featured

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin 6 Doğal Yöntem!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için çoğunlukla ağda, tüy dökücü kremler veya jilet gibi yöntemler kullanılır. Fakat bu yöntemler kısa yollu çözümlerdir.

Epilasyon ile her ne kadar kalıcı çözümler elde edilebilinsede bu tür yöntemlerde biraz maliyetlidir. Tüyleri azaltmanın aslında doğal yöntemleri de vardır ve şimdi bu yöntemler üzerinde duracağız. İşte tüy azaltıcı doğal yöntemler!

Tüyleri Azaltan Doğal Yöntemler!

1-  Limon Kürü

İstenmeyen tüylere son vermenin en etkili yöntemlerinden birisi limon kürüdür. Limon kürü ile kıl köklerinizi zayıflatabilir ve tüylerin azalmasını sağlayabilirsiniz. Ağda yaptıktan sonra limon suyunun içerisine tuz ekleyerek, pamuk yardımıyla ağda yaptığınız bölgeye uygulamalısınız. Yanma hissi olduğunda bol su ile arındırmalı, eğer yanma hissi olmazsa 3-4 saat kadar uyguladığınız bölgede tutmalısınız. 1 limon suyuna 2 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. Yanma hissi olmadığı takdirde her ağda sonrası uygulayabilirsiniz.

2- Soğan Kürü

İstenmeyen tüylerin azalmasında soğan kürü de etkilidir. Bu işlem için soğanı rendeleyin ve soğanın suyunu çıkartarak ağda yapılmış bölgeye uygulayın. 1 saat bekletin ve sonra bol su ile uyguladığınız bölgeyi yıkayın. Düzenli uygulandığında sonucundan memnun kalacaksınız.

3- Portakal Kürü

Portakal kabukları ile de tüylerinizi azaltabilirsiniz. Bunun için 2 -3 adet portakal kabuğunu rondodan krem haline gelene kadar çekin ve içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyin. İyice malzemeyi karıştırdıktan sonra her ağda işleminden sonra uygulayın. 1 saat beklettikten bol su ile yıkayın.

4- Aslanpençesi Kürü

Aslanpençesi ilede istenmeyen tüylerinizi azaltabilirsiniz. Bunun için 1 bardak suyu kaynatın, kaynamış suyun içerisine 1 tutam testere dişli aslanpençesi ekleyin ve 4-5 dakika demlendirin. Süzdükten sonra her gün taze olarak çayı tüketin. 

5- Yumurtanın Akı

Yumurta akının içerisine mısır unu ve toz şeker ilave ederek tüylerinizi aldığını bölgeye karışımı parmaklarınızla masaj yaparak uygulayın. Düzenli kullanım halinde tüylerinizin azaldığını fark edeceksiniz.

6- Zerdeçal

Yüzdeki istenmeyen tüyler için bir kase içerisine toz zerdeçal ve  2 yemek kaşığı kadar süt ekleyin ve karıştırın. Macun kıvamına gelen bu karışımı yüzünüze sürdükten sonra 30 dakika bekleyin ve bol su ile yıkayın. Haftada 3-4 kere uygulayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!