiz hizmeti bir mal satışı hizmeti değildir. Yani, hizmet bedeli kadar garanti sağlanır. Bir firmanın verdiği hasar tespit raporu ya da teknik yeterlilik raporu konusunda yaptığı hata, firmanın bu hizmet karşılığında aldığı ücret kadar garantilidir. Bu noktada araç alacak kişilerin doğru firma ile çalışması büyük bir öneme sahiptir. 

2 – Alanında Deneyimli Ustalar

Oto ekspertiz firmaları arasından en doğru olanı seçmek için firmanın alanında deneyimli ustalar ile çalışıyor olduğundan emin olunmalıdır. Bu noktada daha önce firmadan hizmet almış kişiler ile görüşülebilir, firma internet sitesi ve forumlardaki yorumlardan faydalanılabilir. Daha önce hizmet alınmış ve teknik olarak yeterli olduğundan emin olunan usta ve teknisyenlerin hangi firmada hizmet verdiği araştırılarak satın alınacak aracın kontrolleri emin ellere teslim edilmelidir. 

3 – İhtiyaca Yönelik Ekspertiz Raporu 

İkinci el araç kredileri başvurusu yapılırken oto ekspertiz raporu ile aracın doğru değeri hesaplanabilir. Aracın teknik bir problemi olduğu düşünülmüyorsa yani ekspertiz hizmeti sadece fiyatlandırma amacı ile yaptırılacak ise bu noktada en uygun fiyatlı ve banka tarafından kabul gören ekspertiz paketi tercih edilmelidir. 

4 – Kaza Kaydı Olmaması Yapmamış Olduğunu Göstermez

İkinci el araç alırken düşülen hatalardan biri de ekspertiz için para harcamayarak daha büyük sorunlar ile başa çıkmak zorunda kalmaktır. Öyle ki bir aracın hasar kaydının olmaması, o aracın kaza yapmadığı ya da bir sorunu olmadığı anlamına gelmez. Araç sahibi, yaptığı kazanın kayıt altına alınmaması için dışarıda tamir ettirmiş olabilir. Bunu da ancak profesyonel hizmet veren ekspertiz merkezleri anlayabilir. 

5 – Doğru Tespit

Bir ekspertiz hizmeti yalnıza alış – satış sırasında alınmaz. Oto ekspertiz hizmetine aynı zamanda bir kaza durumunda da başvurulabilir. Bu noktada doğru ve güvenilir tespit için alanında uzman bir firma tercih edilmelidir. 

6 – Ekspertiz Sırasında Neler Ölçülmelidir?

Oto ekspertiz hizmeti alırken ihtiyaca yönelik ölçüm yaptırılabileceği gibi aşağıdaki ölçümlerin yapılacağı Premium Paket ölçüm işlemi de tercih edilebilir. Eğer yeni bir araç alınacak ve araca uzun süreli binmek isteniyorsa, tam ölçüm yaptırılmasında fayda vardır. İstanbul Oto Ekspertiz Premium Paket İçeriğinde aşağıdaki ölçümler yapılmaktadır:

Kaporta Boya Değişen Kontrolü,Süspansiyon Testi ,Lift Üzerinde Mekanik Kontroller,Kaput İçi Mekanik Kontroller,Tramer Bilgi Sorgulama,Fren Testi,Yanal Kayma Testi,OBD (Elektronik) Hata Kontrolü,Lift Üzerinde Şasi Panel Podye Kontrolü,Akü Kontrolü,Lastik ve Jant Kontrolü,Dyno Test ve/veya Yol Testi,Ön Takım Kontrolü,KM Sorgulama,Araç İç Döşeme ve Aydınlatma Kontrolü,Würth Silindir Kapak Conta Testi (Co2),

6 – Bahçelievler Oto Ekspertiz Nerede Yaptırılır ?

İstanbul Hospitacar Bahçelievler Oto Ekspertiz şubesi, uzun yıllara dayanan hizmet kalitesi, alanında uzman kalifiye personeli ve sahip olduğu son teknoloji ölçüm cihazları ile İstanbul’un en çok tercih edilen ölçüm merkezlerinden biridir. Bu yönü ile profesyonel hizmet anlayışı arayanların tek tercihi Hospitacar şubeleridir. 

İletişim için tıklayınız

Yol Tarifi İçin Tıklayınız

7 – Bayrampaşa Oto Ekspertiz Nerede Yaptırılır?

İstanbul’un en kalabalık semtlerinden olan Bayrampaşa oto ekspertiz hizmeti noktasında yine Hospitacar ile ünlenmiştir. Küçük büyük, ticari ya da kişisel otomobillerin ölçüm süreçlerinde güvenilir ve kaliteli hizmet sunan firmada ikinci el araç fiyatlama hizmeti de verilmektedir. 

İletişim için tıklayınız

Yol Tarifi İçin Tıklayınız

8 – Zeytinburnu Oto Ekspertiz Nerede Yaptırılır?

Türkiye’nin en önemli oto sanayi bölgelerinden olan Zeytinburnu’nda hizmet almak için profesyonel ve müşteri memnuniyeti sağlayan firmalar arasında tercih yapılmalıdır. Bu noktada Zeytinburnu oto ekspertiz şubesi ile Hospitacar, oto ekspertiz, ikinci el araç fiyatları belirleme, motor testi, kaza tespiti ve ekspertiz raporu hizmetleri sunmaktadır. 

İletişim için tıklayınız

Yol Tarifi İçin Tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!